Keşfet

anemon dalga motoruna sıkıştı ne yapmalıyım?

Ertan_eski

Yeni Üye
Ad Soyad
Ertan
arkadaşlar selam sabah bir anda anemon dalga motoruna yapıştı öldüğünü sanmıyorum ne yapabilirim nasıl ayırabilirim 

Merhaba Ertan Bey, motoru acilen durdurun. Anemonu ayırabiliyorsanız kendiniz, elleyemem derseniz onun ayrılmasını beklemeniz gerekir. Parçalanırsa sisteme zarar verir.

Oktay bey dalga motorunu hemen durdurdum akşama kadar kendiliğinden ayrılmasını beklemek ,Acaba bu tür kazalara karşı dalga motoru ne almalıyım korumalı bir dalga motoru tavsiye edebilir misiniz?

Oktay bey dalga motorunu hemen durdurdum akşama kadar kendiliğinden ayrılmasını beklemek ,Acaba bu tür kazalara karşı dalga motoru ne almalıyım korumalı bir dalga motoru tavsiye edebilir misiniz?
Dalga motoruna karşı bir önlem almanız çok zor.Böyle bir durumla karşılaşmamak isterseniz en iyi dalga motoru jebao wp-10. Su giriş ızgaraları çok küçük bu yüzden anemon giremez fakat küçük olduğu için çok çabuk araları doluyor.3 ayda bir çıkarıp sirkeli suda 1 gün çalıştırın, tertemiz olur.

Moderatör tarafında düzenlendi:
AKŞAMI BEKLİYORUM GİDİP NET TABLOYU GÖRECEĞİM  ARTIK OLMADI EL LE BİRAZ İNCİTMEDEN YERİNDEN ÇIKARMAK 

Anemonun kendi kendine cikmasini beklemeyin. Hem cok zaman alir hemde yerini begenip orda iyice yerlesme ihtimali var. motorun izgara tarafini cikarip yavasca su yuzune dogru cikartin. Anemon suzuz kalinca sunmeye baslayacaktir suya dogru yonlenecek. Kicindan tahta birseyle veya keskin olmayan plastik vs iterek suya dusmesini saglayin. Daha sonra durmasini istediginiz bir yere koyup kic tarafina kaya koyun. 

Anemon parçalandımı hiç, eğerki pervane doğradıysa ciddi yara varsa enfeksiyon sonucu çürüyüp ölmesi büyük ihtimal, motoru sakın çalıştırma. parçalanma varsa elleme motorda kalsın arasıra çıkarıp kokla kötü koku varsa hemen çöpe şutla, kötü koku yoksa motorun içinde bırak eğer çıkarırsan parçalanmada varsa enfeksiyon riski artar anemonu kaybedersin, zarar gördüyse motorda büyütüceksin ..

ama parçalanma yoksa motordan çıkar kayalara geri şutla gitsin

şükür anemonu kurtardım parçalanma ve enfeksiyon yok sağlıklı  ama dalga motoruna bir çare bulmalıyım çalıştırmıyorum bu aralar yerini bulana kadar anemonum. Bu tür kazalara karşı bir dalga motoru olmalı  

Akinti kapaliyken bir yerde sabit dursa bile sen akintiyi acinca yerini yine degistirecek. Bu yuzden mantikli degil. Onemli olan akinti ve isik sizin istediginiz durumdayken onhn kendune yer begenmesi :)

peki gene motora kapılırsa ne yapacağız bende bu şans varken gelir gene motora yapışır :)))

Pimaş boru ile istediğiniz yere sabitleme yapabilirsiniz, ben denedim benimki aylardır duruyor istediğim yerde :D

cengiz bey nasıl bir görsel varsa atarmısınız 5327231360 borudan bol ne var ama bir görebilirsem yaparım sanırım yada en azından denerim 

Görsel yok maalesef, etrafını da kaya sardığım için akşam eve geçince çeksemde görünmez. 

Şöyle anlatmaya çalışayım, anemonlar arkasını bir oyuğa verip ordan boynunu uzatmadığı sürece gezip dolaşıyor ama bu oyuğun da yere dik olmaması gerek, hafif yan, biraz ters vs.. olmalı, ışık ve akıntı da rahatsız etmez biryerdeyse uygun oyuğu bulduğunda orada kalıyor. Kayalar arasında böyle bir oyuk bulamazsa dolanıp durduğundan ben şöyle birşey yapıyorum, 4-5cm lik bir boru parçasını kayalar arasını hafif yan yerleştiriyorum, arkasını bir kaya parçasıyla tıkıyorum, sonra borunun etrafını kayalarla kapatıyorum, anemonu da götürüp bu borunun içinde arkası kalacak şekilde 2-3 dk tutuyorum, kendini borulu mağaraya yapıştırdığı zaman bırakıyorum, orada kalıyor... Bu şekilde birkaç yer denedim, kumun ortasına dik olarak koydum birkaç gün durup gitti, sonra farkettimki dik durmayı sevmiyorlar, kumun ortasında boruyu biraz eğimli koydum, sorunsuz duruyor. Sonra kayaların arasında boruyu birkaç yere taşıdım, hepsinde durdu. Etrafında kaya olursa daha mutlu huzlu oluyorlar, kumun ortasına falan sabitleyecekseniz etrafına birkaç parça kaya koyun eli kolu kayaya dokunsun ;)  anlatabildim umarım?

(borunun boyu 4-5cm, çapı anemonun kıçının ebatına göre değişir :D )

Valla birsey kismet ten cikinca birsey bagdattan gelir derler. Ona yapilcak birsey yok.

cengiz bey pimaşın eni  ne olmalı 5 cm yetermi 

Benim kullandığım 5-6cm çapında birşeydi yaklaşık olarak, sizin anemon ne boyutta birşey bilmediğimden birşey diyemedim, çok bol da sıkı da olmayacak işte zaten yaparken anlarsınız, hayvanın orayı kaya oyuğu olarak görüp sarıp yapışması gerek...

teşekkrüler deneyip görmekte fayda var yardımlar için teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar