Keşfet

Ariyorum...

dgnbek

Yeni Üye
Ad Soyad
Doğan BEKTEMUR
Catalina Goby (Lythrypnus dalli)

8205.jpg

Blotched Anthias (Holanthias borbonius

8229.jpg

Griessingei Goby (Discordipinna griessingeri)

8256.jpg

Elinde bulunan satmak isteyen veya gören bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Bence önce bu canlıların ihtiyaçlarını öğrenmelisiniz, mesela catalina gobyi yüksek sıcaklıkta uzun süre yaşatabilmek pek mümkün değil, 16-21 C derece arasındaki su sıcaklığı gerekiyor.

Yine 2. sıradaki anthias derin sulardan çıkarıldığı ve nadir bulunduğu için hem fiyatı pahalıdır hem de yüksek ışıktan pek hoşlanmayan mağara tarzı bölgelere saklanan bir tür.

3. sıradaki gobyde (Onun hakkında daha önceden bilgim yok şimdi inceledim) büyük tank ve mercan olan tanklara önerilmiyor.

Kısacası hepsi özel ilgi isteyen türler :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
Catalina gOby ile Blotched Anthias küçük akvaryumlarda bile besleyen çok var bu ikisinin sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ama 3 sıradaki goby bilemiyorum önerilmiyor ise iyi düşünmek lazım.

Catalina gobyyi besleyenlerin akvaryumdaki su sıcaklıklarının ne olduğuna ve ne kadar süredir besleyebildiklerine de bakmanızı tavsiye ederim. Zaten sorun balığın sıcak suda kısa ömürlü olması, ufak akvaryumda yaşamaması gibi bir sorunu yok diye biliyorum.

Blotched Anthias'ında yurt dışı fiyatları 250-400 dolar arasında değişiyor.

Catalina gobyyi besleyenlerin akvaryumdaki su sıcaklıklarının ne olduğuna ve ne kadar süredir besleyebildiklerine de bakmanızı tavsiye ederim. Zaten sorun balığın sıcak suda kısa ömürlü olması, ufak akvaryumda yaşamaması gibi bir sorunu yok diye biliyorum.

Blotched Anthias'ında yurt dışı fiyatları 250-400 dolar arasında değişiyor.

Doğru söylüyorsunuz bu sefer 1-2 günlük göz zevklerimiz için canlılara da eziyet etmenin manası yok.

1.soğuksu balığıdır.

En sondaki 1 cmlik bir canlıdır deniz şişman(mercanciftliği)da görmüştüm bi ara ona sorun bence.

Moderatör tarafında düzenlendi:
3. goby türü sadece nano akvaryumlarda beslenebilir. Resimde böyle göründüğüne bakmayın balık baya küçük..

Listeye bir balık daha ekliyorum

Fingered Dragonet (Dactylopus dactylopus)

9893.jpg
9975.jpg

GÜNCEL

Konu görüntüleyen kullanıcılar