Keşfet

AquaReef Armatür Programı

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhabalar ,

Akvaryumumda Aquareef x50 (70 Watt) kullanıyorum ve xenia , zoa , stap polip mercanlarım mevcut. Aquareef kullanan arkadaşlar kaç saat aydınlatma yaptıklarını ve hangi renkleri % kaç oranında çalıştırdıklarını paylaşabilirler mi? 3 aydır akvaryumum aktif , hangi mercan kaç ayda ne kadar büyüyebilir tam kestiremiyorum. Birkaç farklı ayarda kendimce bir program oluşturdum ancak tecrübeli arkadaşların programlarıyla kıyas yapsam daha verimli olur. Şu anki programım ;

Royal Blue                başlangıç : 16:00      17:00 - 21:00 max.         23:59 bitiş            % 46

Blue                          başlangıç : 16:30      17:30 - 20:30 max.         22:30 bitiş            % 50

White                        başlangıç : 16:20      19:00 - 21:00 max.         22:20 bitiş            % 54

D.White                    başlangıç : 17:00      19:00 - 20:30 max.         22:00 bitiş             % 55

Red                          başlangıç : 17:00      18:30 - 19:30 max.         21:00 bitiş             % 24

UV                           başlangıç : 17:30      19:30 - 20:30 max.         21:30 bitiş             % 25

Moon   %5 00:00 - 00:15 arası.

Sadece yukarıda yazdığım ve muadili soft mercanlar besleyeceğim , buna göre program için tavsiyelerinize açığım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Aynı armatürden bende var. sadece zoa besliyorum ve şu an çok sağlıklılar. Fakat benim de emin olamadığım değerler. eğer birileri cevap verirse ben de uygulayabilirim. Benim mevcut değerlerim aşağıdaki gibi

Royal Blue                başlangıç : 08:00      10:30 - 19:00 max.         20:30 bitiş            % 100

Blue                          başlangıç : 08:15      09:30 - 18:40 max.         19:30 bitiş            % 100

White                        başlangıç : 10:30      11:00 - 17:00 max.         18:30 bitiş            % 33

D.White                    başlangıç : 11:00      12:00 - 16:00 max.         17:00 bitiş             % 21

Red                          başlangıç : 08:30      10:00 - 15:00 max.        18:00 bitiş             % 60

UV                           başlangıç : 09:20      11:30 - 18:30 max.         19:30 bitiş             % 86

Moon   %1 01:00 - 06:00 arası. (Royal Bule, Ay döngüsü var)

Merhaba,

Aynı armatürden bende var. sadece zoa besliyorum ve şu an çok sağlıklılar. Fakat benim de emin olamadığım değerler. eğer birileri cevap verirse ben de uygulayabilirim. Benim mevcut değerlerim aşağıdaki gibi

Royal Blue                başlangıç : 08:00      10:30 - 19:00 max.         20:30 bitiş            % 100

Blue                          başlangıç : 08:15      09:30 - 18:40 max.         19:30 bitiş            % 100

White                        başlangıç : 10:30      11:00 - 17:00 max.         18:30 bitiş            % 33

D.White                    başlangıç : 11:00      12:00 - 16:00 max.         17:00 bitiş             % 21

Red                          başlangıç : 08:30      10:00 - 15:00 max.        18:00 bitiş             % 60

UV                           başlangıç : 09:20      11:30 - 18:30 max.         19:30 bitiş             % 86

Moon   %1 01:00 - 06:00 arası. (Royal Bule, Ay döngüsü var

mercanlarda büyüme veya çoğalma gozlemledinizmi?

ay döngüsünü balık varsa kullanmayın

yani dogada okyanuslarda üzerine ay ışıgı düşen balıklar stresmili? 

bu dediginizi acıklayacak bir teziniz yada test etmiş oldugunuz bir durum varsa detaylı paylaşırsanız seviniriz. 

Ay modu kullaniyorum pro2 de balklar alsti artik hava kararinca yuvalarina geciyorlar. [emoji23][emoji23]
Sıkıntisiz kullanilabilir ay modu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aqua reef eski modellerinde default olarak soft - lps - sps mercan programları mevcuttu . daha sonradan bu programları kaldırmışlar. Bu programlar ellerinde mevcut olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilirler mi? Bende aqua reef firmasına e-posta gönderdim programlarla ilgili geri dönüş yapılırsa buradan paylaşacağım.

Aqua reef eski modellerinde default olarak soft - lps - sps mercan programları mevcuttu . daha sonradan bu programları kaldırmışlar. Bu programlar ellerinde mevcut olan arkadaşlar paylaşımda bulunabilirler mi? Bende aqua reef firmasına e-posta gönderdim programlarla ilgili geri dönüş yapılırsa buradan paylaşacağım.
Merhaba ben firma sahibi Erkan bey ile default programlarını için görüştüm.Yeni yazılım ve güncellemeleri yaptıkları için silmişler şu an ios için olan program bitmiş,android için olan üzerinde çalışıyorlarmış.

Kısaca en kısa zaman da yeniliklerle çıkacağız dedi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tekrardan merhaba herkese. Bende x30 aldım. Ve kullanım ayar ve parlaklıklarını merak ediyorum. Beyaz gun ışığı ve kırmızı genelde kaçınılan kısımlarmis. Bunları Ne kadar ve nasıl kullanmak doğru ? 

Bircok kullanan kişi olduğunu biliyorum forumda tecrübe ile birikimlerini paylaşırlarsa benim gibi yeni alanlar icin aydınlatıcı olur :)  

tesekkurler. 

Şuan aqua reef pro uygulaması çıkarıldı. Google playden indirebilirsiniz. Soft, sps, lps, sps + lps mix diye programlar var ve gayet kullanışlı. Denemenizi tavsiye ederim.

Sanırım aquareef pro uygulaması benim apple storuma gelmedi. Zira göremiyorum 

Evet android cihazlar için google playde mevcut. 

aqua reef pro uygulamasını x30 ve x50ler için de kullanabiliyor muyuz? 

Evet aquanın bütün serilerinde kullanabilirsiniz. Bunun en güzel yanı yeni bir güncelleme geldiği zaman bile eski model ürünü kullanıyor olsanız bile güncelleme sizin ürününüzü de kapsıyor yani ürününüz sürekli güncel kalıyor.

Aquareef bütün serilerinde kullanicaz da 

1 evde 2-3 tane apple olmuş memlekette 

apple store ye uygulama sağlamadıktan sonra millet nasıl kullanacak onu anlamadım.  

O zaman aquareef alırken 1 adet de android cihaz almak gerekti. Yada o paraya dünya markası modeller ... 

:)  Şuanda app store da bulunan aqua reef programı stabil değil mi ? Ben geçen kurcaladım iphone 6 da gayet güzel çalışıyordu. Hatta sizin uygulama android de yer alan uygulamadan daha güzeldi ve android e aqua reef pro uygulaması getirilerek (yaklaşık 1 hafta önce) şartlar app da ve android de eşitlendi diye biliyorum. Çok merak ettim açıkçası akşam iphone 6 ile deneyeceğim ve eğer iphone da stabil değilse Erkan abiye whatsapp dan yazarım gelecek olan cevabı sizlerle paylaşırım.

Konu görüntüleyen kullanıcılar