Keşfet

Alkalite Problemi Acil Yardım

dgkngrbz

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğukan Gürbüz
Arkadaşlar merhabalar,

Alkalite ile ilgili problem yaşıyorum. Akvaryum su değerlerim normal ancak zoa larım erimeye başladı. Sebebinin KH olduğunu varsayıyorum. Su değişimimi düzenli olarak yapıyorum.değerleri aşağıda belirttim. KH 'ı güvenli bir şekilde Kalsiyuma zarar vermeden arttırmanın yolu nedir ? yada bu seviyede KH yeterli midir ? önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Akvaryum : 60x60x45
Skimmer : Tunze9004DC
Aydınlatma : AquaReef Pro3

Değerler :

Sıcaklık: 25.5 Derece
Tuz Oranı : 1024
PH: 8.0
NH3 : 0 ppm
NO2: 0,05 ppm
NO3: 1 ppm
KH: 6.55 dKh (hanna test)
PO4 : 0,44 (hanna test)
Ca: 425 ppm
Mg : 1370 ppm
Cu: 0 ppm
SiO2 : 0 ppm
O2 : >10

Arkadaşlar merhabalar,

Alkalite ile ilgili problem yaşıyorum. Akvaryum su değerlerim normal ancak zoa larım erimeye başladı. Sebebinin KH olduğunu varsayıyorum. Su değişimimi düzenli olarak yapıyorum.değerleri aşağıda belirttim. KH 'ı güvenli bir şekilde Kalsiyuma zarar vermeden arttırmanın yolu nedir ? yada bu seviyede KH yeterli midir ? önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Akvaryum : 60x60x45
Skimmer : Tunze9004DC
Aydınlatma : AquaReef Pro3

Değerler :

Sıcaklık: 25.5 Derece
Tuz Oranı : 1024
PH: 8.0
NH3 : 0 ppm
NO2: 0,05 ppm
NO3: 1 ppm
KH: 6.55 dKh (hanna test)
PO4 : 0,44 (hanna test)
Ca: 425 ppm
Mg : 1370 ppm
Cu: 0 ppm
SiO2 : 0 ppm
O2 : >10

Baska bir sikintiniz var. 7 kh da polipler erimez. Ne oldugunu anlamak zor. Tuz olcerden emin olun. Eminseniz yuklu su degistirin. Fosfat nirvana ya uladmak uzere cunku

Max fosfat seviyesi 0,05 in 25 katı olur diye bir yerde okumuştum. Sıkıntıyı cıkaran fosfatmıdır ? 

aquaforest fosfat minus ile fosfatı indirgesem uygun olur mu ? 

Tuzlulugunuzun dogrulugundan eminseniz en olagan supeli nitrat aslinda. Fosfat yuksekliginden kapana bilir. No3 ten de eminseniz minus da duzgun calismayacak. Cunku bakteriyel cozum ola bilmesi icin nitratinizinda yuksek olmasi lazim. Bakteriyel bir dengesizlikte var tankinizda. En temiz cozum su degisimi. Bakteri olarak ne kullaniyorsunuz

Aquaforest Pro bio s ve np pro giriyorum haftada 1 100lt'e 1 damla.  refraktometreyle ölçüm yapıyorum. kalibrasyonu düzgün. 
son NO3 testini hem aquaforest hem de JBL testiyle yaptım aynı sonucu verdiler. yani sonuçtan eminim. 

yaklaşık 130 lt akvaryum suyum var 40 lt falan değişim yapıp bakteri girmeye başlasam sıkıntıyı çözebilir miyim. ? 

Tuzluluğu 1025 yapın tekrar ölçün 7 seviyelerine çıkması lazım. 1024 resif için mininum değer. 

Canlı ne var ZOA yeme olasılığı olan canlılarınız var mı ? 

Zoaları yiyecek bir canlım yok. Zaten kopmuyorlar yada parçalanmıyorlar . Gitgide zayıflayıp kısalıp yok oluyor . Su değişimi yaptım 50 lt kadar 0,001 tuzluluk arttırmayı deneyeceğim yarın da fosfat ve alkalite testini tekrarlayacağım

Konu görüntüleyen kullanıcılar