Keşfet

Amphiprion Ocellaris Üretİm

Ne büyük bir mutluluk , tebrikler, hayırlı olsun.

Vala bizim okulda yok rotifer onu diyim :) İst ÜNİ SU ÜRÜNLERİ FAK.
türkiyede balık çiftliklerinde var ancak vermiyorlarlar. türkiyede , akdenizden karadenize kadar çoğu merkezi aradım vermediler.

bir ara yurtdışından getirtdim ancak gümrük yasalarına göre (yeni açıklanan ) canlı statüsüne girdiğinden bir sürü evrak istediler.

izmirden Alper KIZILKAYA'dan 1-2 kere temin ettim. teşekkür ediyorum bu arada kendisine. :)

rotifer ve alg'le ilgili üretim sistemini kurduktan sonra yaklaşık 4-5 aydır kendi rotifer ve alg imi üretiyorum.

Türkiyede maalesef bunlara ulaşmak çok zor. Su ürünleri fakültelerinden konuşmadığım insan kalmadı hatta bazıları rotifer nedir dedi bana.

Saygılar.

Herkese çok teşekkür ediyorum.

Tebrikler Hakan Bey, sistemlerinizin kayıpsız devam etmesini dilerim..

Rotifer kültürünü üretme/canlılığını devam ettirme sürecinden bahsedebilir misiniz?Hangi sıklıkta neyle (hangi tür plankton ve varsa bunun dışında besin)beslediğiniz,üretim ısısı,ürettiğiniz tank/kap ebatları,filtrasyon,aydınlatma gibi..Bir de yavrular ne kadar süreden sonra rotifer dışında besin kabul edebilecek boyuta ulaşıyorlar..? Son olarak eğer varsa sizi rotifer üretimiyle ilgili en çok zorlayan/sıkan/bunaltan unsur..? Umarım sorularla sıkmamışımdır.. Açıkçası ben de dahil birçoğumuza kılavuzluk edebilecek bilgiler olduğu için genelden sormak istedim..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tebrikler Hakan Bey, sistemlerinizin kayıpsız devam etmesini dilerim..Rotifer kültürünü üretme/canlılığını devam ettirme sürecinden bahsedebilir misiniz?Hangi sıklıkta neyle (hangi tür plankton ve varsa bunun dışında besin)beslediğiniz,üretim ısısı,ürettiğiniz tank/kap ebatları,filtrasyon,aydınlatma gibi..Bir de yavrular ne kadar süreden sonra rotifer dışında besin kabul edebilecek boyuta ulaşıyorlar..? Son olarak eğer varsa sizi rotifer üretimiyle ilgili en çok zorlayan/sıkan/bunaltan unsur..? Umarım sorularla sıkmamışımdır.. Açıkçası ben de dahil birçoğumuza kılavuzluk edebilecek bilgiler olduğu için genelden sormak istedim..
slm

sorduğunuz tüm sorular çok detaylı ve uzun soluklu uğraşlar.

tüm bu bilgilere sitesinden ulaşabilirsiniz.

rotiferle ilgili en büyük sıkıntı temizlik yapılmassa ve besin vermesseniz stres olup ölüyorlar. ( ölme sebepleri amonyak yükselmesi stres olmalarının kötü yanı üremeyi durduyorlar )

saygılar

Moderatör tarafında düzenlendi:
slmsorduğunuz tüm sorular çok detaylı ve uzun soluklu uğraşlar.

tüm bu bilgilere sitesinden ulaşabilirsiniz.

rotiferle ilgili en büyük sıkıntı temizlik yapılmassa ve besin vermesseniz stres olup ölüyorlar.

saygılar

İşte ben de bu detaylı ve uzun soluklu güzel tecrübeyi İngilizce bilmeyen üyelerimize de rehberlik edeceğini düşünerek teoride ve pratikte yaşamış birine sormak istemiştim.. Yapacak birşey yok.. Kaynak için teşekkürler, kolay gelsin ..

İşte ben de bu detaylı ve uzun soluklu güzel tecrübeyi İngilizce bilmeyen üyelerimize de rehberlik edeceğini düşünerek teoride ve pratikte yaşamış birine sormak istemiştim.. Yapacak birşey yok.. Kaynak için teşekkürler, kolay gelsin ..
ilk sayfada da belirttiğim gibi sistemle ilgili uğraşlarım bittikten sonra resimlerle beraber paylaşımımdan bahsetmiştim.

verdiğim web sitesinde ingilizce bilinmesi gereken aşırı bir durum söz konusu değildir nitekim bende ingilizce bilmiyorum.

üretimle ilgili bilgilerin toplanması resimle beraber anlatılması gerekmekte olup çalışmam bittiğinde tüm arkadaşlarla paylaşacağım.

İçinizden üretimle ilgili yeri ve sistemi gösterdiğim arkadaşlar bile olmuştur.

Üretim aşamasında bilgi yoksunluğu yaşadığımdan bunun ne demek olduğunu en iyi ben bilirim.

Bilgi paylaştıkça çoğalır sözü maalesef bizde çok nadir kişide bulunmakta.

Saygılarımla

Hakan bey tebrik ediyorum harika kareler.

Birde sormak istedigim bir konu var 7-8 cm palyoça örn. d-e çift oldukları zaman herkez yumurta alabilir mi yada yavru alma oranı nedir bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz.

Hakan bey tebrik ediyorum harika kareler.Birde sormak istedigim bir konu var 7-8 cm palyoça örn. d-e çift oldukları zaman herkez yumurta alabilir mi yada yavru alma oranı nedir bu konuda biraz bilgi verebilirmisiniz.
eğer eş tuttuğuna inanıyorsanız yavru almanız muhtemel.

ancak bunu etkileyen birçok sebep var yavrunun nakliyesinde yaşadığı stress ve size gelene kadar kullanılan ilaçlar yanlış kullanılan bakır üreme sistemine etki etmiş olması muhtemel benim bildiklerim en azından bu şekilde.

hep tavsiye edilen tank üretimi küçük alarak eş tutturmanız biraz zaman istiyor ama genelde en sağlıklı yöntem olarak bahsediliyor.

Saygılarımla

gökhan sen bir gecede çevirir buraya eklersin bence :)

hakan bey başarılar.

tebrikler B) başarılarınızın devamını dilerim...

gökhan sen bir gecede çevirir buraya eklersin bence :)
İhtiyacı olan olursa (yumurta alıp da ciddi şekide üretmeye karar veren/çaba gösteren) dilim döndüğünce çeviririm ve de eklerim neden olmasın : )

teşekkür ediyorum.

ilgilenen herkese.

devriim arkadaşımız alg ve rotifer üretimi ile ilgili tüm notları yayınlamış gayet güzel bilgiler mevcut.

breath arkadaşımızın da dediği gibi isteyen çabalayan arkadaşlarımız başarılı oluyor.

forumlarda örnekleri mevcut.

herkese nasip olması dileğiyle.

Saygılarımla.

eğer eş tuttuğuna inanıyorsanız yavru almanız muhtemel.ancak bunu etkileyen birçok sebep var yavrunun nakliyesinde yaşadığı stress ve size gelene kadar kullanılan ilaçlar yanlış kullanılan bakır üreme sistemine etki etmiş olması muhtemel benim bildiklerim en azından bu şekilde.

hep tavsiye edilen tank üretimi küçük alarak eş tutturmanız biraz zaman istiyor ama genelde en sağlıklı yöntem olarak bahsediliyor.

Saygılarımla

Teşekkür ederim büyük boyda alıp riske girmektense daha küçük boylarda alıp biraz daha özen ve sabır göstererek bu işi başarabiliriz.

Hakan Kardeşim Yeni Yavrularını Dört Gözle Bekliyoruz...

Yokmu Hala yeni bebekler..

Hakan Kardeşim Yeni Yavrularını Dört Gözle Bekliyoruz...Yokmu Hala yeni bebekler..
slm

balıkların hepsinin yerini değiştirdiğim için biraz kırgınlar bana şu an elimde yok,

olanlarıda eşleştirdim.

black ocellarisler sürekli temizlik yapıyor bakalım hayırlısı.

9 çiftim var elbet tekrar faaliyet başlayacak. :)

Saygılarımla.

slm

rotifer ve alg bende senin için araştırabilirim benim bir katkım olsun

Konu görüntüleyen kullanıcılar