Keşfet

AŞIRI YOSUN SORUNU

Ertan_eski

Yeni Üye
Ad Soyad
Ertan
Arkadaşlar merhaba  100 lt akvaryumum var yurt dışı seyahatim nedeni ile evde bakıcı motorun ses çıkarmasından dolayı akvaryuma çeşme suyu ilave etmiş döndüğümde akvaryumda  ışıkların da etkisi ile aşırı bir yosunlanma olmuş kayacar camlar vs vs (temizlemeye kalktım ufaktan kumun üstü yemyeşil oldu =)

ne yapabilirim ya akvaryumu bozup  tekrardan uzun soluklu bir başlangıç yapacağım yada  bu yosun yemesi ile ünlü bir canlı alacağım 

konu hakkında yardım istiyorum 

fauna marin ultra algea x diye bir ürün var, mercana balığa zarar vermeden tertemiz yapar. ama deniz kestanesi, turbo snail vb yosunla beslenen canlılar ölür.

Flukonazol u bir araştırın bende çok işe yaradı

çeşeme suyu ekelndiyse tanka silikat girişi olmuştur. rowa phos veya benzeri bir ürün ekleyin medya reaktörüne. birde resim olmayınca fal bakar gibi yorum yapılıyor malesef

akvaryumda medya reaktörüm yok ama haklısınız akşam resim çeker buraya koyuyorum 

Kayalar çıkarılabilecek gibi isterseniz mekanik temizlik yapın fırca ile geri koyun, kuma da aynı şekilde yapanlar oluyor su değişimi ve yosun yenici bir ilaçla hallolur bence 

anlasılan baya Çeşme suyu konulmuş 

kayaları çıkarabilirim sıkıntı olmaz ancak kumdan çok emin değilim kumdaki temizliği nasıl yapacağımı bir türlü kestiremiyorum.kumu ne şekilde çıkarıp temizlik yapacağım bir yolu var mıdır?evde bakıcı sağolsun su eksildi diye ekleme yapmış işin trajikomik tarafı kadın eklemeyi tuz katarak yapmış herşeyi kuralına göre yani.yani kadının içinde kötülük yok o neden ile kızamıyorum da 

resim çok detaylı değil ama çok temizlik ekibi yok gibi, direk yazdığım ilacı kullanın bembeyaz olsun bence. zaten kullanım sonrası su değişimleriyle normale döner, 2 haftada hiçbir şey kalmaz.

ilaç pahalı gelir veya bulamazsanız bendekini kontrol edeyim kullanacağınız kadarını ücretsiz yollayabilirim.

resim çok detaylı değil ama çok temizlik ekibi yok gibi, direk yazdığım ilacı kullanın bembeyaz olsun bence. zaten kullanım sonrası su değişimleriyle normale döner, 2 haftada hiçbir şey kalmaz.

ilaç pahalı gelir veya bulamazsanız bendekini kontrol edeyim kullanacağınız kadarını ücretsiz yollayabilirim.
teşekkür ederim tedarik etmeye çalışayım.

nereden bulabilirm internetten bakıyorum ama heryerde tükenmiş vaziyette yardımcı olursanız sevinirim 

Moderatör tarafında düzenlendi:
sordum umarım vardır bilgi verecekler teşekkür ederim

kayayı sudan çıkartıp yıkamak sorunlarınıza bir yenisini (cyano) ekler. çeşme suyundaki silikatı tutmak için granule ferrik oksit içeren bir medyayı reaktörünüz olmadığı için kadın çorabına sararak sumpta akıntı alan bir yere koyun klasik bir öneride bakteri girişi yapın ve yüklü su değişimi%30-40 arası. tabi  nitrat ve fosfatınızı ölçtürmenizde sorunun kaynağını araştırmak için faydalı olacaktır

Konu görüntüleyen kullanıcılar