Keşfet

Aliexpress'ten Refraktometre

selcukm

Yeni Üye
Ad Soyad
Selçuk Mustafa
Merhaba Arkadaşlar,

Aliexpress'te 9-10$'lık refraktometreler var. Maksimum 1000'de 100 ölçüyor ve hassasiyeti 1000'de 1. Bunlardan alıp kullanan oldu mu? İşe yarar mı, yararsa iki kullanmadan sonra bozulur mu merak ediyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim. Örnek olarak bir tane link'i paylaşıyorum. Bu fiyata bir sürü ürün var. Mavisi, siyahı, plastiği, metali vb. çeşit çeşit.

Moderatör tarafında düzenlendi:
BEnde merak ettim fakat pek bir hayır gelecegini sanmıyorum :/ bundan gelecek hayır cam hidrometreden gelir gerçi ama. Bakalım belkı alan kullanan olmustur. 

Ben geçenlerde PH ölçer aldım. bir kez bile doğru ölçtüğünü görnedim :)  şuanki değer 8,5 civarı - ph ölçer 6-7 gösteriyor. ayarlıyorum tekrar ölçüyorum bu sefer de 10-11 çıkıyo. attım çöpe :)

Satıcı ve ürün puanlarına göre alabilirsiniz. Dikkat edin tuz için olanı alın.

Refraktometre kırılma indisi ile çalışan bir alet. Linkini verdiğiniz ürünün gövdesinin plastik olması bana güven vermedi. Ben aşağıdaki ürünü aldım kullanıyorum gayet de memnunum. Buradan aldığımız birçok cihaz da çinde üretilen ucuz cihazlar. Laboratuvarlar için üretilen sertifikalı ürünleri kullanmadığın sürece

Konu görüntüleyen kullanıcılar