Keşfet

Arkadan sumpli tankin filtrasyonu sorusu?

myoru

Yeni Üye
Katılım
23 Şub 2015
Mesajlar
87
Tepkime puanı
1
Puanları
0
Ad Soyad
Mustafa
Merhaba

Arkadaslar arkadan sumpli tanklarda sunger, elyaf kullanilmamasi noktasinda cogu hibici ayni kanıda. Aklima gelen soru ise su sekilde.

3 bolmeli bir arkadan sumpli tankta 1. bolme izgarali 2. Bolme ps 3. Bolme geridonus moturlu  

1. Bolmede herhangi bir filtre malzemesi kullanilmaz ise geri donus motoruna ihtiyac kaliyormu.

 
Geri dönüş motoru olmadan nasıl devir daim yapacaksınız peki pek anlayamadım sorunuzu


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Beynim yandı :D Demek istediğiniz şu sanırım. Nasıl olsa bir filtre malzemesi kullanmıyoruz, suyu geri bassakta olur basmasakta? Doğru mu anladım? Şöyle söyleyeyim ben size kafanız karışmasın.

1. bölme: Su iniş, ısıtıcı, gerekirse aktif karbon. Elyafı suyu ilk bastığınızda 2-3 gün kullanın sonra atın. İlk kurulumda kaba pislik çok olur. Onları tutmak için.

2. bölme: PS

3. bölme: Isıtıcı ve kafa motoru

Isıtıcı 1 veya 3 olabilir yani. Geri dönüş motoruna her türlü ihtiyac duyuluyor. Suyun PS' dan geçmesi yeterli.

 
Yok beyin yakacak bir soru degil aslinda dedigin dogru suyu basmaya gerek pek kalmiyor ps yi sumpsiz tankin icine koyunca sumpa gerek kalmiyor isiticida keyfe keder. Ben kullanmiorum mesela evin sicakligi yetiyor. He bazi seyleri gizlemekten pek oteye gecmiyor yanlismiyim

 
PS mekanik olarak zaten bütün pisliği biyolojik döngüye girmeden sudan topluyor. Burada esas olan tankın suyunun oturmuş olması. Yeni "başlayacak" biri olarak hedefim, 2 ay boş çalıştırmak pahasına çokca sabredilmiş, ayrı bir karantinası olan, acele edilmeden canlı eklenmiş, hemen balıklara, mercanlara, katkı maddelerine boğulmamış, ekipmanları bilinçli bir şekilde kurulmuş 1 senelik bir akvaryumun suyudur.

Tercih olarak sump'ta suyun aktığı bölüme filtre çorabı kullanılabilir. Yosun gibi büyük parça  atıkların PS'ye ulaşmadan toplanmasını sağlar, canlı yüküne göre toplanan parçalar çürümeden sık sık temizlemek gerekir. Biyolojik filtrasyona yardımcı olması açısından canlı kaya parçaları da kullanabilirsiniz. orta alana refugium da yapılabilir. Refugium araştırırsanız nasıl yapıldığı ve neye yaradığı hakkındaki makaleleri bulabilirsiniz. Kısaca, derin kum tabanı oluşturup ve yosun besleyip suyun değerlerini stabil tutmaya yarıyor diyebilirim. Sump'umda olmasını istediğim, sorun çıkartan canlıları koyabileceğim ayrı bir akvaryum alanı gibi düşünüyorum.

Tercihler size kalmış. İŞe kalkışmadan önce bol bol araştırma yapmak ve makale okumak en iyisi. 2 aya yakındır yoğun şekilde araştırıyorum, forumda tecrübeli arkadaşların yazdığı bazı konuları/yazıları hala anlayamıyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Tesekkur ederim yaklasik 5 yildir bu hobideyim mevcut tamkim 2 yillik. Aslinda sonuc su arkadam sump her zaman sikinti 

 
Tesekkur ederim yaklasik 5 yildir bu hobideyim mevcut tamkim 2 yillik. Aslinda sonuc su arkadam sump her zaman sikinti 
Arkadan sump ayzdığınız henüz farkettim özür dilerim :)

Akvaryumumu kendim yaptım, sump tercihi için 1 ay araştırma yaptım. Arkadan sump bana kolay geldiği için bir süre arkadan sump çizimleri yaptım. Hem akvaryumda hacmi daraltması, hem içindeki hava boşluğu sebebi ile kalın cam maliyetini arttırması, yukarı çıkmaya eğilimli olması ve dar alan olması sebebi ile de temizliğinin  zor olması bu tercihimden vazgeçiren unsurlar oldu.

Not: Ben hakikaten "arkadan sump yazdığınızı" hatırlamıyorum :D nasıl okumadım hayret ediyorum. Sanki yeni bir "tuzlu su"cu sump'ın mantığını anlamaya çalışıyor gibi gözüküyor :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst