sernur83
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Serkan Sönmez
beslemesini nasıl yapıyorsun elinle mi yediriyorsun yoksa akvaryuma yem attığında suda kendisine düşen payı alsa oluyor mu mesela akvaryuma haftada 1 maysis karidesi suda eritip suyunu süzdükten sonra akvaryuma bırakıyorum akıntı motorları açık olduğu için her tarafa yayılıyor böyle yapsam oluyor muKonuyu hortlatmak gibi olmasında anemonda bu kadar korkulacak ne var anlayamadım açıkcası. Anemon yavaş yavaş tecrübe edilmesi gereken bir canlı o kadar. Bomba, dinamit, alanında elinde kaldı falan diye örnek vermek çok saçma. Misal benim cahilliğime denk geldiği dönemlerde bubble anemon aldım giriş olarak. Canlı ölmedi ancak formunda sıkıntılar oldu. Halen toparlamaya çalışıyorum. Ama balık çok öldürdüm maalesef herkes gibi. Haricinde bir kaç anemon bakımı daha yaptım. Büyüttüm sattım v.s. Şunu belirtmek isterim ki bence anemon balıktan ve mercandan daha sağlam bir canlıdır. Su değerleri bozuk olan bir akvaryumda balık ve mercan hemen tepki gösterirken anemon hemen tepki göstermez. Yavaş yavaş gösterir ve sizin bu zamanda önlem almanıza yardımcı olur. Mercanların anemona göre daha çok çeşidi ve renkleri olması daha çok cezbedicidir. O yüzden daha çok tercih edilir. Ancak neye yarar dersek herkes hiçbişeye cevabını verir. Görsellik sadece. Amaç görsellikse sahte mercan da atılabilir. Normal mercan tepkisiz olduğundan oyuncak mercanı da gerçek diye yutturabilirsiniz Anemonlar ise hal, hareket, davranış olarak size orda olduğunu belli eder. Ve bir çok canlı içinde ev sahipliği yapan bir canlıdır. Kesinlikle anemonsuz bir deniz akvaryumu düşünemem. Ancak mercansız olabilir derim. Bu benim görüşüm. Mercana da karşı değilim, ben almadım ama alabilirim de. Ama anemon daha kıymetlidir benim gözümde.
Moderatör tarafında düzenlendi: