Keşfet

Angel türlerine uygun Canlılar

MetinNehir

Yeni Üye
Ad Soyad
Metin Şimşek
Arkadaşlar merhaba,

angel türlerinden besliyorum, yaklaşık 180-60-65 akvaryumum var 5 angel 3 tang türü balığım var, angellerin yemeyeceği mushroom zoa xenia türlerinden ne önerirsiniz.

teşekkürler

Merhaba Metin Bey.

Zoa türlerine dokunuyorlar bildiğim kadarıyla ayırt etmiyorlar, küçük kafalı (polipli), büyük kafalı fark etmiyor yani. Mushroom türlerine (hairy, normal türler) dokunmuyorlar. Xenia ların poliplerini yiyen, zarar veren angel türleri olduğunu duymuştum, okumuştum.

Fakat söyle bir durumda var, başkasının tankında hiç bir mercana dokunmayan bir angel türü, sizin tanka geldiğinde her mercana saldırma eğilimi gösterebilir. Balık yeni ortamında huy/karakter değiştirebilir.

Saygılar.

Devils hand ve todastool leather türlerine dokunamıyorlar biliyorum, mushroomlara da...

mushroomları butterflylar didikleyebiliyor...

zoalara hem butterfly hem angellar vurabilir...

angelın türü de önemli , bazıları daha reef uyumlu...

regal angel beslemiştim, sadece zoalara yiyor başka mercana dokunmuyordu,

bicolor angel hiçbirşeye dokunmazdı...

şu an Flame angel var, tankta, sps, zoa, lps( brainler, blastomossalar, candy, euphyllialar , acan) türleri var hiç birine dokunmuyor...

belki benim şansıma, belki kuru yemden istediğini alıyordur...

Su degerleriniz iyiyse. Nitrat dusuk ve kh 8 uzeri ise. Bunla birlikte isiginiz kuvvetli ise anemon alin derim. Octopusa vuran angel de gormedim ama idda edemem. Anemonun garantisi var ama

cevaplar için çok teşekkür ederim.

Tankınızdaki angelların türleri neydi?

imparator, blue face, koran , regal, asfur angellerden var

tang olarakta naso, purple, yellow var

imparator, blue face, koran , regal, asfur angellerden var

tang olarakta naso, purple, yellow var
Büyük angellarda, blue Face resifte en az zarar veren diye okumuştum, imparatoru da sps tanklarında besliyorlar yani sps den çok lps türü mercan riskli olabilir...Koran ve Asfuru bilmiyorum, regal angel besledim, yavruyken alıp el kadar olana kadar beslemiştim,

sadece ithalattan ilk geldiğinde yem almıyordu, sevmediğim bir zoa kolonisiyle beslendi 1 hafta, yaklaşık 40cm lik full zoa kaplı bir kayayı 1 haftada temizledi, sonra kuru yem yemeye başladıktan sonra bir daha zoa da yemedi...tankımda, spsler, lps ler (brain hariç) tridacnalar vardı...

Koran için fikrim yok, asfur galiba şüpheli,

diğerleri ile çoğu mercan bakılabiliyor, zoa ve brain türü mercanlar olmadığı sürece...hatta yeme alışıksa zoa bile olabilir...

asfur ve Koran , özellikle asfur tehlikeli olabilir, araştırın...

en kötü todastool veya Devils hand leather coral bakılabilir, onların kokusu çok berbat, hiçbir canlının yiyeceğini düşünmüyorum :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
ben şimdilik hairy mushroom lavender filan koyayım balıkları tamamladıktan sonra bakarım artık Burak Bey ilginize çok teşekkür ederim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar