Keşfet

Alınmaması/satılmaması gerektiğini düşündüğüm bir salyangoz...

alper

Yeni Üye
Ad Soyad
alper
lOj6zl.jpg

Selam Arkadaşlar,

Ekte fotoğrafını koyduğum bu salyangozu ben mersinden 1 avuç kadar kendim toplamış ve topladığım conchlar'la birlikte istanbula getirip akvaryuma eklmemiştim. Conchlarda da bunda da uyum konusunda problem çıkmadı, soft mercanlara, zoalara, lps'lere de herhangi bir zararını görmedim lakin sorun şu ki bu resimdeki dışarı çıkmayı seven bir tür. Kabuğun görseli çok güzel olmakla birlikte peyderpey kendilerini yere atıp ölüyorlar. Çok kere geri akvaryuma atmış olsam da zamanla hepsi tükendi gitti. Zaten yerden görünce aklıma geldi, topladığım yerde suyun içindekilerden çok dışında vardı. Kayaların dalga çarptığı dış kısımlarda toplanıyorlardı.

Geçen de bir akvaryumcuda gördüm. Akvaryumun içinde 500 tane varsa yerde de en az 100 tane düşmüş gördüm. Yazıktır günahtır, hadi ben acemilik ettim getirdim de satıcı olarak bunların akvaryuma uygun olmadığını nasıl bilmezsiniz?

Benim buradan en azından yapabileceğim bu cinsin kendini yere attığını ve alınmaması gerektiğini duyurmaktır. Kendim tecrübe ettim ve satıcıda da aynı akıbeti gördüğüm için diyorum. Saygılar, iyi hobiler dilerim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Teşekkürler uyarınız için. Bu salyangozlar aynı zamanda sıcağa da çok dayanıklı değil. soğutucu yoksa, yazın özellikle su ısındığında ölüyorlar.

Cinsin adı nedir ? 

Ve fiyatı nedir acaba merak ettim ? 

İnternetten araştırdığım kadarı "Nerite snail" diye geçiyor. Fiyatını sormadım.

Topladığım yerde de aynen böylelerdi:

Black-and-White-Nerite-Snails-457x305.jpg

(Fotoğraf kaynak:

Nerite değil bizim denizlerde bulunan turbo/turban snail. Aynı zamanda zaten temizlikten çok pislik çıkarırlar. Ancak millet ucuz diye (kendini kandırma pahasına) alıyorlar tercih ediyorlar. Bu yüzden de bazı esnaflar getirip satıyor. En karşı olduğum konulardan biri yerli canlıların %99 u resif sistemlerine uygun olmadığı halde Amerika'yı yeniden keşfediyormuşçasına çıkartılıp akvaryuma konulması, satılması vs. 

Güzel bir konu olmuş çünkü bir çok esnafta yerli snail ve conch var bilmeden birçok hobici tankına ekliyor  deneyimli akadaslarin bu konuda deneyimlerine yer vermesi forumu daha bor katkı katıyor 

Nerite değil bizim denizlerde bulunan turbo/turban snail. Aynı zamanda zaten temizlikten çok pislik çıkarırlar. Ancak millet ucuz diye (kendini kandırma pahasına) alıyorlar tercih ediyorlar. Bu yüzden de bazı esnaflar getirip satıyor. En karşı olduğum konulardan biri yerli canlıların %99 u resif sistemlerine uygun olmadığı halde Amerika'yı yeniden keşfediyormuşçasına çıkartılıp akvaryuma konulması, satılması vs. 
Ülkeye ithal kabuklu geliyor da biz mi almıyoruz?

Bu türü bende akvaryumuma ekledim.Sıkıntılı olan durum canlının kendini sürekli aşağı bırakması.Canlı kendini aşağı bıraktığında %80 ters düşüyor.Conch gibi hançere benzer uzuvları olmadığı için kendisini düzeltemiyor.Salyangoz yiyen balık varsa ona yem oluyor, yoksa gece bristol wormlara yem oluyor.Turbo snail arayan birçok kişiye bu konuda bilgi vermeye çalışıyorum.Canlılar kısa sürede dediğim şekilde ölüyor.

Snail ithalatında sıkıntı yok

eklembacaklıların ithalatı yasak

Aynı snailden bendede var daha hiç atlayan olmadı

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri