Selam Arkadaşlar,
Ekte fotoğrafını koyduğum bu salyangozu ben mersinden 1 avuç kadar kendim toplamış ve topladığım conchlar'la birlikte istanbula getirip akvaryuma eklmemiştim. Conchlarda da bunda da uyum konusunda problem çıkmadı, soft mercanlara, zoalara, lps'lere de herhangi bir zararını görmedim lakin sorun şu ki bu resimdeki dışarı çıkmayı seven bir tür. Kabuğun görseli çok güzel olmakla birlikte peyderpey kendilerini yere atıp ölüyorlar. Çok kere geri akvaryuma atmış olsam da zamanla hepsi tükendi gitti. Zaten yerden görünce aklıma geldi, topladığım yerde suyun içindekilerden çok dışında vardı. Kayaların dalga çarptığı dış kısımlarda toplanıyorlardı.
Geçen de bir akvaryumcuda gördüm. Akvaryumun içinde 500 tane varsa yerde de en az 100 tane düşmüş gördüm. Yazıktır günahtır, hadi ben acemilik ettim getirdim de satıcı olarak bunların akvaryuma uygun olmadığını nasıl bilmezsiniz?
Benim buradan en azından yapabileceğim bu cinsin kendini yere attığını ve alınmaması gerektiğini duyurmaktır. Kendim tecrübe ettim ve satıcıda da aynı akıbeti gördüğüm için diyorum. Saygılar, iyi hobiler dilerim.
Moderatör tarafında düzenlendi: