Keşfet

Artık işin içinden çıkamıyorum !

Deniz akvaryumuna merak saldım . 170 litrelik aldim eve getirdim. Suyu 2 gunde doldu canli kum koydum tuzunu koydum ayran gibi oldu bide bakteri kulturu ve su duzenleyici ekledim  , sabah baktım berraklasmisti su hemen gittim 4 5 tane mercan 2 tane clarky aldım . Ertesi gun 3 balik daha aldım vs vs . 20 günlukken doldu akvaryum resim koydum. Bu gun 30. Günüm ve 600 litrelik akvaryuma tasidim 10 gun oldu o resmide yüklüyorum . 

Diyatom felan beklemedim testleri günluk yaptim nitratı hiç artmadı . Deli gibi magnezyum eksiliyodu simdi o da duzene girdi.

Bence diyatomla felan alakası yok

Ekli dosyayı görüntüle 54370

Ekli dosyayı görüntüle 54371
Gerçek mi bu yazanlar yoksa lafı güzaf mı anlamadım ????

 
Okuduklarıma göre tankınızda kum kaya vs şeklinde bir sorun yok. Kayadan nitrat gelmesi, nitrat salması vs gibi şeyler şehir efsanesi.Döngünüz tam oturmuşsa zaten istenen seviyede kalır, balık yükünüzde olması gerekende ise döngü bu nitratı kolay yok eder. Evet belki kaya nitrat salabilir fakat siz amonyak, nitrit ve nitrat belli seviyeye gelmeden zaten canlı koymamalısınız.

En kolay çözüm internetten iç filtre şeklinde olan uv lambalar var. Onlardan temin edin ve akvaryuma koyun. Hastalık parazitleri suda gezme dönemlerinde  bu uv li iç filtreden geçtikce ölecektir. Bir kısmıda zaten yapışabilecek canlı olmadığı için ölecektir. Ben olsam akvaryumu bu şekilde omurgasız ve mercanlar ile yaklaşık 8 hafta çeviririm

Alacağınız balıklar yeme alışkın olursa sorun yaşamazsınız. Bu hastalık grip gibi. Gripten dünyada birçok kişi ölüyor fakat bunlar çoğunlukla çocuk, kronik hasta ve yaşlılar kısacası bağışıklığı düşük olanlar.Balıklarda da durum aynı.Yem yiyen balık bu hastalığı kolay atlatıyor.
Hocam Cengiz arkadaşın yazdıklarını harfiyen uygula aynı şeyleri yazacaktım baktım ki Cengiz arkadaş yazmış kesinlikle UV Filtre edin. Almadan önce araştır tankın kapasitesinden yüksek Watt değerli alırsan akvaryumunu ısıtır mesela benim karantinaya bağladım bendeki 18 watt olan UV’yi karantina tankını 32 dereceye çıkardı. Balıkları almadan önce Amonyak testi yap normal çıkacak büyük ihtimal ve sonra da kurulum yapmazsan gerek olmayacak ama garanti olması için al yada suyu götür bir akvaryumcuya amonyak testi yaptır. Balık koymadan 1 hafta öncesinden 2 günde bir Nitrat ve fosfat ölçümü yap. Kesinlikle koyduğun RO suyun TDS değerini ölç max. 10 geçmesin. 5 tane test edin bence KH MG CA Nitrat ve Fosfat. Hepsinin olması gereken ideal değerleri var o değerleri geçmesin. Mesela benim bu konuda karşılaştığım bir sorun oldu. Tuzu kaliteli olsun diye en kalitelisini almıştım aldığım tuz SPS akvaryum tuzuymuş dolayısıyla MG ve CA’yı çok yükseltti düşürene kadar uğraştırdı. Tuzun bile 3 çeşidi var Marin LPS SPS gibi tankın yüküne göre alman gerek yani.

Neyse dediğim gibi yazılanları uygula benimde aklıma başka bişey gelmiyor şimdilik. Çok geçmiş olsun. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Benzer konular

Geri
Üst