Keşfet

Baaaaak bi bakteri kültürü şart mı?

denizardıçlık26

Yeni Üye
Ad Soyad
Deniz
Yeni bir sistem kurdum bugün 100 litre.canlı kum ve sıfır caribsea kaya kullandım.Herkes kafamı karıstırıyor.diatomu beklicem.İlla bakteri kültürü girmem gerekiyor mu?girmesem sorun olur mu?ve son sorum girmem gerekirse hangi marka ve ne zaman girmem gerekli lütfen yardım edin ya  :(

İlla gerekmiyor, sağlıklı ilerleyen bir tanktan bir parça canlı kaya alın sizin kayaların üstüne koyun aynı işi görecektir.

Hocam Sana şöyle söyleyeyim. Sadece başlangıçta değil, süreç içerisinde de ara ara bakteri kültürü ekleyip sistemi canlı tutman gerekiyor. 

Bunu şöyle düşünebilirsin; İnsan vücudunda da faydalı probiyotikler mevcuttur. Ancak Probiyotik bakteri içeren gıdalar tüketmezsen zamanla sindirim ve boşaltım sorunları yaşayabilirsin. 

Aquaforest Bio S ile başladım. Sistem oturduktan sonra Aquaforest Pro bio S ve Aquaforest NP Pro birlikte kullanıyorum. 

İlla gerekmiyor, sağlıklı ilerleyen bir tanktan bir parça canlı kaya alın sizin kayaların üstüne koyun aynı işi görecektir.
tşk ederim hocam

Hocam Sana şöyle söyleyeyim. Sadece başlangıçta değil, süreç içerisinde de ara ara bakteri kültürü ekleyip sistemi canlı tutman gerekiyor. 

Bunu şöyle düşünebilirsin; İnsan vücudunda da faydalı probiyotikler mevcuttur. Ancak Probiyotik bakteri içeren gıdalar tüketmezsen zamanla sindirim ve boşaltım sorunları yaşayabilirsin. 

Aquaforest Bio S ile başladım. Sistem oturduktan sonra Aquaforest Pro bio S ve Aquaforest NP Pro birlikte kullanıyorum. 
hangi marka ve ne aralıklarda? hocam

Şart değil ama faydasını görürsün

Tuzlu su hobisinde 2 yılımı geçtim tankımı kurarken  başka bir tanktan bir kaç kilo canlı kaya ve su ile aşılamaya yaptım doğal döngüyü izledim diatomu da atlatınca testlerimi yapıp canlı girmeye başladım  o zamandan bu zamana ca mg kh temel elementler harici tanka bir şey girmedim hiçbir sorun yaşamadım çok şükür   :)  bana göre bu hobi de her şeyi bilmek ama her şeyi de uygulamamak lazım  biraz kendi haline doğasına bırakmak gerek ne kadar uğraşırsanız o kadar derdi çıkıyor bu tatlı suda da böyleydi tuzlu suda da  sabır ve doğal döngü ve fazla kurcalamamak bence kilit nokta bu hobi de. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Tuzlu su hobisinde 2 yılımı geçtim tankımı kurarken  başka bir tanktan bir kaç kilo canlı kaya ve su ile aşılamaya yaptım doğal döngüyü izledim diatomu da atlatınca testlerimi yapıp canlı girmeye başladım  o zamandan bu zamana ca mg kh temel elementler harici tanka bir şey girmedim hiçbir sorun yaşamadım çok şükür ne balık kayb ettim ne mercan nede başka bir canlı   :)  bana göre bu hobi de her şeyi bilmek ama her şeyi de uygulamamak lazım  biraz kendi haline doğasına bırakmak gerek ne kadar uğraşırsanız o kadar derdi çıkıyor bu tatlı suda da böyleydi tuzlu suda da  sabır ve doğal döngü ve fazla kurcalamamak bence kilit nokta bu hobi de. 
aynı fikirdeyiz. inan ki ama lakin kafa karıstıran cok :)

aynı fikirdeyiz. inan ki ama lakin kafa karıstıran cok :)
herkesin fikrine saygım var fakat bazı şeyler abartılıyor. Süreç hızlı işlesin istiyorsanız  Bulabilirseniz yakın bir hobici den birkaç kilo canlı kaya temin edin diatomdan sonra testlernizi yapın yavas yavaş canlı girin bir sorun yaşamazsınız sadece sabırlı olun. 

Hatta bulabilirseniz denizden  tankınıza  canlı yengeç koyun onun dışkıları amonyak oluşturur   dönüşür vs döngü devam eder yengeç ölürse de gene amonyak oluşur gene döngü devam eder :)   ben öyle yapmıştım ama yengeçi tekrar denize saldım   :D  bir iki hafta boyunca sosise ip bağlayarak  beslemiştim   :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar kurulumuz gönlünüzce olsun öncelikle

kurulumda canlı kum kullanılmış zaten hazır bakterimsi bakteri kültürü girmenin şu an için bir anlamı yok bana göre

sabır gözlem ve zamanında yapılan canlı girişleri ile devan etmenizi öneririm

Bakteri girişi yerine 1-2cm büyülüğünde ölü karides kuma gömün 1 hafta bekleyin sonra karidesi oradan çıkartın

diatom süreci dediğimiz süreyi bekleyin ve bu süre içinde eliniz tank sokmayın yani tanka müdahaleyi fazla yapmayın 

çok çok anormal bir durum olmadıkça veya ileriye dönük bir uygulama ,aşırı bir kirlenme olduğu taktirde cam tüplerde olan ürünü ''kapalı tek kullanımlık ürünü'' tercih edin

keyifli hobiler

kurulumda canlı kum kullanılmış zaten hazır bakterimsi bakteri kültürü girmenin şu an için bir anlamı yok bana göre

Bakteri girişi yerine 1-2cm büyülüğünde ölü karides kuma gömün 1 hafta bekleyin sonra karidesi oradan çıkartın

diatom süreci dediğimiz süreyi bekleyin ve bu süre içinde eliniz tank sokmayın yani tanka müdahaleyi fazla yapmayın 

çok çok anormal bir durum olmadıkça veya ileriye dönük bir uygulama ,aşırı bir kirlenme olduğu taktirde cam tüplerde olan ürünü ''kapalı tek kullanımlık ürünü'' tercih edin

keyifli hobiler

TŞK EDERİM HOCAM

keyifli hobiler
tamam hocam cok tsk ederim

keyifli hobiler

tşk ederm hocam

Aquaforest önermem lafını bende kullanmak istemiyorum. Fakat son kullanma tarihine 2 sene kala plastik kapaklarından patladı ürün. Nemsiz 20 derece ortamda ışık almayan yerde tüpler patlamış. Bende fark etmeden birkaç gün kullandım suyu duman etti. Yanı biraz garip bi ürün. Bunu üreten adamın düşünmesi gerekiyordu. Üstüne 3 sene son kullanma basıyor 8 ay sonra kapak patlıyor. Bide her gün her gün. Ne olduğunu kimse bilmiyor. Cam tüp olan profibio ya geçtim daha rahatım. 

Bunlar çok ciddi AR-GE çalışmaları isteyen inçe isler. Bazı markaların alınabilir olması icin sanırım zaman gerekiyor. Yinede kötüdür demiyorum alana da satana da saygımvar. Ama özellikle yeni başlayan birisi elinde 3 katkıyla hergun ayni saatte tankın basından donmesin bence. Tecrübede olmayınca sorun oluyor :)  

Aquaforest başka bir sistem biodiges farklı bir sistem diyelim alsında 

özellikle aquaforest pro bios ve np pro kullanım amacı çok farklı probiotik bir sistem olup probiotik tuz ile kurulmuş olan sistemler iyi sonuç veren bir kür ama canlı bakteri değil tabiki de

canlı kum kullanımı varsa kurulumda, ben ikisine de gerek duymam hatta ben bakteri kültürü denen şeye de gerek duymuyorum aslında 

her şey iyi olacak derken kırdığımız veya döktüğümüz kültür tank ta neler yapıyor biliyormuyuz? 

Sabır sabır sabır ve kötü bir durumda  en iyi ilk müdahale su değişimi 

Konu görüntüleyen kullanıcılar