Keşfet

ANKET; LED, T5 , METAL HALİDE, HİBRİT

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Bence aydınlatma konusu bu hobide hep karmaşa olmuş bir nokta. Merak ettiğim çoğu kişi hangisini kullanıyor. Benim gibi merak edenler için yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Zira avantaj/dezavantajlara göre karar verme aşamasındayım :)  Her türlü yoruma açığım.

Hadi bakalım...  :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
tek cümle ile " büyüme ve gelişim için T5 , görsellik renk cümbüşü için LED "

TERCİHİM T5

Görsellik istiyorsaniz özellikle fosforik renklerde led ciddi anlamda fark atar

SM-J700F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Led altında canlıların görüntüsü hiç de doğal değil. Bana hep yapay geliyor ve hoşuma gitmiyor. Led' deki hoşuma giden tek ayrıntı kumda ve kayalarda oluşan ışık oyunları. Aynı etki metal halidede de var. Sıralamam 1- metal 2-T5 3- led

Leddeki görseli özellikle fosforik detayları cok seviyorum bende. Özellikle mercanlarda alınırken ledde alınıyor eve gelince ayni şekilde olmayınca biraz hayal kırıklığı oluyor :)  

fakat led hiç mi geliştirmez ? 

Cok zor türler olmamak koşulu ile basit spsler gelişmeye buyumeye, t5 kadar hızlı olmasada devam eder mi ? 

Benim tank sığ oldugu icin cok hizli buyumemesi problem olmuyor :) ama ledde de gelisim soz konusu.

Led altında canlıların görüntüsü hiç de doğal değil. Bana hep yapay geliyor ve hoşuma gitmiyor. Led' deki hoşuma giden tek ayrıntı kumda ve kayalarda oluşan ışık oyunları. Aynı etki metal halidede de var. Sıralamam 1- metal 2-T5 3- led
Göz zevki de damak tadi gibi bisey kimi kerevize bayılır kimi nefret eder. Galiba aydinlatma konusu da böyle [emoji2] [emoji2]

SPS konusunda gelisim icin MH, gercekten ciddi bir fark yaratiyor. Gelisim ve renklenme icin en optimum secenek t5. Bence imkan varsa beyaz agirlikli t5 ve full actinic led ayni anda kullanilmali. Ben en iyi sonucu o sekilde aldim. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri