Keşfet

Aquaforest -NP Pro

sinantek

Yeni Üye
Ad Soyad
sinan tek
Tankım 100 litre ve 2 aylık.

1 chromis , 1 fire fish var.

Dün su değişimi sonrası ilk defa 1 damla Aquaforest -NP Pro damlattım. Bugün sabah kalktığımda su rakı kıvamında bulutlu gibiydi.

Sanırım bakteri patlaması oldu. 

Bu ürünü daha önce kullanan var mı?

Bundan sonra ne yapmak gerekli?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Suyun bulutlu olmasi bakteri patlamasi oldugunu gosteriyor, np pro damlatmayin, 2 gun icinde su son derece berrak olacaktir. Nitrat ve fosfatiniz belirli bir seviyenin uzerine cikarsa kullanin np proyu, tank oturuna kadar sadece pro bio s, biodigest gibi bakteri kulturleri ile devam edin. Canli yuku fazla degil muhtemelenn dusuktur nitrat ve fosfat.

Teşekkürler.

Evet Fosfat 0 civarı, nitrat 1 civarı çıkıyor o yüzden damlattım.

1 defa damlattım, ertesi gün bulanıklığı görünce bir daha damlatmadım.

Bulanıklık hala devam ediyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bulanıklık hala devam ediyor.
Skimmerin sudaki bakterileri toplamasini beklemekten baska yapacak bir sey yok. Eger cok rahatsiz ediyorsa su degisimi de yapabilirsiniz ama zararli bir sey degil tankta mercan olmadigi icin, hatta aksine faydali diyebiliriz. Nitratiniz 5in uzerine ciktiktan sonra np pro gibi karbon kaynaklarini kullanmanizi taviye ederim.

Skimmerin sudaki bakterileri toplamasini beklemekten baska yapacak bir sey yok. Eger cok rahatsiz ediyorsa su degisimi de yapabilirsiniz ama zararli bir sey degil tankta mercan olmadigi icin, hatta aksine faydali diyebiliriz. Nitratiniz 5in uzerine ciktiktan sonra np pro gibi karbon kaynaklarini kullanmanizi taviye ederim.
Bugün su kristal berraklığa kavuştu, herhangi bir su değişimi yapmadan.

Nitrat yine 1ppm seviyelerinde. Bundan sonraki süreçte pro bio s kullansam yine aynı sorunu yaşar mıyım?

Bu arada tankımda 1 adet fungia coral vardı. Maalesef durumu bu süreçte baya kötüleşti.

Pro bio s kullanmayin bir sure bakteri koloniniz oturana kadar. Nitratin 1 olmasi kesinlikle yuksek degil, hatta 5in altinda sabit tutmayi hedefleyebilirsiniz.

Fungia muhtemelen bakteri patlamasi sonucu besinsizlikten kapanmistir, baliklari yemleyin bakteri damlatmayin, bir sure sonra kendini toplama ihtimali yuksek. 

Maalesef bu urunu kullandiktan sonra akvaryum hergun kotuye gitti. Su an akvaryumun her yerinde beyaz ipliksi olusumlar olustu ve suyun icinde geziniyorlar.

Bu urunu kullanacaklar 1-2 defa daha dusunsun derim.

Sent my iPhone using Tapatalk

Ben 2 yıldan fazladır kullanıyorum. Urun le alakası yok bence sorun başka sizde

Konu görüntüleyen kullanıcılar