Keşfet

aliexpress'ten aydınlatma almak

panu

Yeni Üye
merhaba,

90x60x50 tankım için aliexpressten powerled aydınlatma almayı düşünüyorum. Daha önce alışveriş yapan hobici arkadaşlar var mı? gümrük vb. sıkıntılar oluyor mu? yardımcı olursanız sevinirim.

Bende böyle bir başlık açmak için gelmiştim. Hazır açılmış olanı varmış:) Malumunuz, yurt dışı alışverişlerine vergi uygulaması başladığından beri alışveriş yapmak avantajını kaybetti gibi. Fakat cree led armatürlerin yanı sıra pek çok farklı seçeneklerin de olması hala cazip kılıyor Aliexpress'i. Tabi bu ürünlerin performansı ne kadar iyidir, orası tartışmaya açık. 

Vergiyi az ödemek için ürünün üzerine düşük fiyat yazdıranlar varmış. Ne derece etkilidir bilemiyorum. Bildiğim bir şey var ki, o da biraz gümrükteki memurun insafına kalmış olmamız:) Aynı ürünü almasına rağmen farklı vergi ücreti ödeyenleri okuyoruz zaman zaman. 

Yaklaşık 2 sene önce jebao sw2 dalga motoru, refraktometre gibi ekipmanları Aliexpress'ten almıştım. Tabi o zaman vergi olayı yoktu ve Türkiye'ye nazaran %50 civarı daha uyguna gelmişti. Ben yakın gelecekte aliexpress üzerinde armatür almayı düşünüyorum. Akvaryum nano olduğu için armatür ufak ebatlı olacak, kutusu da ufak olacak haliyle.

Dediğiniz gibi bazı şeyler net olsa ona göre hareket edilir ancak araştırdığımda min. %20 vergiden bahseden de var. %50'sine yakın ödersin diyende. yakın zamanda alışveriş yapan hobici arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar