Keşfet

Ay döngüsü

Harun Samuk

Yeni Üye
Ad Soyad
Harun
Merhaba akvaryumda ay döngüsü olmalımı?

Yararları ve zararları neler olabilir?

Son çıkan bütün armatürlere yavaş yavaş ay döngüdü yerleşmiş bulunuyor.

Sizlerden fikirler bekliyorum.

Ay döngüsü , gün simülasyonu diye bildiğimiz sey mi ? 

hayır gece normal ay ışığının denize vurması gibi

Ben gereksiz oldugu dusuncesindeyim. Canlilar ustunde bir faydasi olmayacagini dusunuyorum. Belki cogalma bolunme de bazi turlere artisi olabilir.

Zarari baliklara olabilir. Dolunay isiginda baliklar tedirgin olur. Avci baliklara kolay yem olurlar. Karanlik onlara daha guven verir diye dusunuyorum. 

Evet arkadaşlar yorum almak istiyorum

Ay döngüsü ayarı önemli bence hafif mavi loşluk mercanlar için iyi sonuçlar veriyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mercanlar uzerinde nasil bir etkisi var. iyi sonuclar derken renklenmede mi buyumedemi etkisi var

Zaten yeni çıkan bütün sistemlerde ay döngüsü mevcut oluyor. Renk olarakda istege baglı mavi veya royal seçilebiliyor. Benim anlamak istediğim ne gibi artıları varki bu kadar yaygın olmaya başladı gerçekten kullanmalımıyız.

Bu kadar yaygınlaşmaya başlamasının en önemli sebebi bana kalırsa görsel olarak güzelliği ve deniz derinini güzel bir şekilde simule etmesi. 

Ayrica canlılar mavi Işık'ta cok güzel gözüküyorlar bu sebeple kullanılabilir. Marka her ne olursa olsun full ayarda belli sürelerde kullanabiliyoruz. Tek maviyle biraz daha masum güç olur diye düşünüyorum :)  

Arkadaşlar balık marin tanklarda balıkların huzursuz hissetcegini söylüyorlar. Bu konu hakkında varmı bilgileriniz

Bence çok önemi var. İzlediğim birçok belgeselde sps mercanları ve anemonlar üreme zamanı sporlarını gece ay ışığında salıyor. Bence mercanların üreme zamanını ay ışığı, su sıcaklı gibi etkenler belirliyor. Oyüzden bence önemli bir etkiye sahip. Alacağım armatürde bulunmasını isteyeceğim bir özellik.

Balıkları rahatsız veya stres sokucak bir durum oluştururmu ???

Yaklaşık 1 aydır kendi akvaryumumda kullanıyorum. Apexin ay döngü ledleri ile. Çok büyük bir değişiklik gözlemlemedim lakin zararıda yok gibi. Gece muhteşem bir görüntüsü oluyor. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar