Keşfet

Alınık Balıklar

Shajaam

Yeni Üye
Ad Soyad
Kerem Çakman
Arkadaşlar ben birkaç canlı arıyorum. istanbul içinden olursas daha iyi.

çift olarak palyaço arıyorum. bunun yanında minimum boyutta yellow ve blue tang. mavi deniz yıldızı mercanlara sataşmazsa çok istediğim bir canlı. 5 civarı chromis aynen en minnacık boyutta. varsa önerebiliceğiniz baska balıklar onlarıda duymak isterim. ayrıca kocaman olan velvet damselimi takas eder yada satabilirim.

ayrıca golf topu kadar ahtapot fln koyamazmıyız akvaryuma :D

Akvaryumunuz redsea max ise bence hiç tang eklemeseniz iyi edersiniz. Palyaço chromis vs gibi ufak canlıları tercih etmelisiniz.

ya yellow tang besledim ben cok ufaktı ama malesef kaya arasına sıkışıp öldü :( onun haricinde kaçmıyodu bile o kadar sevecen bişiydi :)

Sorun tanglerin hızlı büyümeleri ve çok fazla yem tüketmeleri. Bu nedenle tangi ufak alsanız bile ilerleyen zamanlarda o boyutta bir akvaryumda nitrat fosfat sorunu yaşayacağınız muhtemeldir.Ayrıca balık bir kaç ay sonra büyüdükçe o akvaryum dar gelmeye de başlayacaktır. Yok büyümüyor diyorsanız o zamanda balığı sağlıklı şekilde beslememiş olduğunuz ortaya çıkıyor :)

ya değişiriz büyüdüğünde verip ufağını alırıs :) bide ahtapot beslenirmi akvaryumda :) hiç göremedim ben

Sizinki kadar küçük bir akvaryumda zor çünkü , ahtapotun besleneceği su hacmi geniş olmazsa korktugunda bıraktıgı mürekkep kendisini de öldürebilir.

Ayrıca üstü kapalı bir akvaryum olması lazım(Çok kolay ufak deliklerden kaçabilir,su dışına çıkabilir.) , diğer balık karides yengeç vs canlılarla beslendiğinide düşünürseniz akvaryumun sadece ona ait olması gerekir.

hmm doğru mürekkebi gene unuttum :) akvaryumun ustu kapalı valla. o zaman bisürü chromis clown arıyorum.

takaslık kocaman vi velvet damsel verebilirim yakalarsam
default_tongue%20(1).gif

Konu görüntüleyen kullanıcılar