Keşfet

Ayvalık Resif Akvaryumu

tamam sağolasın

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugünkü Test değerleri 

Derece : 26

tuzluluk : 1025

magnezyum : 1380 ppm

kalsiyum : 430 ppm bu hafta 20 ml eklenecek

kh : 8,6 dkh bu hafta 10 ml eklenecek

Cyano da yayılma devam ediyor

Boyd Enterprises Chemi Cleani getirtiyorum

birde arıtmada mebrandan sonraki 4 filtreyi iptal edip Purolite Mixbed Reçine filtreyi getirtip takıyorum

Bugünkü Test değerleri 

Derece : 26

tuzluluk : 1025

nitrat : 10 ppm

fosfat : 0,1 ppm

magnezyum : 1315 ppm bu hafta 20 ml eklenecek

kalsiyum : 450 ppm

kh : 8,2 dkh bu hafta 10 ml eklenecek

Suyun sıcaklığı nedir?

Çok sıkıntılı bir akvaryum bu akvaryumu suyunu ışığını ve sistemi gözden gecirmeni tavsiye ederim 

Nitrat ve fosfatin nedir? Cyanoyu kumu fazla oynatmadan sifonlayip gun asiri bakteri girmelisin. SPS de yok tankinda 3 gun tamamen isiklari kapamayi da dene. Ayrica silikat recinenin zamani dolmus olabilir. Icinde bakteri yemi ve karbon kaynagi olmayan(en azindan oyle oldugunu iddia eden) biodigest, bactiv8 gibi urunleri kullanabilirsin. Cyanoyla ayni besine saldirip istila edecektir bunlar. Akintiyi da maksimuma getir ki cyano kayalara tutunamasin. Bir de duzenli karbon kullanarak cyanoya yakit olan organik atiklari da filtrelemelisin sudan. Chemiclean kullanirsan yararli bakterin de ölür nitrat problemi yasayabilirsin, ama yine de denemeye deger. Ana kaynagini tespit etmedigin surece cyano tekrarlayacaktir.

Suyun sıcaklığı nedir?
26 derece

Nitrat ve fosfatin nedir? Cyanoyu kumu fazla oynatmadan sifonlayip gun asiri bakteri girmelisin. SPS de yok tankinda 3 gun tamamen isiklari kapamayi da dene. Ayrica silikat recinenin zamani dolmus olabilir. Icinde bakteri yemi ve karbon kaynagi olmayan(en azindan oyle oldugunu iddia eden) biodigest, bactiv8 gibi urunleri kullanabilirsin. Cyanoyla ayni besine saldirip istila edecektir bunlar. Akintiyi da maksimuma getir ki cyano kayalara tutunamasin. Bir de duzenli karbon kullanarak cyanoya yakit olan organik atiklari da filtrelemelisin sudan. Chemiclean kullanirsan yararli bakterin de ölür nitrat problemi yasayabilirsin, ama yine de denemeye deger. Ana kaynagini tespit etmedigin surece cyano tekrarlayacaktir.
Nitrat : 10 ppm

fosfat : 0.1 ppm

biodigest giriyorum devamlı 

enson 1 hafta önce 2 tüp akvaryuma kattım

karbon koyarım 

2 tup atmana gerek yok tek tup yeter. Isin puf noktasi her gun ust uste girmekte, ara verirsen cyano her zaman baskin cikacaktir ve attigin bakteriyi de oldurecektir. Ama bunu yaparken cyanolari da sifonlaman lazim cunku o gorunen kahverengi madde ayni zamanda organik atik, cyanoyu besliyor. Sifonlayarak hem atigi aliyorsun, hem de cyano populasyonunu azaltiyorsun. Tabii bu dedigim kesin cozumdur diye bir sey yok, tanka silikat kacmadigini falan varsayiyorum. Nitrat ve fosfat degerlerin hic sorunlu degil bence.

Bir de kil tabanli urunler var clearx gibi. Clearx bulamadigim icin ben cleanwater diye bir sey kullandim, baya faydali organik atiklari bagliyor. KZ'nin coral snow urunune benzer, sudaki atiklari baglayip mercanlara yem yapiyor. Doz asimi derdi yok, kullanabilirsin ben faydasini goruyorum. 

Işıkları kapattım 3 gün kapalı kalacak coral x clear x var kullanayımmı hergün

Isiklarin kapali kalmasi sorunun cogunu cozer, 3 gunden az kapali kalmasin ama, tam 3 gun olacak. Tekrar yakmaya baslayinca iki gunde bir kullanabilirsin clearxi, zarari yok faydasi var. Bir de beyaz isik yanmiyor degil mi? Ilk etapta sadece mavi yansin beyazi kademeli olarak arttir.

Isiklarin kapali kalmasi sorunun cogunu cozer, 3 gunden az kapali kalmasin ama, tam 3 gun olacak. Tekrar yakmaya baslayinca iki gunde bir kullanabilirsin clearxi, zarari yok faydasi var. Bir de beyaz isik yanmiyor degil mi? Ilk etapta sadece mavi yansin beyazi kademeli olarak arttir.
3 gün sonra ışıkları açtıktan sonra mı sifonlama yapıp bakteri kültürü girmeye başlayayım yoksa akşam kumun üstünü sifonlayıp bakteri kültürümü gireyim hergün

3 gun isiklar kapanip acildiktan sonra oncelikle bir duruma bak. Muhtemnelen cyanonun cogu olmus olacak. Ondan sonra sifonlayip bakteri gir. Bakteri girerken PS 2-3 saat kapali olsun. Aksam da clearx yaparsin. Bunu bir kac gun devam ettir tamamen bitene kadar cyano. Ama cyanoyu patlatan ne ise onun kaynagini bilmek lazim yoksa tekrar cikar. Mesela silikat recinesini mutlaka kontrol et. Amino asit giriyorsan bir sure gime. Ayni sekilde element girisi de yapma. Onun disinda isiklarinin suresi gecmis olabilir. Veya nitrat fosfat dengesizlii olmus olabilir tankinda. (Nitrat cok yuksek fosfat cok dusuk veya tam tersi).

Ben b.degesit kullanarak ve sifonlamayla kurtuldum ama 2 .3 ay sürdü kurtulma çabam.

HTC Desire EYE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3 gun isiklar kapanip acildiktan sonra oncelikle bir duruma bak. Muhtemnelen cyanonun cogu olmus olacak. Ondan sonra sifonlayip bakteri gir. Bakteri girerken PS 2-3 saat kapali olsun. Aksam da clearx yaparsin. Bunu bir kac gun devam ettir tamamen bitene kadar cyano. Ama cyanoyu patlatan ne ise onun kaynagini bilmek lazim yoksa tekrar cikar. Mesela silikat recinesini mutlaka kontrol et. Amino asit giriyorsan bir sure gime. Ayni sekilde element girisi de yapma. Onun disinda isiklarinin suresi gecmis olabilir. Veya nitrat fosfat dengesizlii olmus olabilir tankinda. (Nitrat cok yuksek fosfat cok dusuk veya tam tersi).
Reçine filtre hiç kullanmadım mixbed reçine filtre siparişi verdim geldiğinde mebrandan sonraki dört filtreyi çıkartıp sadece reçine filtre takacağım ışıklar kendi yaptoğım led aydınlatma Sayfanın başında resimleri var

Silikat recinesi hic kullanmadiysan sorunun kaynagi odur buyuk ihtimalle. O zaman duzenli su degisimleri de yapman gerekecek. Ayrica silikat recinesini en sona koyuyorsun, yani butun filtrelerden sonra akvaryuma girmeden bir onceye. 

Sonuc olarak soyle yapmani tavsiye ederim: 3 gun isiklari kapayarak cyano populasyonunu oncelikle bir azalt. Bir yandan recineni degistir. 3 gun sonra kalan cyanolari sifonlayarak bir su degisimi yap %20 gibi. Su degisiminden sonra 1 tup biodigest kir. Ayrica beyaz isigini azalt, ve ertesi gunlerde 1er biodigest daha kir hala cyano olusuyorsa yine sifonla. Biodigest kirarken karbon kullan 2-3 gun tut cikar tanktan. Her gun clearx kullan. Tabii bu islem 1-2 ay da surebilir, 1 hafta da. 

Yapacagin islemin mantigi da su: Cyano bir bakteri turu ama diger bakterilere gore daha avantajli. Diger bakterilerin besinlerini tukettigi gibi, ustune fotosentez yapiyor, organik atiklarla ve karbonla besleniyor, bir de nitrojeni kullanabiliyor. Silikat da ayrica en sevdigi seylerden. Sen ise isiklari kapatarak fotosentez yapmasini engelliyorsun, daha sonra kahverengi organik maddeleri sifonlayarak baska bir besinini yok ediyorsun, su degistirerek sudaki silikati azaltiyorsun, karbon filtre ile su kolonundaki organik atiklari aliyorsun. Bir yandan bakteri girerek cyanoyla savasacak yararli bakterilerini guclendiriyorsun. Belirli bir sure sonra senin bakterilerin tankta uretilen nitrat ve fosfati tuketecek, cyano rekabet edemeyecek.Bakteri girerken tankinda bir miktar fosfat olmasi gerekiyor ki kirdigin biodigest tupune besin kalsin, ki o da var sende.

Cyano sorununu duzelttikten sonra parani canliya degil sistemindeki eksikleri gidermeye harcamani oneririm. 

Silikat recinesi hic kullanmadiysan sorunun kaynagi odur buyuk ihtimalle. O zaman duzenli su degisimleri de yapman gerekecek. Ayrica silikat recinesini en sona koyuyorsun, yani butun filtrelerden sonra akvaryuma girmeden bir onceye. 

Sonuc olarak soyle yapmani tavsiye ederim: 3 gun isiklari kapayarak cyano populasyonunu oncelikle bir azalt. Bir yandan recineni degistir. 3 gun sonra kalan cyanolari sifonlayarak bir su degisimi yap %20 gibi. Su degisiminden sonra 1 tup biodigest kir. Ayrica beyaz isigini azalt, ve ertesi gunlerde 1er biodigest daha kir hala cyano olusuyorsa yine sifonla. Biodigest kirarken karbon kullan 2-3 gun tut cikar tanktan. Her gun clearx kullan. Tabii bu islem 1-2 ay da surebilir, 1 hafta da. 

Yapacagin islemin mantigi da su: Cyano bir bakteri turu ama diger bakterilere gore daha avantajli. Diger bakterilerin besinlerini tukettigi gibi, ustune fotosentez yapiyor, organik atiklarla ve karbonla besleniyor, bir de nitrojeni kullanabiliyor. Silikat da ayrica en sevdigi seylerden. Sen ise isiklari kapatarak fotosentez yapmasini engelliyorsun, daha sonra kahverengi organik maddeleri sifonlayarak baska bir besinini yok ediyorsun, su degistirerek sudaki silikati azaltiyorsun, karbon filtre ile su kolonundaki organik atiklari aliyorsun. Bir yandan bakteri girerek cyanoyla savasacak yararli bakterilerini guclendiriyorsun. Belirli bir sure sonra senin bakterilerin tankta uretilen nitrat ve fosfati tuketecek, cyano rekabet edemeyecek.Bakteri girerken tankinda bir miktar fosfat olmasi gerekiyor ki kirdigin biodigest tupune besin kalsin, ki o da var sende.

Cyano sorununu duzelttikten sonra parani canliya degil sistemindeki eksikleri gidermeye harcamani oneririm. 
Tamam Sağol Allah Razı olsun sistemdeki eksikliklerin neler olduğunu yazarsan tamamlamaya çalışırım

Ekli dosyayı görüntüle 31812Ekli dosyayı görüntüle 31384yaptığım armatördeki led ler ve gün similasyon ayarının resimleri yanlışlık varsa ayarlarda düzeltebilirim

Royal mavi 450 nm 21 adet cree marka

mavi 470 nm 11 adet cree marka

kırmızı 650 nm 7 adet cree marka

ultraviyole+beyaz 395 nm+6000 kelvin cree marka 4 adet ikisi bir yanıyor 

ultraviyole+beyaz 410 nm+8000 Kelvin cree marka 4 adet ikisi bir yanıyor

ultraviole+beyaz 420 nm+6000 Kelvin cree marka 11 adet ikisi bir yanıyor

beyaz 18000 Kelvin başka marka 20 adet

Mavi 470 nm cree marka 4 adet ay ışığı

ledler 3 watlık gün simülasyonlu arduino kartla Çalışıyor toplamda 300 wattın üstünde led ayarı maksimum 255 oluyor ledler maksimum çalışmıyor bu resim 18000 kelvinlik 20 adet beyaz ledin ayarı ledlere lens takmadım balıkları rahatsız ediyor dendi

Ekli dosyayı görüntüle 39361

Reçine filtreyi arıtmaya taktım Ölçüm yaptım 0 ms çıktı değer yarın sabah sifonlama yapıp %20 su Değişimi yaptıktan sonra 1 tüp biodigest akvaryuma katacağım ışıklarıda yarın yakıyorum

Konu görüntüleyen kullanıcılar