Keşfet

Amonyak, Nitrit Patlaması sonrası Skimmer Sorunu

attlass

Yeni Üye
Ad Soyad
Gökhan
Arkadaşlar merhaba. 60 litrelik boyu tl 450 nano tankım var. İkinci el almıştım. Tank 2 aylık. 2 yavru percula, 1 yavru blenny, 6 conch, 2 yavru teke karidesim var. 1 adet de bubble anemon atmıştım bir hafta önce. Anemon son günlerde keyifsizdi.  Normalde sulu toplamaya ayarladığım ps nin pek toplamadığını hatta köpürme seviyesinin düştüğünü görünce işkillendim. Üstüne dün anemonun öldüğünü farkettim. Farketmekte ne kadar geciktim bilmiyorum ama en fazla yarım gündür.

Hemen test yaptım ve nitrit 10 un biraz üzerinde, nitrat 40 civarında çıktı. Ph 8 dan 7.7 ye düşmüş. Acil olarak remorganics ve bacteria feeder girdim. Sonrasında 5 saat sonra da denitrol girdim. 

Sabah da ilk iş olarak geceden hazırladığım  yeni su ile %40 civarı su değişimi yaptım. Bu sırada ps yi de kontrol ederken havalandırma hortumunun giriş contasının kırıldığını farkettim. Hatta daha önce de kırılmış ve benden önceki sahibi ne ile bilmiyorum "yapıştırmış". Saolsun bunlardan hiç bahsetmedi. Ps nin modelini okuyamadım. Ama o da Boyu marka sanırım. Tam çalışmamasının açtığı sıkıntılar. Su değişiminden sonra tekrar bacteria feeder girdim. Sabah da denitrol tekrar giricem. İşin sıkıntısı ps yi çıkarmak zorunda kaldım. Sumplarda seramik, bioball, sünger, canlı kaya, aktif karbon var. Acilen sumpa uygun küçük ama iyi bir ps almam lazım. Sizce bir kaç gün ps siz idare etsem olurmu? Ps tavsiyeniz olur mu? Sump ölçülerim 4 adet 8 cm x 8 cm x 40 cm. Umarım balıklarıma bişey olmaz. Çok uğraşınca tank başında stres yaptılar biraz. Şimdiden teşekkürler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dalga motorunu yukariya cevir. Sump tan biobal elyaf kaya ne varsa cikar. Su degisimini sumptan yap bir kez daha. Bacterifeederi kes. Bakteri gir su degistirdikten sonra. Cok da girme. Su degisimleriyle ps olmadan uzun sure idare edersin . Uanliz tuzluluk ve isiya dikkat

amonyak patlaması demişsiniz ama test sonucu yazmamışsınız , ayrıca 40 nitrat ölümcül bir değer değil, bence ani acele müdahale etmeyin

ps olmadan tabi idare eder sistem, canlı kaya yeterliyse nitrat da zamanla düşecektir, skimmer tavsiyesi olarak da 60 litre için tunze 9001 idealdir 

2 aylık tank için canlı girişi hızlı olmuş, muhtemelen palyaçolarda mantar vardır yoksa da inşallah başlamz ayrıca anemon en az 6 aylık oturmuş tank ister ki sık müdahale eden biriyseniz o bile erken

kontrolsüz bacteria feeder benzeri girişler dino, cyano alg olarak size dönebilir.

amonyak patlaması demişsiniz ama test sonucu yazmamışsınız , ayrıca 40 nitrat ölümcül bir değer değil, bence ani acele müdahale etmeyin

ps olmadan tabi idare eder sistem, canlı kaya yeterliyse nitrat da zamanla düşecektir, skimmer tavsiyesi olarak da 60 litre için tunze 9001 idealdir 

2 aylık tank için canlı girişi hızlı olmuş, muhtemelen palyaçolarda mantar vardır yoksa da inşallah başlamz ayrıca anemon en az 6 aylık oturmuş tank ister ki sık müdahale eden biriyseniz o bile erken

kontrolsüz bacteria feeder benzeri girişler dino, cyano alg olarak size dönebilir.
Amonyak 1 mg çıktı. Nitrat değil de beni korkutan nitrit oldu. Nitrit 10 du. Neyse ki su değişimi ile 2 ye indirdim. Tabi artık ps yok. Sürekli kontrol altında tutmam lazım. Başlangıcı prodibio biodigest starter ile yapmıştım. Süreci bu yüzden biraz 2 aya çekmiştim. Ama anemon konusunda haklısınız cidden acele oldu. Şuan peki su değişiminden dolayı feeder değil de bakteri girmeli miyim? Bir de ph sorunum var. Düşmeye meyilli. Kh (10-12) ve gh (25-30) yüksek olmasına rağmen. Aktif karbonu çıkardım. Diğer filtrasyon malzemeleri kalsın mı? Isı ve ışık konusunda ne yapmalıyım?

aktif karbon kalsın, ısı sabit 25-28 arası ışık normal yansın, sünger elyaf gibi pislik tutan filtre malzemelerini temizleyin

su değişimi konusunda daha usta arkadaşların tavsiyeleri olacaktır

amonyak için bakteri girin 60 litreye bir prodibio kırılıyor galiba sıfırlayana kadar günlük test edin, fazla bakteri girilmesinde de ilerde bakteri besinsiz kalırsa ölüp amonyak artırabilir

ph 8den 7.7 e düşmesi sanırım gün içinde sıkıntı olmaz siz nitrit ve amonyağı sıfırlamaya odaklanın testlerden de emin olun yanlış ölçüm olmasın

bu arada suyun havalanması da önemli, toplama yapmasa bile çırpıcısı çalışsın eski protein skimmerın

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar