Keşfet

Ankara'dan merhaba

leader_T

Yeni Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Amatör bir akvartistim. 

Mevcutta elimde 30lt çin malı full set (üstten filtreli) bir tatlı su akvaryumu var.

Şuan bir 70x60x50(yükseklik) ölçülerinde arkadan sumplu bir akvaryum yaptırıyorum.

Sump ölçüsü (70x15x50). Yaşam alanı 70x45x50 olacak. Üstte sürgü cam koydurdum.

Akvaryum ile ilgilenmeyi seviyorum ve izlemesi oldum olası beni rahatlatır.

Bu nedenle artık aklımdaki bir çok soruyu geride bırakıp 

Bir anda akvaryum siparişini verdim. Çünkü düşündükçe yapamayacaktırm.

Bir yerden başlamam gerekiyordu.

Buraya üye olmamın nedeni ise sizin tecrübelerinizden faydalanmak ve kendimi geliştirmek.

Şuan PS, motor, aydınlatma konularında araştırmalarım var.

Ekipman için terciğim fiyat performans olacak.

Yardımlarınızı bekliyorum.

Herkese iyi forumlar.

Siparişi verdiniz fakat başlanmadıysa alttan sump tercih etmenizi öneririm, şuan almanız gereken herşey sahipleneceğiniz canlıların ne olduğuyla bağlantılı. Marine mi soft lps sps mercanlar mı ?

Bir sonraki seviye için alttan sumplu ve daha fazla litreli bir akvaryuma geçme niyetindeyim.

Bu sistem benim için biraz deneme olacak. Deniz akvaryumunu daha iyi tanıma adına böyle bir şey yaptırdım.

fazla balık yoğunluğu olmayacak ilk başta soft lps düşünüyorum. 

ardından eğer herşey yolunda olursa 2-3 balık olacak.(yük durumuna göre)

70x60x50 210 litreye denk geliyor ve 15 cm arkadan sump dan bahsediyoruz bu litre de olsa olsa tunze 9012 falan olabilir eğer bütçeniz varsa ama eğer zaten ona verecek kadar para varsa alt sumplu bir tank kurmanızı öneririm yada sump u 20 cm e genişletip curve 5 vs ile kurtarılabilir. tavsiyem hacimi daralatmanız en azından 120 litreye kadar.

70x60x50 210 litreye denk geliyor ve 15 cm arkadan sump dan bahsediyoruz bu litre de olsa olsa tunze 9012 falan olabilir eğer bütçeniz varsa ama eğer zaten ona verecek kadar para varsa alt sumplu bir tank kurmanızı öneririm yada sump u 20 cm e genişletip curve 5 vs ile kurtarılabilir. tavsiyem hacimi daralatmanız en azından 120 litreye kadar.
Arka sumpta curve 5 bi düşündürmedi değil 

yaşam alanı, 70x45x50(yükseklik) olacak. Sump'ın genişliği de 15cm.

Curve 5 maalesef olmuyor. Tunze'nin ürünleri uyar gibi.

tunze 9004 yetersiz kalır 9012 ile olabilir kolay gelsin.

?
Arka sumpta curve 5 olacağını sanmıyorum

22-23 cm çalışma yüksekliğinde tuttuğunuz zaman akvaryumdan 30 cm dışarı çıkmış bir PS olur iğrenç bi görüntü artı çapını hiç konuşmuyoruz bile ona göre sump yaptırmak gereksiz arka sumpa göre bir PS araştırması daha iyi olur 

Arka sumpta curve 5 olacağını sanmıyorum

22-23 cm çalışma yüksekliğinde tuttuğunuz zaman akvaryumdan 30 cm dışarı çıkmış bir PS olur iğrenç bi görüntü artı çapını hiç konuşmuyoruz bile ona göre sump yaptırmak gereksiz arka sumpa göre bir PS araştırması daha iyi olur 
Arkdan sump ile curve 5 haklısınız görüntü konusunda kötü görünücektir. elbette fakat 210 litre den bahsediyoruz ve 15 cm sumpa sığması lazım çok az model var olanlarına fiyatı malum zaten o sebepten ötürü bçyle bir öneride bulundum.

Tunze 9004 canlı yükü ağır olmayacaksa iş görür 250 litreye kadar uygun olduğunu okumuştum galiba

Arkadaşlar evet web sitesinde öyle yazıyor olabilir ama ben bizzat 9004 kullanıcısı olarak yeterli olmayacağını söylüyorum benim tankım 100 lt ve 150 litre max denebilir. eğer tank ta sadece 2 adet percula olucaksa evet yeter ama 210 litre bir tank kurup ta içinde 2 tane percula beslemeyeceğini tahmin ederek yazıyoorum hele bide mercan işin içine giricekse çorba olur. arkadaşın daha önceden bir tecrübei olsa gene su değişi falan deebilirim ama o da yok.

Teşekkürler tavsiye için.

Tunze'lerde birde DC ve DOC olarak modeller var.

Farkları nelerdir?

Merhaba,

DC adı üstünde DC motora sahip dolayısıyla kontrol ünitesi ile cihaza giden voltu ayarlayıp; pompa gücünü kısıp, arttırabilirsiniz.

AC motor sabit voltta stabil çalışır.

Dc motorun artısı litrenize ve canlı yükünüze göre veya bazı özel durumlarda ihtiyaç duyulursa pompa gücünü arttırmanıza veya azaltmanıza imkan verir.Mesela 60 litre civarı bir sisteme geçiş yapmaya karar verdiniz skimmerı değiştirmeden gücünü kısıp Overskim durumu oluşmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ac motorun artısı enerji açısından biraz daha verimli ve dc motordan daha uzun ömürlü oluşudur.

Fiyat farkı önemli değilse tabi ki Dc modeli avantajlıdır ancak; şahsen akvaryum litresine göre 9004 fazla gelmeyeceği için Dc modeli son güçte çalıştıracağınızdan, Ac olanı yani Doc modeli alıp para tasarrufu yapmak daha mantıklı gibi geliyor.

Şimdiden sorunsuz, keyifli kurulumlar dilerim.

Merhaba,

DC adı üstünde DC motora sahip dolayısıyla kontrol ünitesi ile cihaza giden voltu ayarlayıp; pompa gücünü kısıp, arttırabilirsiniz.

AC motor sabit voltta stabil çalışır.

Dc motorun artısı litrenize ve canlı yükünüze göre veya bazı özel durumlarda ihtiyaç duyulursa pompa gücünü arttırmanıza veya azaltmanıza imkan verir.Mesela 60 litre civarı bir sisteme geçiş yapmaya karar verdiniz skimmerı değiştirmeden gücünü kısıp Overskim durumu oluşmadan kullanmaya devam edebilirsiniz.

Ac motorun artısı enerji açısından biraz daha verimli ve dc motordan daha uzun ömürlü oluşudur.

Fiyat farkı önemli değilse tabi ki Dc modeli avantajlıdır ancak; şahsen akvaryum litresine göre 9004 fazla gelmeyeceği için Dc modeli son güçte çalıştıracağınızdan, Ac olanı yani Doc modeli alıp para tasarrufu yapmak daha mantıklı gibi geliyor.

Şimdiden sorunsuz, keyifli kurulumlar dilerim.
Bilgi için teşekkürler. Mevcut durumda LT düşürmeyi düşünmediğim için sanıyorum. ucuz olan yani DOC mantıklı görünüyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar