Arkadaşlar akvaryumu kurdum herşey hazır.Fakat kafa motorunu sump'a koydum taşırma borusuna bağlıcam fakat nasıl bağlarım sizler genelde nasıl yapıyorsunuz..Bahce hortumu filan yapıcaz nasıl yapıcaz ?
tşk...
tşk...
Kafa motoru ile geri dönüş borusu arasına minimum 15-20 cm boyunda silikon hortum takman gerekir ki oluşacak tireşimden ses yapmasın, boru titreşimi emsin. Çoğumuz kullanırız o silikon hortumu. Her hortumu kullanma özellikle otomotiv sanayinde kullanılan hortumlardan çok canı yanan oldu, suya salınım yapması nedeniyle canlı kaybı yaşadılar.Tamam ama kafa motorunun ucu ince boru kalın orayı nasıl yapıcam ? onu anlamadım
Motor sanırım su içinde havada duruyor ( garip bi benzetme oldu, hem suda hem havada ) neyse demek istediğim motor zemine sabitlendiyse silikon hortum olmadığında titreşim sebepli ses yapmıyor mu?Hortum değilde borulama yaparsan yarın öbürgün kafa motorunu temizlemek istediğinde çok kolaylık sağlar sana benimkilerde hep bu şekilde Motoru istediğinde kolaycana sump tan çıkarabilmelisin
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kutlu Beyin anlattığı işlem doğrudur benimde aslında anlatımımda aynı şeyden bahsetmişim ama kendim okudum kendi yazdığıma sonra da güldüm telefon ile konuşurken demek ki yazmamak gerekiyormuş ) Kafa motorundan hortum ile çıkış yapıp daha sonra hotrumu gri 25 lik boruya kelepçe yardımı ile sabityeceksiniz ama bendeki sistem de kelepçelenen boru biraz daha yukarıda yine gri iki boru arasında çıkarılabilinir bağlantı aparatı kullanıyorum resimde ekledim ki anlatımım daha netlik kazansın bu arada benim akvaryumda bu ,,Kafa motoru ile geri dönüş borusu arasına minimum 15-20 cm boyunda silikon hortum takman gerekir ki oluşacak tireşimden ses yapmasın, boru titreşimi emsin. Çoğumuz kullanırız o silikon hortumu. Her hortumu kullanma özellikle otomotiv sanayinde kullanılan hortumlardan çok canı yanan oldu, suya salınım yapması nedeniyle canlı kaybı yaşadılar.
Çap sorunuza gelirsek motorunuz ne marka ne model ve geri dönüşüm borunuzun çapı nedir? Arada çok fark varsa zor ama az bir fark varsa uydurulabilir.
Örneğin ben newjet3000 motor ve 25mm çapında upvc boru kullanıyorum. arada silikon hortum var, sıkıntım yok.
Motor sanırım su içinde havada duruyor ( garip bi benzetme oldu, hem suda hem havada ) neyse demek istediğim motor zemine sabitlendiyse silikon hortum olmadığında titreşim sebepli ses yapmıyor mu?
Dediğinize katılıyorum ama malesef dirsek kullanmadan da olmuyor ne yazık ki ama söylediğiniz debi kaybına % 100 katılıyorum bende sadece 2 dirsek var çünkü çıkışın altında 40 litre su tamamlama ve 40 litre refigium mevcut onlar varken çıkışı düz yapmak çok zor bende bağlantı aparatı ile motoru rahat çıkarabileceğimi düşündüğüm bu aparat ile çözmeye çalıştım ...Ne kadar fazla dirsek = o kadar fazla motor debi kaybıdır. En temizi silikon yumuşak bir hortumla taa akvaryuma dönüşe kadar vermektir. Akvaryuma dönüşte de çok fazla dirsek kullanmayın. Çok dirsek ve boru vb. ile boşu boşuna elektrik yakıp motordan 100% performans alamazsınız.