Keşfet

Aptasia sorunu acil !!!

Anilmehmet

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba tankta gelen bir mercandan çok ciddi boyuta ulaşan aptasia sıkıntım var ne önerirsiniz 

İlk tercih Peppermint Shrimp, yoksa Chelmon o da yoksa ve tankta zoa bulunmuyorsa Filefish. 
Adetli alım mücadele hızını arttıracaktır.

Kaya dışarı çıkacak gibi ise Lehim havyası ile yakınız. İnternette yabancı videolar da beyaz bir ilaçta atılıyor. Hatta bazıları kaynar suyu şırınga yardımı ile döküyor ama bence bu kesin çözüm değil.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaşlar merhaba tankta gelen bir mercandan çok ciddi boyuta ulaşan aptasia sıkıntım var ne önerirsiniz 
Eğer kayayı çıkartma şansınız varsa ve aiptasianın olduğu bölümden kayayı kesme-kırma imkanınız varsa o bölümü kırıp atın. En kesin çözüm bu. 

İyi günler,

Tank içinde yapılacak müdahaleler spor salmasına hızlı bir biçimde yayılmasına neden olacaktır shrimp kullanımıda spor salmasına neden olur zaten karidesin tüketebileceği miktar belli,chelmonlar çok nazlı yemeyebilir onun için en iyi yöntem hızlı bir biçimde kayayı cıkartıp bulunduğu bölgeyi kırıp atmak eğer tanka cok yayılmış ise matted filefish edinin şimşek hızında bir saldırı ile yer spor salmaya vakti kalmaz aptasia dolu olan bir kayayı tanklarına koyup denemiştik,çok hızlı yayılan bir canlı  ben matted filefish bulamamıştım kayaları kurutup sıfırdan kurulum yaptım.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar