Keşfet

Aptasia mı?

Akuademi

Yeni Üye
Arkadaşlar bir arkadaşımızın uzun zaman bakımsız kalmış bir deniz akvaryumunu tatlı suya çevireceğiz. İçindeki balıkları da satış bölümünde ilana koydum. Ancak birde kayalar var ve kayaların üzeri de tamamen bir tür polip benzeri bir canlıyla kaplı. Uzun yıllardır denizle uğraşmadım, ben bir çeşit polip diye düşündüm ama başka bir forumda gören arkadaşlar bu canlıların Aptasia olduğunu söylediler. Eğer öyle ise kayaları tatlı suya çevirmek lazım herhalde çünkü olduğu gibi kaplı mücadele ile bitecek gibi değil. Yada bununla beslenen balığı olana bulunmaz nimet. :)   Ve görüp göreceğiniz belki de en büyük Aptasia kolonisi. :)  

Tanımlamada yardımcı olabilir misiniz? Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 54986

Ekli dosyayı görüntüle 54987

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bana çok bulanık geldi belki başkası anlayabilir :)  

Dediğiniz gibi Aiptasia kolonisi :)  tankın her yerini sarmış. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Arkadaşlar bir arkadaşımızın uzun zaman bakımsız kalmış bir deniz akvaryumunu tatlı suya çevireceğiz. İçindeki balıkları da satış bölümünde ilana koydum. Ancak birde kayalar var ve kayaların üzeri de tamamen bir tür polip benzeri bir canlıyla kaplı. Uzun yıllardır denizle uğraşmadım, ben bir çeşit polip diye düşündüm ama başka bir forumda gören arkadaşlar bu canlıların Aptasia olduğunu söylediler. Eğer öyle ise kayaları tatlı suya çevirmek lazım herhalde çünkü olduğu gibi kaplı mücadele ile bitecek gibi değil. Yada bununla beslenen balığı olana bulunmaz nimet. :)   Ve görüp göreceğiniz belki de en büyük Aptasia kolonisi. :)  

Tanımlamada yardımcı olabilir misiniz? Saygılar.

Ekli dosyayı görüntüle 54986

Ekli dosyayı görüntüle 54987
Merhaba. Canlılar Aptasia. Dediğiniz gibi Chelmon yada Filefish besleyen arkadaşlar için güzel fakat tankta o canlılar olsa bile sporları ile dağılıma devam ediyor. 

İlginiz için teşekkürler arkadaşlar. Kayalarda kurtulmanın tek yolu bu kayaları kullanmamak olacak herhalde.

Mercan eklemeyi düşünüyorsanız evet kurtulun kayalardan. Marin akvaryum olacaksa  chelemon alabilirsiniz

Konu görüntüleyen kullanıcılar