Keşfet

Alınık Koralin Alg Yiyen Canlı

tunc

Yeni Üye
Ad Soyad
Tunç Açıkkol
Camlarda oluşan Koralin algleri yiyecek canlı aramaktayım.

deniz kestanesi al 1-2 tane... en ucuz çözüm bu

deniz yıldızı daha iyi olur bence hem ucuz hem daha çok bulunabilir :)

ankarada ayrancıda mavi pet shopa geliyo sürekli

deniz yıldızı daha iyi olur bence hem ucuz hem daha çok bulunabilir :)

ankarada ayrancıda mavi pet shopa geliyo sürekli
mavisi sende azmi :)

kestane bulamadım malasef ankarada... o yüzden hobiciden arıyorum.

Mavi deniz yıldızı linkia türü yıldız ise korallin alg yemiyorlar.

Tunç Bey,

Keyhole limpet tavsiye ederim. Camlardaki tüm algleri tüketiyorlar. Bende bol miktarda mevcut ama bu sıcakta kargoya dayanamazlar sanırım.

Bir tursu bidonunu barakla yada aleminyum folyo ile kaplayip gonderebilirsin oleceklerine ihtimal vermiyorum senin limpetler zombi gibi zaten.

Eeee kimin limpet'leri onlar :D

Eğer probleminiz ön ve yan camlar için ise en iyi çözüm mıknatıslı cam siliciyle sık sık camları silmektir. Coralline alg tüketen canlılar yedikten sonra kalıntı bırakırlar ve kötü görünür. Arka cam için konuşuyorsanız sözüm yok. O zaman en etkili olanı kestanedir.

Acaipler valla Dengider. Geceleri bir sarıyorlar camları sabaha tertemiz :D
Bunlar camlardaki açık yeşil film yosunları da yiyorlar mı? Yani mıknatısla silinmiş gibi yapabiliyorlar mı? Bir de gündüz camlarda görünüp görünmediklerini sorayım..?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok sert olanların bir kısmını yiyorlar ama mıknatısla gecmiş gibi yapmıyorlar. Ama 2 hafta camları silmediğimde dahi çok fazla bir yosunlanma olmuyor camlarda.

Gündüzleri fazla çalışmıyorlar. Genelde saklanıyorlar. Işıklar söndükten sonra ortaya çıkıp gün doğmaya başladıktan sonra tekrar saklanıyorlar. Seyir zevkine hiçbir manileri yok anlayacağınız. Ancak kayalara fazla rağbet etmiyorlar. Genellikle camdalar. Boyları 2-3cm civarı çok fazla büyümüyorlar ve çok hızlı ürüyorlar. 8-10 adet alıp 3-4 ay içersinde sayılarını 30-40 olarak görmek mümkün.

Bendeki türün "Diodora listeri" olduğunu tahmin ediyorum.

Birde fotograf alıntı yapayım.

0101xz.jpg

tetranın özel jiletleri var coralin algı temizlersiniz

hiç bir deniz yıldızı coralin alg yediğini ne gördüm nede düydüm nede okudum

kestaneler yer ama çok iz bırakır ,çözüm sadece mekenik temizlemek

Konu görüntüleyen kullanıcılar