Keşfet

Anormal Hızda Sakal Yosunu Büyümesi

EB1

Yeni Üye
Ad Soyad
KG
Merhaba,

1 yılı aşkın süredir kurulu 600 litrelik tankımda anormal hızda kara yosun büyümesi başladı, yeşil yosun bulunmuyor. Tankta kurulu Fluval dış filtre içerisinde fosfat tutucu, Refigium, DSB ve 50 adet Mangrove var. Çözüm olur düşüncesi ile kırmızı ve sarı LEDleri kapattım, yemlemeyi minimuma indirdim. Aşağıda yosunları elle temizlememden bir hafta sonraki videoyu paylaşıyorum. Çözüm öneriniz var ise paylaşırsanız sevinirim. Sorunun fosfat olduğunu düşünüyorsanız en etkili fosfat düşürme yöntemi nedir sizce?

Vodka yöntemine bir bakın

Keşke yakından bir görsel koysaydınız. 

Test sonuçları ne acaba ? 

Tds varmi aritma girdiniz suyu olcun 

Selamlar;

Gecmiş olsun. Asagıdaki linkten cozum uretebilirsiniz. Zamanında yazismisik hey gidi hey....:(

On 17.02.2018 at 22:42, EB1 said:

Merhaba,

1 yılı aşkın süredir kurulu 600 litrelik tankımda anormal hızda kara yosun büyümesi başladı, yeşil yosun bulunmuyor. Tankta kurulu Fluval dış filtre içerisinde fosfat tutucu, Refigium, DSB ve 50 adet Mangrove var. Çözüm olur düşüncesi ile kırmızı ve sarı LEDleri kapattım, yemlemeyi minimuma indirdim. Aşağıda yosunları elle temizlememden bir hafta sonraki videoyu paylaşıyorum. Çözüm öneriniz var ise paylaşırsanız sevinirim. Sorunun fosfat olduğunu düşünüyorsanız en etkili fosfat düşürme yöntemi nedir sizce?

Merhaba,

En etkili yöntem Dolabella, üstelik biyolojik mücadele olduğu için diğer canlılar açısından da risk teşkil etmez. 

İyi akşamlar,

Not: Özel mesaj ile ulaşırsanız yardımcı olabilirim. 

öncelikle geçmiş olsun. Vodka metoduyla aslında  gecici bir çözüm olabilir. Sürdürülebilir bir tank için sorunun kaynağını bulmak gerekiyor. Fosfat yükseldiği durumda yosunlanma kaçınılmaz. Kullandığınız dış filtre debi olarak fosfat tutucular için yüksek geliyor bu nedenle yeteri kadar fostatı tutmuyor olabilir. genelde fosfat reaktörlerinde çok daha yavaş bir akış gördüm. Filtre malzemelerinin değişim sıklığı ve ro çıkışını ölçmekte fayda var. canlı yada donuk yemi fazla kullanıyorsanız onlar da fosfatı arttıracaktır. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
EB1' Alıntı:
Yorumlar için teşekkürler. Votka methodu ile canlı kayıpsız problemi çözdüm.
Votka medodunun tarifini paylaşırmışsınız nasıl uygulıycaz bilgi verirmisiniz 

EB1' Alıntı:
Yorumlar için teşekkürler. Votka methodu ile canlı kayıpsız problemi çözdüm.
Nasıl bir yol izlediniz detaylarıyla paylaşır mısınız ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar