Keşfet

Aquaforest Testler yakinda

Sevindirici haber [emoji2]

Metin Avcıoğlu

Aquaforest in Çok başarılı olacağını sanmıyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adamlar çok hızlı bir giriş yaptılar ve 1 senede pastadan çok büyük pay almaya başladılar. Uygun fiyat ve bol çeşit avantajları var. Polonya firması olduğundan hem EU avantajları var, hem de Avrupa'da en düşük işçilik ve hammadde ülkesi olmanın maliyet avantajını fiyatlarına yansıtıyorlar. Sahibi kimdir, nasıl böyle kısa zamanda bu kadar başarılı Ar&Ge ve pazarlama, dağıtım yaptılar merak ediyorum açıkçası. 3-4 sene kadar önce Jebao girip dalga motoru ve kafa motoru piyasasını nasıl dağıttıysa Aquaforest da aynısını yapacak gibi görünüyor.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ülkemizde satılmaya başlandı mı?

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Rekabet iyidir, sonucu biz hobicilere pek çok anlamda yansıyacaktır. En azından daha ulaşılabilir oluyor herşey. 

Değerli tecrübelerinizi bizler ile paylaşırsanız seviniriz.
Walla aquaforest katkıları (kh hariç) çok etkili değil. tuzu bile uluslararası yada kendi talimatından belirttiği ölçülerde ayar tutmayan bir ürün. Ben ar-ge marge yaptıklarına inanmıyorum bam bam bam giriyorlar olaya sanki... belki bende hata vardır iyi bilmiyorumdur ama ben şu ana kadar çok memnun kalmadım.

Testleri de deneyip görebiliriz ancak şuan kullandığım testlere göre daha iyi bir fiyatla pazara çıkmazsa almam bile...

Walla aquaforest katkıları (kh hariç) çok etkili değil. tuzu bile uluslararası yada kendi talimatından belirttiği ölçülerde ayar tutmayan bir ürün. Ben ar-ge marge yaptıklarına inanmıyorum bam bam bam giriyorlar olaya sanki... belki bende hata vardır iyi bilmiyorumdur ama ben şu ana kadar çok memnun kalmadım.

Testleri de deneyip görebiliriz ancak şuan kullandığım testlere göre daha iyi bir fiyatla pazara çıkmazsa almam bile...

Çok enteresan :D

Ya gorkembora kardeş bir şeyi denemeden neden çamur atıyorsunuz ? Daha test türkiyeye gelmemiş, denenmemiş başarılı olacağını sanmıyorum diyorsun. Sebeb kh hariç etkili değil deyip kestirip atıyorsun ? Sen memnun kalmadığın aquforest ürünlerini, kaç aylık hangi tankta denedin de memnun kalmadın ? Günlük kh ca mg tüketimin nedir de aquforest katkılar bunu karşılayamadı ? Tankta nitrat, fosfat yosunlanma sorunun var mı ? En iyisi tankın fotolarını koyda bir bakalım ?

3 aydır su değişimlerini Aquaforest probiotic tuzla yapıyorum. Daha dün 3. kovaya başladım. İçinden çıkan kağıtta üretim tarihine, partisine kadar yazıyor, son kovada 34 ppt için 10 litreye 390 gr ekleyin diyor. Test yaptım aynen doğru çıktı. Sen tuzluluğu ne ile ölçüyorsun da tuzluluk bile tutmuyor diyorsun ?  Plastik tuz ölçerle doğru sonuç alman çok zor, eğer refractometre kullanıyorsan 0 tds ro suda kalibresini yaptın mı ?  Aşırı canlı yüküm var, 6 tang, 1 foxface küçük balıkları saymıyorum bile nitratım 5 in altına düşmüyordu. Aquaforest probiotic tuzla nitratı 2 ye düşürdüm. Aquaforest benim babamın oğlu değil ama merak edip kullandım olumlu sonuç aldım, sen daha denemeden karalıyorsun.

Ekli dosyayı görüntüle 43867

Ekli dosyayı görüntüle 43869

Ekli dosyayı görüntüle 43866

Ekli dosyayı görüntüle 43865

aquaforest kendini geliştiren bir firma elbette halı ürünleri olacaktır. bunları düzeltiyor ve kalite arttırmaya calışıyor. bu yüzden ben başarılı olacagını düşünüyorum.

barış bey bu arada tankınıza koca bir maşallah. 

Güzel tank  :thumbsup:

2 tange 1 ps düşse, 3 ps vardır herhalde sumpta :D

aquaforest kendini geliştiren bir firma elbette halı ürünleri olacaktır. bunları düzeltiyor ve kalite arttırmaya calışıyor. bu yüzden ben başarılı olacagını düşünüyorum.

barış bey bu arada tankınıza koca bir maşallah.
Teşekkür ederim Ufuk bey...

Güzel tank  :thumbsup:

2 tange 1 ps düşse, 3 ps vardır herhalde sumpta :D
Teşekkür ederim Burak bey, bk mini 200 hepsinin hakkında geliyor, bildiğin foseptik çukuru gibi topluyor :)

Ya gorkembora kardeş bir şeyi denemeden neden çamur atıyorsunuz ? Daha test türkiyeye gelmemiş, denenmemiş başarılı olacağını sanmıyorum diyorsun. Sebeb kh hariç etkili değil deyip kestirip atıyorsun ? Sen memnun kalmadığın aquforest ürünlerini, kaç aylık hangi tankta denedin de memnun kalmadın ? Günlük kh ca mg tüketimin nedir de aquforest katkılar bunu karşılayamadı ? Tankta nitrat, fosfat yosunlanma sorunun var mı ? En iyisi tankın fotolarını koyda bir bakalım ?3 aydır su değişimlerini Aquaforest probiotic tuzla yapıyorum. Daha dün 3. kovaya başladım. İçinden çıkan kağıtta üretim tarihine, partisine kadar yazıyor, son kovada 34 ppt için 10 litreye 390 gr ekleyin diyor. Test yaptım aynen doğru çıktı. Sen tuzluluğu ne ile ölçüyorsun da tuzluluk bile tutmuyor diyorsun ?  Plastik tuz ölçerle doğru sonuç alman çok zor, eğer refractometre kullanıyorsan 0 tds ro suda kalibresini yaptın mı ?  Aşırı canlı yüküm var, 6 tang, 1 foxface küçük balıkları saymıyorum bile nitratım 5 in altına düşmüyordu. Aquaforest probiotic tuzla nitratı 2 ye düşürdüm. Aquaforest benim babamın oğlu değil ama merak edip kullandım olumlu sonuç aldım, sen daha denemeden karalıyorsun.

Ekli dosyayı görüntüle 43867

Ekli dosyayı görüntüle 43869

Ekli dosyayı görüntüle 43866

Ekli dosyayı görüntüle 43865
Ya Cyberx26 kardeş, aquaforest benimde babamın oğlu değil. Sen nasıl kullandıklarınla memnuniyetini sunuyorsan, bende memnuniyetsizliğimi sunuyorum. Burada sorun ne? Sen nasıl övme çabasında değilsen bende karalama çabasında değilim.

Ben çok deneyimli değilim nacizhane yorum sundum ama şunu net söyleyebilirim. RO'dan aldığım su ile refraktometre sıfırlanmış halde hem cihazla hem diğer tuz ölçerle ölçmek sureti ile verdikleri değeri gram ölçer cihazla ölçerek koyup yeni tuzlandırdığım suda bile verdiği tuz değerine ulaşmadı ve en az eklediğimin yarısı kadar daha koymak zorunda kaldım. Ve bunu farklı 3 kovada denedim sonuç aynı... ayrıca her hafta su değişimime rağmen nitratta düşürmedi, yüksek olan magnezyumu da dengelemedi. Tankımda yükte çok yok. (225 litre ana tank + 90 litre sump; blue yellow ve saifin tang, azure damsel, 2 nemo ve 1 karides var.)

Ayrıca güvenerek aldığım AF bios, pro bios ürünleri ile ilgili açtığım başlıkta millet yardırmış eleştiriyi... bir oku istersen. Bende eleştiriye konu bazı etkiler gördüm.

Temel olarak memnun olmadığım ürünleri oldu. Kh ayırdım farkındaysan. Eğer iyi bir fiyatla piyasaya girerse testlerini denerim. Ama fiyatları şuan kullandığım ve memnun olduğum ürünle aynı yada daha fazla olursa neden alayım.?

Şimdi , katkı ayrı, test ayrı bir konu...

test konusu zaten piyasada eksik bir konu...

genel olarak salifert dışında test bulmak zor...

salifert de kalsiyum, magnezyum, kh için iyi ama nitrat , fosfat deyince yetersiz kalıyor, eliniz mahkum Hanna arıyorsunuz...

bu manada tropic Marin bir alternatif olarak vardı piyasada, nitrat ölçümü zaten çok başarılı, fosfatı da kendi sınıfında en iyi ölçen test...

daha iyisini nyos yaptı, öylesine denemek için aldım, Hanna satın almaya gerek kalmadı...

şimdi nyos un ürettiği test ne olacak ? Diye önyargılı olsaydım, son yıllarda fosfat testi diye sürünüyordum...

inşallah ithalatı devam eder de stok sorunu yaşamayız...

geçmişte aynı kutudan elos fosfat testi vardı, o da aynı performansı veriyordu, sanırım bu testleri La motte adlı kimya firmasına yaptırıyorlar...

kısaca biraz araştırmadan , denemeden bilemeyiz...

ben fosfat testte nyos U , nitrat testte de tropic Marini tek geçerim...

tüm testleri, salifertten alıp, ( salifert testte en iyi marka yaklaşımıyla) en önemli değerler olan nitrat ve fosfatı doğru düzgün okuyamayıp, nitratım 5, fosfatım sıfır, mercanım ölüyor, bağlığım sürünüyor diye başlık açmak bizi bir yere götürmüyor...

önce bir görelim sonra yazdıklarımızla mahçup olmayalım...

Nyosun nitrat testi de siddetle taviye edilir. Fosfat konusunda cok hasas olcum yapmaniz gerekiyora tabii hanna'dan baska secenek yok. Nyos fosfat testi salifertin cok onunde olmasina ragmen yine de hanna'nin yerini tutamaz bence. Kh,ca,mg ve K konusunda saliferte alternatif olacak bir marka henuz olmadigini duunuyorum.

Ya Cyberx26 kardeş, aquaforest benimde babamın oğlu değil. Sen nasıl kullandıklarınla memnuniyetini sunuyorsan, bende memnuniyetsizliğimi sunuyorum. Burada sorun ne? Sen nasıl övme çabasında değilsen bende karalama çabasında değilim.

Ben çok deneyimli değilim nacizhane yorum sundum ama şunu net söyleyebilirim. RO'dan aldığım su ile refraktometre sıfırlanmış halde hem cihazla hem diğer tuz ölçerle ölçmek sureti ile verdikleri değeri gram ölçer cihazla ölçerek koyup yeni tuzlandırdığım suda bile verdiği tuz değerine ulaşmadı ve en az eklediğimin yarısı kadar daha koymak zorunda kaldım. Ve bunu farklı 3 kovada denedim sonuç aynı... ayrıca her hafta su değişimime rağmen nitratta düşürmedi, yüksek olan magnezyumu da dengelemedi. Tankımda yükte çok yok. (225 litre ana tank + 90 litre sump; blue yellow ve saifin tang, azure damsel, 2 nemo ve 1 karides var.)

Ayrıca güvenerek aldığım AF bios, pro bios ürünleri ile ilgili açtığım başlıkta millet yardırmış eleştiriyi... bir oku istersen. Bende eleştiriye konu bazı etkiler gördüm.

Temel olarak memnun olmadığım ürünleri oldu. Kh ayırdım farkındaysan. Eğer iyi bir fiyatla piyasaya girerse testlerini denerim. Ama fiyatları şuan kullandığım ve memnun olduğum ürünle aynı yada daha fazla olursa neden alayım.?

Görkem Bey aquaforest tuzu ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Hobiye yeni başladığım dönemde (2-3 ay öncesi) forumdan bir abimden kaya aldım. O dönemde evlerimiz yakın olduğu için sık temasta bulunduk oda yeni kurulum aşamasındaydı. Beni aradı ve sanırım refraktometrem bozuldu tuz atıyorum ama 1.015 çıkıyor gr a göre 1.025 çıkmalı dedi. Akşama gelip benim refraktometremi aldı gitti ve ikisi ilede ölçüm yapıp kalibre etti. Sonuç 1.025 çıkınca kendi refraktometresinin kalibrasyon sorunu olduğunu düşündük.

Sonra ben de tuzu merak ettiğim için kendisinden 3-4 kg kadar aldım (Aquaforest Probiotic Reef Salt). RO suda tam 36 gr olacak şekilde hazırladım o sırada oda ısısındaki refraktometremi tekrar kalibre ettim ve sonuç ne çıktı tahmin edin. Sonuç 1.015 sonra bir anda önceki olay aklıma geldi ve bir gün suyu havalandırmaya devam ederek bekledim. Bir gün sonra çıkan sonuç tuz ekleme yapmamama ve su seviyesi sabit olmasına rağmen 1.024 çıktı. Sanırım tuzun karışması çok uzun sürüyor. Bu tecrübemide paylaşmak istedim. Yeni eksik diyerek tuz eklemeye devam etmek çok tehlikeli.

Görkem Bey aquaforest tuzu ile ilgili bir anımı anlatmak istiyorum. Hobiye yeni başladığım dönemde (2-3 ay öncesi) forumdan bir abimden kaya aldım. O dönemde evlerimiz yakın olduğu için sık temasta bulunduk oda yeni kurulum aşamasındaydı. Beni aradı ve sanırım refraktometrem bozuldu tuz atıyorum ama 1.015 çıkıyor gr a göre 1.025 çıkmalı dedi. Akşama gelip benim refraktometremi aldı gitti ve ikisi ilede ölçüm yapıp kalibre etti. Sonuç 1.025 çıkınca kendi refraktometresinin kalibrasyon sorunu olduğunu düşündük.
Sonra ben de tuzu merak ettiğim için kendisinden 3-4 kg kadar aldım (Aquaforest Probiotic Reef Salt). RO suda tam 36 gr olacak şekilde hazırladım o sırada oda ısısındaki refraktometremi tekrar kalibre ettim ve sonuç ne çıktı tahmin edin. Sonuç 1.015 sonra bir anda önceki olay aklıma geldi ve bir gün suyu havalandırmaya devam ederek bekledim. Bir gün sonra çıkan sonuç tuz ekleme yapmamama ve su seviyesi sabit olmasına rağmen 1.024 çıktı. Sanırım tuzun karışması çok uzun sürüyor. Bu tecrübemide paylaşmak istedim. Yeni eksik diyerek tuz eklemeye devam etmek çok tehlikeli.
Kesinlikle haklısın anlık ölçüm hata getirir. Bende tuzlandırdığım suyu çok acilse 4-5 saat eğer acil değilse miminmum 24 saat hatta bazen çok daha fazla bekletiyorum. Oda sıcaklığı seviyesinde ölçümlerimi yapıyorum. Malesef ben yine tuz eklemek zorunda kaldım çokça :( Şuda var AF ye önyargılı değilim iyi yapacağı her işte kolay bulunan bir ürünün olarak yer alması güzel tabiki... Ama kalite fiyat dengesine ulaşmak için biraz daha yol kat etmeliler gibime geliyor.

İnşallah testler bomba gibi girer piyasaya da ben utanırım :) utanmaya da razıyım yeterki iyi olsun uygun olsun :)

Yalniz probiotic ozelligi uzun sure karistirdikca gidiyor, normal reef salta donuyor. Firmanin sahibi 15 dakika karistirin diye onermisti reefcentralda sanirim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar