Keşfet

Ayvalık Resif Akvaryumu

Akşam çektiğim için bazı mercanlar kapalı 2 ayda ne yazık ki 2 mercan öldü kırmızı anemonlar yer beğenmek için gezdiğinden mercanları bir yerden bir yere taşıdım bununda çok etkisi oldu şunu öğrendim mercan almadan önce anemonları alıp yer beğenip yerleştikten sonra mercan koymak gerekiyor

Moderatör tarafında düzenlendi:
26-02-2017 test değerleri

Derece: 25.5

Tuzluluk: 1023

Ph: 8.07

Kh: 7.6 Dkh 18 saatte bir 1 ml eklenecek

Kalsiyum: 450 ppm 24 saatte bir 1 ml eklenecek

Magnezyum: 1245 ppm 6 saatte bir 5 ml eklenecek

Potasyum: 410 ppm 84 saatte bir 1 ml eklenecek

Strantium: 22 ppm 48 saatte bir 1 ml eklenecek

Nitrat: 25 ppm

Fosfat: 0.1 ppm

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 5 ml eklenecek dün eklendi

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 5 ml eklenecek dün eklendi

Reef Chocolate Zeo Chem 24 saatte bir 5 ml eklenecek

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements 24 saatte bir 1 ml eklenecek

1 Tüp biodigest ayda bir eklelecek dün eklendi

bugün denizden kum alıp akvaryumdaki kumun üstüne ve sumpun zeminine koyacağım nitratın düşmesinde etkili olacak mı göreceğiz

bu yazıdan anladım ki akvaryumdaki nitratı yok eden bitki denizden bitki bulup sumpa koyacağım kumdan vaz geçtim

denizden bu bitki ve canlıları buldum akşam akvaryuma ekliyorum bitkiler sumpa eklenecek

en alttakinin bi üstündeki canlu isopoda benziyor. umarım tanka eklemek gibi bi hata yapmamışsınızdır.

denizden 15 - 20 kg kumda ekledim akvaryum ve sumpa hafta sonu ölçüm yapacağım bakalım nitrat düşecek mi

en alttakinin bi üstündeki canlu isopoda benziyor. umarım tanka eklemek gibi bi hata yapmamışsınızdır.
ekledim zararlı bir canlımı

isopod parazit bir canlıymış görürsem akvaryumdan çıkartırım

Tesbih Böceği (İsopoda-Armadillo Officinalis)

tesbih%20bcei.jpg
Tespih böceği ismini tehlike karşısında yuvarlanıp bir tespih tanesi biçimine geldiği için almıştır. Tesbih böceği çoğunlukla gri renklerdedir.

Kısa bacakları vardır. Baş kısmında iki adet göz bulunur. Tespih böcekleri yumuşakçalar grubundan küçük canlılardır. Tespih böceğinin vücudunu plakaya benzer bir zırh kaplamıştır. Bu zırhı birbirine tutan esnek bir deriye sahiptir.

Tespih böceklerinin birçok akrabası denizde yaşamaktadır. Bu böceklerinde denizden karaya çıkarak zaman içerisinde evrimleştiği ve karadaki yaşama uyum sağladığı düşünülmektedir. Tespih böceği yengeç, ıstakoz gibi kabuklu deniz canlılarıyla benzerlikler göstermektedir.

Birçok renkte tespih böceğine rastlanabilir. Gri, boz, kahverengi, siyah vb. renklerde tespih böcekleri vardır. Tespih böceğinin boyu da türüne ve yaşadığı alana göre farklılık göstermektedir. Bazıları sadece bir kaç mm. olan tesbih böceklerinin yanı sıra 3 - 5 cm. arasında olan tesbih böcekleri de vardır.

TESPİH BÖCEKLERİ NEREDE YAŞAR?
Tespih böcekleri yaşamak için ıslak ve nemli bölgeleri tercih ederler. Kuru ve sıcak yerler onlar için uygun yaşam alanları değildir. Bu sebeple evlerimizde de nemli olan yerlerde olurlar. Evlerde mutfak, banyo, lavabo, su borusu kenarları, kapı ve pencere kenarlarında gezinirler. Tespih böceğine ayrıca bahçelerimizde özellikle nemli zeminlerdeki taşların altlarında çok sık rastlanır. Çimenlik bir arazide bir taşı kaldırıp altına baktığınızda zemin ıslak ve nemli ise mutlaka bir çok tespih böceğinin saklandığını göreceksinizdir. Özellikle yaz aylarında sıcak ve kuru havadan korunmak için bu canlılar taşların altları, merdiven boşlukları, gölgelik yerler, çürük ağaç kovukları vb.. yerlerde saklanırlar.

TESPİH BÖCEKLERİ NEYLE BESLENİRLER?
Tespih böceklerinin birincil besin kaynakları çürümüş yapraklar, bitki kökleri, saksı bitkileri, ağaç kabukları vb. bitkisel besinlerdir. Bazı durumlarda ölmüş böceklerle de beslendiklerine rastlanmıştır. Bu böcekler kendi türlerinden bile olabilmektedir.

TESPİH BÖCEĞİ İLE MÜCADELE
Tespih böceği ile mücadele için profesyonel bir ilaçlama firmasından yardım istenmelidir. Çünkü kendi çabalarınız ile yapacağınız mücadele hem etkisiz kalacaktır hem de yanlış bir uygulama sonucu sağlığınız olumsuz etkilenebilecekti

isopodlar derin sulardan, karaya dağılmış kimi ince, kimi kalın, kimi parazit, kimi suda serbest gezen kabuklu sınıfındandır. 7 çift ayak ayırt edici özelliklerindendir. 1 milyon türü vardır.

akvaryumlarda ise 7 türü kayda geçmiştir.

aquarium isopods

epicaridean isopod, karideslerin zaman zaman üzerlerinde gördüğümüz gezgin parazit türlerdir.

Cirolanid ve Aegid güçlü ve iyi yüzücülerdir, büyük gözleriyle dikkat çeker. aslen çöpçülerdir ama besin azaldığında fırsatını bulursa balık üzerine geçerek kanını emerler ve balığı öldürebilirler.

Mesanthura astelia

(aktif avcıdır)

Cymodoce trispinosa

(çöpçüdür)

Lynseia himantopoda

(otobur)

Serolina delaria

(kumda bulunur,organiklerle beslenir)

Stenetrium sp

(deniz tabanında bulunur, çok aktiftir. zararsızdır)

Cymodoce coronata

(çöpçüdür)

Natatolana woodjonesi

(Cirolanid sınıfı. gece aktiftir, balıklarla beslenir)

Zuzara venosa

(çöpçüdür)

Ligia australiensis

(deniz kenarında suyun dışında gördüklerimiz. çok hızlılardır, suya girmezler)

Neastacilla sp

(filter planctonic)

Euidotea peronii

(otobur)

Paridotea collingei

(otobur)

denizden bulup akvaryuma koyduğum daha çok çöpçü türlerine benziyor akvaryumda kalsa sorun çıkartmaz sanırım

12-3-2017 test değerleri

Derece: 24.9

Tuzluluk: 1025

Ph: 8.19

Kh: 8.6 Dkh 21 saatte bir 1 ml eklenecek

Kalsiyum: 470 ppm 36 saatte bir 1 ml eklenecek

Magnezyum: 1275 ppm 9 saatte bir 5 ml eklenecek

Potasyum: 420 ppm 96 saatte bir 1 ml eklenecek

Strantium: 10 ppm 48 saatte bir 1 ml eklenecek

Nitrat: 25 ppm

Fosfat: 0.03 ppm

ReeFlowers Ionic Balancer & Trace Elements 36 saatte bir 1 ml eklenecek

Two Little Fishies - Acropower haftada bir 5 ml eklenecek

Korallenzucht - Coral Snow haftada bir 5 ml eklenecek

Reef Chocolate Zeo Chem haftada bir 5 ml eklenecek

Coral X Clear X haftada bir eklenecek

Maşallah denize dalıyorsanız sizin oralar da çok güzel tüp kurtları var.

Bir kaç tane çıkarıp tanka koyabilirsiniz.

Maşallah denize dalıyorsanız sizin oralar da çok güzel tüp kurtları var.

Bir kaç tane çıkarıp tanka koyabilirsiniz.
denize girmiyorum kıyıdan bir kaç tane alıp sumpa koydum deniz kurtlarını balıklar yediği için akvaryuma koyamıyorum

2017 yılı akvaryum harcaması 1758.00 TL

2018 yılı akvaryum harcaması 1044.00 TL

Serkan hocam akvaryumunun devam ettiğini görmek beni sevindirdi .kendi yaptığın bir çok diy proje ile sürdürülebilir olarak devam etmen çok güzel .Allah bozmasın

2019 yılı akvaryum harcaması 9222.00 TL

Konu görüntüleyen kullanıcılar