Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yaklaşık bir aydır fish only bir akv. bakıyordum. Davranış olarak diger yengeçler ile aynı, bişeyden rahatsız olunca hemen kendini kuma gömüyor. Dipte kalan kuru yemle beslendiğini düşünüyorum.
Genelde herkes bacakları görene kadar vatoz sanıyor. Sizinde söylediğiniz gibi ilginç bir tür. akv. a büyük geldiği için satıyorum.
Okan bey link için teşekkürler, evet canlı budur...
bugün national geographic channel da belgeseli vardı. bunları yakalıyorlar, yüzlercesini platforma koyuyorlar.
sonra kuyruklarının başlangıç bölgesinden şırıngayla mavi bi sıvı çekiyorlar. (kanı olabilir) tonlarca mavi sıvı alıyorlar. sonra doğaya geri bırakıyorlar. bu sıvıyı ilaç tedavisinde kullanıyorlar.
işyerindeydim, fazla detaylı izleyemedim.
demek ki iyi bir hayvan, besleyen arkadaş da aynısını yapsın.
sadece tahmin, ilkel bir türe benziyor.bizim bildiğimiz türlerin atası olabilir. doğada bu tarz ilkel türlere nadirende olsa rastlanabiliyor ama günümüze kadar nasıl gelebildikleri muamma?
bu yengeçten Beylikdüzü Aquapetcenterda var bir müşteri bırakmış sorduğumda bu ne dedim vatoz dedi bana bende bu ilanı önceden gördüğüm için bilgilendirdim. görmek isteyenler canlı olarak gidip görebilir. ama at nalı yengeç olarak sormayın vatoz diye sorun ))))))