Keşfet

Anemon

pascha_em

Yasaklı
Ad Soyad
emre kaptan
anemon arıyorum izmirde oturup satmak isteyen arkadaş varsa benimle irtibata geçerlerse sevinirim..

deneme amaçlı olduğundan ucuz türler olursa sevinirim

saygılarımla

Konu yanlış yere açılmış...

İsabet olmuş :D zaten anemonlar deneme amaçlı beslenecek kolay canlılar değildir.

[SIZE=14pt] [/SIZE]Deneme amaçlı domatez anemon olabilir aslında oralarda vardır denizde bol bol anemon türleri yok mu?

Deneme amaçlı domatez anemon olabilir aslında oralarda vardır denizde bol bol anemon türleri yok mu?
Öyle olsada yaşayan canlı üzerinde deneme yapmayada gerek yok.

Öyle olsada yaşayan canlı üzerinde deneme yapmayada gerek yok.

Eminmisiniz?, Arkadaşın kastı büyük ihtimalle tankının yeni olması, sizler tankı ilk kurduğunuzda ucuz ve kolay bulunan türlerden başlamadınızmı? Yoksa chevron, sohal tang ve table acropra ile mi başladınız? Burada biraz haksızlık edilmiş. Aiptasia ve majano anemonları olunca ETİK ve canlı sevgisi göremiyoruz. Bu canlılar üzerinde yapılan denemeler okumaya değer :) (Burada Budizm felsefesini tartışmayalım)

Emre bey domates anemonları oldukça dayanıklı türler, ayrıca kum anemonları da kolay bulunuyor. Bu türlerle başlayın, bakımı ve beslenmesi ile ilgili kaynakları okuyun, Bubble tip, red base, carpet gibi bakımı zor türlerden deneyim sahibi oluncaya kadar uzak durun, tankınızın geri dönüş hattında ve akıntı motorlarına bu canlıların girmemesi için önlem alın. Domates anemon fazla gezinen bir tür değil ama hiç belli olmaz.

Kolay gelsin.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Gürkan Bey benim söylemeye çalıştığım şey: Doğadan alıp akvaryumda deneme yapılması idi. ( sanki diğerleri denizden gelmiyormu demeyin bu konuda zaten bu hobi ile çok çelişiyorum ) :D Sırf bu yüzden neredeyse tüm canlılarımı hobicilerden alıyorum.

Bence yaşarmı diye deneme yapmaktansa 20 YTL ye amonyak ve nitrit testi alınsa daha iyi değil mi ? Su değerleri normalse zaten bu canlı eklemesi deneme olomuyor. Hazır sisteme canlı adapte etme oluyor.

Yeni kurulan bir tankta amonyak ve nitrit değilse bile testler tabbi ki öncelikli. Ama tanklarımızda kum ve kaya dışında tuz-ışık-yem dahil herşey sentetik. Ay üssü alfa gibi.... Yaptığımız herşey son kelimesine kadar deneme..

Benim anlatmaya çalıştığım forumda bazı sorulara çok ters yanıtların verilmesi. Yeni kurulmuş küçük bütçeli bir tank için anemon önerisi soruluyor, yanıtları yukarıdan aşağıya bir okuyun ne demek istediğimi anlarsınız. Yabancı forumlardaki yanıtlar ve tarz böyle değil. Aynı soruyu reef central ve wetwebmedia da sorgulayın, verilen yanıtları birde oradan okuyun. Birde 200 yıl ömrü olan BTA yeni tanka konurmu konmazmı? Bu soruyu sorgulayın. Konmaz, konmamalı, çünkü koruma altında, hiç bir amatör tankı için 200 yıl ömür biçmek söz konusu değil. Demekki tank 5 senelik olsa Caretta bile koyabiliriz. 300 litrelik USTA tanklarında satılık 30 cm boyunda remoralar var. Birde bu forumda bu işi iyi bildiğini iddia edenlerin tanklarına bakın, kaçı BTA besliyor? Bu işin alıcısı olduğu sürece satıcısıda olacaktır. Alıcının ise tecrübelisi ve tecrübesizi farketmez. Kaulerpa probleminden bahsediyoruz, beriki usta cevap yetiştiriyor bir şey olmaz, Istanbulda arıtma tesisi var diye, :rolleyes: Bu yanıttan Monaco akvaryumunun bulunduğu yerde arıtma tesisi yok şeklinde bir sonuçda çıkarabilirsiniz. Aynı mantığı yürütürsek kaulerpa yasağının uygulandığı ABD de de arıtma tesisi diye bir şey bilmiyorlardır.

Saygılar,

gürkan bey ben denizden domates denilen anemon türlerinden 6 adet tankıma koydum ve kayalara yapıştılar.. bugün şunu gördüm benim 2 adet palyaçom var ve bu arkadaşlar en büyük deniz domatezinin içine girmeye çalışıyorlar o anemonada hiç bir canlıyı yaklaştırmıyorlar :) benim bir endişem var bu domatez denilen anemon benim palyaçolara zarar verirmi? birde 7-8 teke var tank ta bunlarda olumsuz olurmu cevabınız için şimdiden teşekkürler...

domates anemonunun tentakülleri çok güçlü yapışır, normalde yapışan bir balığın bundan kurtulması çok zor, ancak palyaçolara birşey yaptığını görmedim, tam tersi bende domates anemon varken elimde clarky clown vardı, arada bir clarky, anemonu ısırıyordu :D

Yanlız, domates anemonlarını çorba gibi sıcak sularda pek görmedim, biraz serin sulardan geliyorlar, uyum sağlarlar ancak akvaryum suyunuz çok ısınıyorsa dikkat edin, 29-30 dereceyi geçmesin yoksa anemonun dağılmaya başladığını görebilirsiniz, o zaman suyunuzu epey kirletir...

Besleme için de fazla zorlamayın, küçük parçalar halinde karides verilebiliyor ama bunu verecem diye suyu kirletmeye de gerek yok, haftada bir ayçekirdeği kadar parça yeter...

bunun yerine kurutulmuş krill yemler var, bununla palyaçoyu beslerseniz, arada bir bunlarla palyaço anemonu da besleyecektir, veya bezen koyduğunuz karidesi anemondan çalıp sizi hasta edecektir :D

Merhaba bende ilk olarak domates anemon attım ve marmaradan kendim topladım..(tabi pisliği düşünürsek iyi cesaret ) biraz soğuk suyu seviyor ama çok fazla olmamak şartıyla sıcak sudada yaşıyor .

sadece dikkat etmeniz gereken birşey alışana kadar boş tankta

beslenemiyor ben yemleri püre yapıp iğnesiz şırıngayla ağızlarına

verdim ve inanılmaz yediler. bence yazılanlara fazla bakmayın

kimse sütten çıkmış ak kaşık değil.....

Ben fotosentetik anemonları kastetmiştim yerli anemonları değil :D

[SIZE=14pt] [/SIZE]Bende anlamadım ne denmek istediğini :blink:

Konu görüntüleyen kullanıcılar