Keşfet

Aşırı yüksek Silikat düşürme

melihinci

Yeni Üye
Ad Soyad
Melih
Selamlar, 

bir süre önce mixbed reçinemi yenilemediğimden kaynaklı akvaryum suyuna ciddi oranda silikat karıştı, Su değişimi yapmadan silikatı ayırmak mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapabilirim?  Fosfatı bağlayan çivi, ferric oxid vs silikatıda bağlar mı? Aşırı bir cyano ve dino oluşumu var.

Akvaryum; 200L tuzluluk: 1027 silicat 2-3 arası gösteriyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
silikat test ile ölçtünüz mü ? silikatın yüksek olduğunu cyano olmasından mı çıkardınız ?

silikat sebepli etki diatom diye görünüyor yabancı kaynaklarda...

cyano ise ;

* NO2 (nitrat değil, nitrit) bir süre önce amonyak oluşturacak bir sebep olmuş olması belki , canlı ölümü vs...

*yüksek iodin

*aydınlatmada uv fazla olması (led ise uv ler kısılabilir, t5 ise ömrü bitik lambalar uv yayabilir) 

*CO2 oranı yüksek olması (kışın cam pencere açılmaması ortamı yeterli havalandırmamak sebepli olabilir)

*en çok görüldüğü ortam ise tankta fosfat veya nitrat ın birinin çok düşük, birinin ise yüksek olması...

(2si aynı anda mevcutsa pek görülmüyor, biri eksik ise veya arada çok dengesizlik varsa...)

dino ise apayrı bir konu, şayet kum üzerinde yayılan ve gece yok olmuş gibi görünüp sabah hortlayan bir tablo varsa kesin dino,

gece gündüz sabit ise büyük ihtimalle sadece cyano...

önce sebebi bulup ona göre hareket etmeniz daha iyi olur...

Moderatör tarafında düzenlendi:
silikat test ile ölçtünüz mü ? silikatın yüksek olduğunu cyano olmasından mı çıkardınız ?

silikat sebepli etki diatom diye görünüyor yabancı kaynaklarda...

cyano ise ;

* NO2 (nitrat değil, nitrit) bir süre önce amonyak oluşturacak bir sebep olmuş olması belki , canlı ölümü vs...

*yüksek iodin

*aydınlatmada uv fazla olması (led ise uv ler kısılabilir, t5 ise ömrü bitik lambalar uv yayabilir) 

*CO2 oranı yüksek olması (kışın cam pencere açılmaması ortamı yeterli havalandırmamak sebepli olabilir)

*en çok görüldüğü ortam ise tankta fosfat veya nitrat ın birinin çok düşük, birinin ise yüksek olması...

(2si aynı anda mevcutsa pek görülmüyor, biri eksik ise veya arada çok dengesizlik varsa...)

dino ise apayrı bir konu, şayet kum üzerinde yayılan ve gece yok olmuş gibi görünüp sabah hortlayan bir tablo varsa kesin dino,

gece gündüz sabit ise büyük ihtimalle sadece cyano...

önce sebebi bulup ona göre hareket etmeniz daha iyi olur...
Evet max 0.3 falan sanırım üst sınır bende 2.5 falan,

No2 : 40-50ppm

aydınlatma kaynaklı olduğunu düşünmüyorum,

fosfat 0a yakın, Daha çok syano var dino ve sakal da mevcut hobiden soğudum artık bu yosunlar yüzünden. bıktım bütün akvaryumu taşlarına varasıya fırçalayıp su hazırla değiştir. böyle olmamalı bu iş herkes bu kadar uğraşmıyor.

Pas renginde kumların üzerinde jel gibi değil ama. (dino dediğim)

Kayaların üstü ise koyu kırmızı çamur gbi kaplı.

Ne yapayım ben fosfatmı ekliyeyim suya?

nitrit  (NO2) 40-50 ppm , en büyük problem... cyanoyu patlatır...

bu değer sonradan nitrata (NO3) dönse bile , fosfat 0 civarı ise yine cyano olur...

silikat, cyanoda değil, diatom (kahve rengi tozumsu yosunlar, camda ve kumda) etkili oluyor...

herkes bu kadar uğraşmıyor, doğru, sizin kurulumda mı bir hata oldu ? kaya, kum nereden geldi ?

bu kadar yüksek NO2 , öncesinde yüksek amonyak vardı demek, bu da bişeyler ölmüş tankta anlamına gelir...

canlı kaya koyup akvaryumda mı öldü ?

canlı kayayı öldürüp direk mi koydunuz ?

balık falan mı öldü ?

sebep ne olabilir bu kadar amonyak nitrit?

sanırım no2 no3 karıştırdım nitrat olan hangisiydi? akvaryum kuralı epey oluyor,  cyanodan yıldığım kadar birşey yıldırmadı beni,  akvaaryumda fazla kaya olması problem sanırım 2 tane nerte almıştım öldüler hangi sebepten bilmiyorum muhtemelen kayaya sıkıştı galiba fazla kaya var. Fosfat mı ilave edeyim? Fosfat ilave edip votka metodu uygulamalıyım akvaryumda %5-10 su değişimiyle ciddi miktarlarda nitarat düşüşü sağlayamıyorum.

nitrat 3 olan

Bu nitrat giderici diye satılan ürünler bldiğimiz zeolit mi? 

fosfatın yüksek çıkma sebebi yosunların cyano vs..yada başka bi canlının  fosfatı tüketmesinden kaynaklanıyor olabilir daha önce başıma geldi akvaryumda yosun var ama fosfatı ölçemiyorduk 

Konu görüntüleyen kullanıcılar