Keşfet

Anemonun ismini huyunu suyunu bilen varmı ?

Uzun tentaküllü standart bir anemondur. Küçük tanklara gelmez. Tankin büyük olmasi onerilir. Fazla buyuyebilir. Ekstrem bir canli degildir, bakımı basittir. Palyaçolar cabuk sahiplenir ve icinden cikmazlar. "Uzun tentaküllü anemon" aramasini yaptirin ve detayli bilgi edinin.

Bence bu anemon görkemli anemon (heteractis magnifica) dediklerinden. Bakımı çok zordur. En fazla ışık isteyen anemondur. Eğer ışık yetersiz gelirse ışığa yönelir, kayaların en tepesine çıkar. Çok sağlam su şartları ister. Soğutucu yoksa yazın çok büyük sıkıntı çıkarır. Büyük boyutlara ulaşır. Bu nedenle de aslında akvaryum için uygun değildir. 

Bir kez bakmıştım, harika bir canlı. Adı gibi gerçekten görkemli. Ama malesef zor bir tür...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bence bu anemon görkemli anemon (heteractis magnifica) dediklerinden. Bakımı çok zordur. En fazla ışık isteyen anemondur. Eğer ışık yetersiz gelirse ışığa yönelir, kayaların en tepesine çıkar. Çok sağlam su şartları ister. Soğutucu yoksa yazın çok büyük sıkıntı çıkarır. Büyük boyutlara ulaşır. Bu nedenle de aslında akvaryum için uygun değildir. 

Bir kez bakmıştım, harika bir canlı. Adı gibi gerçekten görkemli. Ama malesef zor bir tür...
Bak şimdi teredutte kaldim 

Valla ben uzun tentaküllü baktim zamaninda. Birebir ayni gorunuyor. Tabi heteractis magnifica anemonunu da aratinca benzerligi farkettim. Satici ne diyor?

Satan kişiye sorun ama mutlaka yine de teyit etmenize ihtiyaç var. Tam emin olmadan almayın. Öldüğünde suyunuzu rezil eder. Tüm canlılarınızı kaybedebilirsiniz. Hergün gözlemeniz gerekir formunu. 3-5 günlüğüne tatile çıkayım derseniz, anlayan bi arkadaşınıza anahtar bırakmazsanız işiniz yaş. Söyleyeyim de siz bi düşünün yine...

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

gralux flodan oluyor bu kırıp aticam nalet flo yu .gene antibiyotik gircez anlaşılan akvaryuma .

gralux flodan oluyor bu kırıp aticam nalet flo yu .gene antibiyotik gircez anlaşılan akvaryuma .
Grolüx tatlı su için değil miydi? Ayrıca aydınlatmadan kaynaklandığını sanmıyorum. Anca gereğinden fazla süre yakarsanız ve üstüne uygun ortam varsa coşar. Bu bi bakteri çeşidi. Onun sevdiği besin varsa akvaryumda oluşması doğal. Bu durum ro su kullanmamak, amino acid ve bakteri besinlerinin fazla girilmesi (şeker, sirke, votka yada para ile satılan bakteri besinleri) ile olur. Cyano olan bi akvaryumdan alınan kaya yada su ile gelebilir. Besinide bulunca coşar da coşar. Ben antibiyotik girmenizi önermem. Sonuçta o antibiyotiğin daha başka neleri öldürdüğü belli değil. Ben olsam sıfır dan başlardım.

Grolüx tatlı su için değil miydi? Ayrıca aydınlatmadan kaynaklandığını sanmıyorum. Anca gereğinden fazla süre yakarsanız ve üstüne uygun ortam varsa coşar. Bu bi bakteri çeşidi. Onun sevdiği besin varsa akvaryumda oluşması doğal. Bu durum ro su kullanmamak, amino acid ve bakteri besinlerinin fazla girilmesi (şeker, sirke, votka yada para ile satılan bakteri besinleri) ile olur. Cyano olan bi akvaryumdan alınan kaya yada su ile gelebilir. Besinide bulunca coşar da coşar. Ben antibiyotik girmenizi önermem. Sonuçta o antibiyotiğin daha başka neleri öldürdüğü belli değil. Ben olsam sıfır dan başlardım.

arada 1 adet kup seker atıyordum ondan olabilir.oyleymis bana satilirken basta biliyordum tuzlu su pembesi diye kakaladılar :)  antibiyotik daha onceden kullandım  negatif geniş ve pozitif spektrum diye 3 e ayrılıyor zararlı -zararli zararsız -ZARARSIZ  bakterileri öldürmeye diye 3'e ayrılıyor ben geniş spektrum kullandım 3 gunde temizledi sonra aktif karbonla antibiyotik etkisini yok edip su degisimi yapıp tup bakteri girdim sifirlamis oldum. 0 tds ro su kullanıyorum ama sanırım seker ve isik ikilisi sebep oldu.

Kutlu Bey aydınlatma yüzünden de çok güzel cyno oluyor :D   Bende de tatlı sudan kalma grolux ve 6500k beyaz flo vardı. Kullanmadım kullanmadım sonra bir gün "boş boş duracağına değerlendireyim" dedim. 20 gün kullandım bir baktım tankta bayağı cyno olmuş. Tankı sıfırladım. Grolux'mü yoksa 6500k beyaz ışık mı bilmiyorum sebep ama ışık olduğuna eminim.

Ayrıca dip not olarak antibiyotikten sonra kesinlikle aktif karbon öneriliyor.

Kesinlikle a.karbon şart

Yoksa temzlnmz antibiyotik

Kutlu Bey aydınlatma yüzünden de çok güzel cyno oluyor :D   Bende de tatlı sudan kalma grolux ve 6500k beyaz flo vardı. Kullanmadım kullanmadım sonra bir gün "boş boş duracağına değerlendireyim" dedim. 20 gün kullandım bir baktım tankta bayağı cyno olmuş. Tankı sıfırladım. Grolux'mü yoksa 6500k beyaz ışık mı bilmiyorum sebep ama ışık olduğuna eminim.

Ayrıca dip not olarak antibiyotikten sonra kesinlikle aktif karbon öneriliyor.
O zaman diyoruz ki bu güzel bakteri akvaryumlarda hep var. Aydınlatma eski yada alakasız birşey olunca ver coşkuyu ...

arada 1 adet kup seker atıyordum ondan olabilir.oyleymis bana satilirken basta biliyordum tuzlu su pembesi diye kakaladılar :)  antibiyotik daha onceden kullandım  negatif geniş ve pozitif spektrum diye 3 e ayrılıyor zararlı -zararli zararsız -ZARARSIZ  bakterileri öldürmeye diye 3'e ayrılıyor ben geniş spektrum kullandım 3 gunde temizledi sonra aktif karbonla antibiyotik etkisini yok edip su degisimi yapıp tup bakteri girdim sifirlamis oldum. 0 tds ro su kullanıyorum ama sanırım seker ve isik ikilisi sebep oldu.
Ben hiçbir bir ilacın, antibiyotiğin zararlı / zararsız diye ayırt edebildiğini sanmıyorum. Anca ileride belki yapay zekalı antibiyotik üretilirse belki :)  

Sizin dediklerinizin ya eten maddesi farklıdır yada etkisi ...

Metin beyden beğeni almışız :)  Üstad beğeni verdiyse öğrenci dersini çalışıyor demektir. 

O zaman diyoruz ki bu güzel bakteri akvaryumlarda hep var. Aydınlatma eski yada alakasız birşey olunca ver coşkuyu ...

Ben hiçbir bir ilacın, antibiyotiğin zararlı / zararsız diye ayırt edebildiğini sanmıyorum. Anca ileride belki yapay zekalı antibiyotik üretilirse belki :)  

Sizin dediklerinizin ya eten maddesi farklıdır yada etkisi ...

Metin beyden beğeni almışız :)  Üstad beğeni verdiyse öğrenci dersini çalışıyor demektir. 
Bu linkteki yaziyi şiddetle okunmasini tavsiye ediyorum ?anlatmak istedigimi biyolojik bilimsel gozlemle daha net daha dogru anlatilmis .suan Aminoglikozid grubu olan eritromisn almaya gidiyorum ?

Eritromisin piyasada 2 yildir yokmus azitromisin varmis doktordan receteyi degistirmek lazim ?

Antibiyotikle bütün sistemi sıfırlıyorsunuz. Sonra temizleyebidiğiniz kadar ilacı temizliyorsunuz veya öyle düşünüyorsunuz. Sonra yeni bir döngü başlatmak için bakteri kültürü ve bakteri besini giriyorsunuz. Yeni bir döngünün oluşmasnın minimum 2-3 ay süreceğini düşünerek soruyorum;

Bu süre zarfında akvaryumda oluşacak atıklar ne olacak?

Su degisimi ve ps ile atilacak .%10 degil de %20 degisim yapilcak .bakteri besini girmiycem .sadce bakteri kulturu giricem .daha onceden yaptim ve hicbir skntı yasamadim .

Bu durumda yerlesik bir akvaryum yasaminda bakteri olusumu hic bakteri kulturu girmesemde 2 -3 ay surecegini dusunmuyorum .balik diskilari ve yemlemede oldugu icin hizla basliycaktir.şoyle dusunelim bakteri yemi girdgmzde nasil saatler icerisinde cagalma gerceklesiyor ve su beyazliyor bu da oyle olcak ve antibiyotik etkisi ortadan kalktiginda hizla tekrar ureme gerceklesicek.

Cogalim gosteren bir siyanibakterinin önune gecmek bence cok zor oldugu yerde kalsa cogalmasa onu yok.edebilrsin dogal yollarla ama akvaryumun bir ucundan bir ucuna varlik gosteriyorsa bu  bnce imkansiz ve boşa ugras.

He akvaryumu yeniden kurmak cok daha buyuk bir eziyet ve daha buyuk bir tahribat.baska tank kur oraya aktar kayalari bastan dezenfekte et !(fircalamak o bakteriyi yok etmez sadce koloniyi dagitmis olursun )kumu degistir (cikan kum kullanilmaz)sonra diatom bekle ooooooo zahmet buyuk  ?ama amonyak artisi olursa diye zeolit kullanicam su degisiminin miktarini ve sıkliğini arttiricam ve olusumu tekrar baslaticam 

!!!!!!!bu arada bir not dusmek istiyorum...

Geniş spektrumlu antibiyotikler balıklarda ki mantar hastalıgını geciriyor!!!!!

Ilk uyguladigimda palyacoda mantar vardi solungacinda ve cyno ile beraber onuda gecirdi .....

Balikta mantar olursa karantina tankina alinip antibiyotik uygulanabilir ...

Sisteme çok fazla müdahale, böyle bir savaştan mercanların sağ çıkabileceğini sanmıyorum. Hassas türler anında kendini bırakır.

Amonyağı zeolite tutsan bu defa ionik denge bozulacak. Kalsiyum seviyeleri düşecek ve zeolite absorbe ettiği diğer elementlerin eklenmesi gerekecek. Su değişiminin çok yapılması bakteri oluşumunu engeller. Bakteri oluşumu tamamlanamaz ise döngüde oluşacak bir boşluk cyanonun tekrar hortlamasına neden olacak.

Deniz akvaryumu böyle birşey değil, bir gün kartkı ekle öbür gün medya koy sonraki gün ilaç ekle.

Bu zaman gerektiren, sabır gerektiren, her damla katkıyı girerken 2 defa düşünülmesi gereken bir süreç. 2 günde döngü oluşmaz.

Cenga oyunu gibi aradan bir tahta çekersin iki tahta çekersin üçüncüde bütün sistem devrilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar