Keşfet

Anemonların yer değiştirmesine çay bardaklı çare:)

gokhanguull

Aktif Üye
Ad Soyad
Gökhan
Merhaba arkadaşlar durmadan yer değiştiren ve onun için tankımın düzenini bozmamdan dolayı böyle bi çare buldum nereye istersem oraya koyuyorum:) kayadan sökme derdi yok bardak nereye anemon oraya:) kendini güvende his ettiği icinde bardakdan çıkmıyor aynı dertten müzdarip arkadaşlarım yapabilir çok basit anemonu bardağa koyun ve istediginiz yere yerlestirin :)

Ekli dosyayı görüntüle 43551

ılgınc :)  

:thumbsup:

:55ac42cb2c051_EmojiSmiley-02:  haha tesekkurler

bardakta sıkıştığı için çıkamıyor olabilir mi öyleyse bu hapsetmek olur

merhaba Bardağa sıkıştırmadım bardağın içine bıraktım :)  anemon bazen bardağın içinden  uzayıp gövdesini çıkarıp 4 5 katı  büyüyebiliyor, isterse bardağın 4 5 katıda küçülüyor iyice içine giriyor :)  ama bunları yaparken kıç kısmıyla da bardağın dibine yapışık şekilde bardağı bırakmıyor  anemonun giripte sıkışabilceği bir yer imkansız omurgasız kemiksiz olduğu için  iğne deliğine girip çıkar :)  

bilmediğim için birşey diyemem inşaallah dediğin gibidir çünkü bu sorun bende de var gezip duruyorlar akvaryumda mercanlara zarar veriyorlar 

anemonlar kendini bir kavuğa sokunca kendilerini güvende his ediyorlar ve çıkmıyorlar bence anemonların boyutuna göre bardak vs bir kavuk ayarlar san sorunu çözmüş olursun :)  mesela ben anemonun en son gittiği yerden söküp bardağın içine koyup tekrar bardakla beraber aynı yere koydum ve bardağı da kayalar ile kamufle ettim üzerine kaya koydum.

Mesela çok ışıktan  veya akıntıdan  rahatsız oldu  diyelim kendini geri çekerek ışıktan veya akıntıdan kurtulabiliyor ve kendini güvende his ediyor her şekilde mutlu yani villadan gecekonduya gitmez :)   :thumbsup:

Gökhancım vallahi süper taktikmiş. bende korkudan anemon koyamıyordum tanka. deneyeceğim :)

Tesekkurler kardesim benim :)  vala yap yap kıpırdamıyor yerinden :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar