Keşfet

Aquaforest Probiotic Reef Salt

TURKUAZ

Yeni Üye
Ad Soyad
BÜLENT KOÇ
Merhabalar herkese   bu marka tuz EKSTREM AKVARYUM sayesinde tanıdım 

iki çeşit tuzu var bu markanın biri normal reef salt diğeri probiotıc sps tankları için daha çok uygun çünkü fosfat ve nitrat etkilerini azaltan içerik mevcut olduğundan sps için öneriliyor..

probiotıc olanı LPS tankları için sorun oluştururmu ? nitrat ve fosfatı düşürdüğü içinmi SPS tankları için öneriliyor?

bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim

SAYGILAR

aguaforest in 3 lü kombinesini aldım memnunum.deneme amaçlı 10 kğ tuz siparişini verdim.benim tankım lps ve sps. kullanınca etkilerini göreceğiz.fakat yurt dışındakilerin aguaforest in tanklarını videolarda izledim baya güzel.

Bülent bey,

bahsettiğiniz gibi, özellikle ağır yüklü SPS tankları için probiotic tuz faydalı, fakat diğer yandan nitrat fosfat ilişkisinde aslında dediğinizin tam tersi, bizim gözlemlediğimiz, ve yurt dışında da tecrübe edilene göre, nitrat ve fosfatın yüksek olduğu tanklarda probiotic tuz yerine reef tuzunu kullanmakta fayda var, 

Yüksek nitrat ve fosfat olan tanklarda, Probiotic bakteriler nedeniyle, bakteri patlaması yaşanabiliyor, (zararlı olmasada 1-2 gün suyunuz bulanıklaşabilir) bir yandan iyi bir yandanda yeni başlayan kişiler için "endişe verici" olabiliyor paniklen :)  o yüzden ilk önce nitrat ve fosfat sorununu -varsa- çözüp(NP pro ürünü bu konuda cidden çok başarılı nitrat için) daha sonra probiotic tuz ile devam etmek daha doğru olabilir. Aynı şekilde, bu bakteriler dolayısıylada nitrat ve fosfatınız da düşecektir ama dediğim gibi, nitrat ve fosfat ile beslendiği için bakteriler aynı zamanda bakteri patlamasına da yol açabilecektir. Umarım anlatabilmişimdir :)  

Probiotic tuzun avantajı, içerisinde ekstradan amino acidlerin yanı sıra probiotic bakteri olması, probiotic bakterilerin faydası özellikle hastalık durumlarında canlıların direncini daha da kuvvetlendirmesi ve bakteriyel olaylarda daha etkili olması (mesela cyano gibi) 

Piyasadaki tuzların muadili olan reef salt ise, içerisinde aminoacid ve probitoci bakteri haricinde değer olarak birebir aynı bir tuz probiotic olan ile. O yüzden reef tuzu da tercih edilebilir eğer ağır mercan yükünüz yok ise.

Saygılarımla

Azmi

Moderatör tarafında düzenlendi:
kullandım.memnun kaldım.gerçekten nitrat ve fosfat üzerinde etkisi var.0.15 olan fosfat 0.05 e 10 olan nitratta 5 e düştü.üstelik 350 lt lik tankta %5 su değişimi ile.lps mercanlar içinde kullanılabilir.örnekleri aguaforest tanklarında mevcuttur.sps tanklarında lps ve soft mercanlarda var.

Akın bey, fosfat ve nitrat düşüşü, %5 su değişimiyle mi oldu? Yani başka bir filtrasyon vs yapmadan mı? (Fosfat tutucu, biopellet, bakteri besini veya bakteri kültürü vs uygulamadan mı?)

evet.su değişiminden bir gün önce fosfat 0.15 idi.hanna dijital test ile.gece su değişimi yaptım %5 (yani bir tuz kovası kadar) ertesi gün hanna ile ölçtüğümdesonuç 0.05.

nitrat ise salifert ile yapıyorum 10 dan aşağı düşmüyordu.onunda ölçümünde 5 çıktı.uzun zamandır Fosfat tutucu, biopellet, bakteri besini veya bakteri kültürü kullanmıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar