Keşfet

amfipod olabilme ihtimali nedir yada bu ne?

Canlı olduğuna emin misiniz? Hareket ediyor mu? Karidesler deri değiştirdiklerinde çıkan kabukları genelde dalga motorlarına takılır. Ben daha çok bahsettiğim bu değişim sonrası karidesin çıkan derisi diye düşünüyorum.

Aynisini bende dusundum ama degil cunku yeni aldigim karides daha 5cm kadar... motoru durdurdugumda kaya icerisine girdi sunu biliyorum kaya icerisinde ilk kurulumumda geldigini dusunuyorum bu canli ne arastiriyorum 1 hafta oncesinde de gördüm karanlik oldugu zamanda cikiyor sadece antenleri farkeder ve daha.net foto cekerdim karides gibi uzun degil vicudu 4 gun once yavru s boy bir karides aldim ondan oncesi 6 - 7 aydir hic bakmadim karides akvaryumumda ama amfipod'a daha cok benziyor govde küçük tekrar ciktiginda fotografini cekicem beklemedeyim saygilar...

Karides kabuk değiştirmiş başka bişey değil

Kaya icine girmesi ve akvaryumda gozukmeme durumu...

Kaya altinda buldum dagilmis bir sekilde haklisiniz karides kabuğu teşekkürler...

peki yeni alinan karides hemen kabuk degisimi yaparmi? Kucuk bir boy yani 5cm kadar birazdan foto paylasirim

Küçük boy karidesler daha sık kabuk değiştiriyor. Belli boya ulaştıktan sonra bu aralık biraz daha açılıyor. Yalnız kabuk değiştiren karidesler çok savunmasız oldukları için yeni kabuk çıkarana kadar ortalıkta gözükmez.

Evet hocam dediginiz gibi saklanmakta...

bilgilerinizi taktir ediyor yardiminiz icin de teşekkür ediyorum

Estağfurullah yardımcı olabildimse ne mutlu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kabuk değiştiren karides ler 1 2 gün saklanırlar genelde...

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri