Keşfet

Anemon hakkında

archers70

Yeni Üye
Ad Soyad
ömer
selamlar ;

öncelikle bu platformda yeniyim , buradaki bilgilerden ve deneyimlerden faydalanmaya çalışacağım. küçük bir sorum olacak şöyleki ;  işyerinde bir akvaryumumuz var var içinde anemonumuz vardı. bir resimde eklemeye çalışacağım. bu anemon güzel bir şekilde açardı , ancak bir zaman sonra küçülmeye başladı ve bir gün geldik ki yok.. akvaryumda anemon yok olabilir mi? bu gibi durumda ne yapabiliriz? 

yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyayı görüntüle 42476

Merhaba. Anemon yok olmaz. Sump sisteminiz varsa onun içine kaçmış olabilir. Değilse kayaların içine girmiştir diye düşünüyorum. Diğer bir ihtimalse dalga motoruna takılıp ölmesi. Ancak bu durumda su bozulacağı için diğer canlılarınızı da etkiler ve suda kötü bir koku oluşur.

tşk, 

ama suda herhangibir koku yok, ayrıca dalga motoruna takıldığınıda görmedim,

kayaların içinde girse görmemiz gerekmez mi? yada kayadan nasıl çıkartırız?

anemonlar akvaryum icinde güzelce gezer. ve hiç ummayacagınız bir yerden karşınıza cıkabilir. ben sizin yerinizde olsam biran önce hangi delige girdigini ögrenirim cünkü su icinde eger ölür ise tankın sonunu getirebilir. kayalaırn altlarına arka alanlara geri dönüş e gerekirse geri donuş borusuna sump a hepsine tek tek bakın derim. 

tşk, 

ama suda herhangibir koku yok, ayrıca dalga motoruna takıldığınıda görmedim,

kayaların içinde girse görmemiz gerekmez mi? yada kayadan nasıl çıkartırız?
Anemonlar isterlerse fare gibi istedikleri yere girebilirler. Ben bir anemonun istediği zaman solucan gibi küçülüp bir delikten geçtiğini ve yine küçük bir anemonun 25cm'e kadar uzadığına şahidim.Bir anemonumun küçük bir delikten kayanın içine girdiğine şahit oldum. Kayayı tespit edip tornavida yardımı ile parçaladım ve çıkardım. Bu davranışı neden yaptığını tam tespit edemesem de fazla dalgaya maruz kalma olarak yorumladım. Kayalarınız parçalanabilecek yapıda gibi görünüyor. Tespit etmeye çalışın. Tespit edebilirseniz dediğimi deneyin. Göremezseniz yapacak birşey yok maalesef. Kendisinin çıkmasını bekleyeceksiniz. Bu arada umalım ki kayada veya başka bi yerle ölüp kalmasın. Talihsiz bir durum yaşamışsınız. Balıklar çok rahatsız ettikleri zaman da anemon kaçabilir. Bir kaç ihtimal var. Umarım nerde olduğu bulunur.

teşekkürler, kayaları kaldırıp bakacağım pazartesi, ancak o üstteki canlı kaya dedikleri kayadan ve parçalar mıyım bilemiyorum. gerçi 5 tane de balık var balıkları kaybetmek daha riskli tabi..anemon kaybolalı da 10 gün den fazla oldu. kayadan -kayayı parçalamadan- çıkarma yolu olsaydı  iyiydi. acaba başka bir anemon alsam diğerinin çıkmasına yardımcı olur mu?

Bir gece hediye olarak bana gelen anemonum sabah yoktu sonra tankta uçuşan parçalarını gördüm dalga motoruna baktım bir kısmı hala oradaydı ama  Sonuçta kıyma olmuştu tankta koku ve su bozulması gibi bir durum olmadı. Balıma gelen tecrübeyi paylaşayım dedim. :)  iyi hobiler dilerim.

her tarafa iyice bakın taşırma kutusu, kayaların altı, sump , köşe bucak heryere bakın ve bu konuda çok tecrübeniz yoksa anemon beslemeyin derim. daha kolay mercanlarla devam edin.anemon kafasına göre takılır yer değişir istediği yere gider sıkıntı çıkarabilir.

Anemonun kuculmesi tankta tetersiz isik gostergesi olabilir. O da kendisine yeterli bir isik aramak icin yolculuga cikmis olabilir...

Selamlar ;

anemonu arama çalışmaları sonuç vermedi :)

sump kullanmıyoruz , protein skimmer var orada da yok. resim ekledim. kayalardan da bir sonuç çıkmadı. Parçalamak da istemedim. En son başka bir anemon daha alacağız belki saklandığı yerden çıkar..

Ekli dosyayı görüntüle 42754

Gerçekten ilginç. Artık kayaların içinde olduğuna %100 emin olsam da yine de siz dokunmayın :)

2 aya yaklaştı kaybolalı, bu kadar sürede nasıl beslendi nerede yaşadı ne yaptı? ilginç.. ortadaki büyük kayanın altına kaçmaya başlamıştı son zamanlarda.o kayaya  girdi muhtemelen. kayayı kırmadan çıkarmanın bir yolu olmalı :)  . araştırmalar devam ediyor..

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok ilginç ...       :zzjawwdrop:

Muge anli ya basvuralim o kesin bulur :) )

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar