Keşfet

ati sunpower tuş yenileme.

ruudvan

Yeni Üye
merhaba. 2 ay önce ikinci el ati sunpower aydınlatma aldım.

ekran kısmında alt satırın ust kısmında pixel kaybı vardı.tuşlarda kafalarına göre çalışıyorlardı.

bir akvaryumcu arkadaş ile sohbet sırasında bu üniteyi istanbulda bir firmanın değiştirebildiğini söyledi.

tam ben o parçayı amerikadan sipariş vermek üzereykn.

parça resimde görünen ekran ve tuşlardan oluşuyor.120dolar fiyatı var. geldisi gittisiyie sanırım 150 dolara mal olacaktı.

firmayı aradığımda ellerinde o malzemeden olmadığını ve ancak bir ihtimal ocak ayı gibi geleceğini  söylediler.

bununla birlikte cihazı söküp tuşlara müdahale etmeyi basitce tasarladıktan sonra işe koyuldum.

elektronik bilgim + - den çok ötede değil. elim alet edevat tutar. hatta lehim yapmayı severim.

cihazı açıp karta ulaştığımda görüntü bu.

sağ ve üst tuş zaten hakkı rahmetine tuzdan kavuşmuşlar.

daha sonrasında buton almaya elektronikçiye gittim.

5 adet aynı boyda 4 bacaklı buton aldım. toplamdada 5 lira ödedim.

4 bacaklı olması kafamı karıştırsada gayet ilgili davranıp üstesinden gelmem gerekliydi.

5butonu kart üzerinden sökmek için orman kanunlarını uyguladım.

içimden umarım kartı bozmamışımdır desemde umursamaz tavırlarla butonları söküp mümkün olduğunca iyi lehim yapmaya çalıştım.

ve sonuç

daha önce mutlaka denenmiştir.belki birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim.

iyi forumlar.

Çok güzel anlatım olmuş tebrikler .hazır sokmuşken lehim yerlerine silikon ve kablo eklerine makaron da ekleseydiniz bu armaturun en kötü tarafı buharlaşma ile elektrik kaçağı yapmasıdır.

teşekkürler. açıkcası hiç aklıma gelmedi . kartı incelediğimde aksi bir görüntü yoktu dolayısıyla hiç aklıma gelmedi. öneriniz için teşekkürler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar