Keşfet

Bakteri Kültürü Girince PS yi Kapatmak Gerekmiyor (MU???)

kar_delen6

Yeni Üye
Ad Soyad
Eser
Merhaba;

Bakteri kültürü kutularında veya web sitelerinde kullanırken PS yi kapatmak gerekir diye hiç yazmıyor? Ben Prodibio ve AF bakteri kullanıyorum. Prodibio'yu aradım ve soruyu sordum, beni bu ürünü bizzat geliştiren Ar-Ge Müdürü'ne bağladılar. Adam kesinlikle PS'yi kapatmak gerekmiyor, sadece varsa UV yi 12 saat kadar kapatın dedi. PS suda uçuşan bakteriyi toplar diye tahmin ediyorum ama neden üreticiler böyle diyor anlayamıyorum. Genelde sizler bakteri kültürü girince PS yi belli bir süre kapatıyor musunuz acaba?

Merhaba Eser Bey, bu konuda kalıplaşmış bir durum söz konusu, herkeste bunu benimsemiş durumda. Tabi bu benim gördüğüm, karşılaştığım, PS 3 saat kapatılır/kapatılması gerekir.

Benim bildigim esas neden oksijeni dusurmek, aneorobic bakterilerin iyice oturmasini beklemek. Bakteriler zaten suda serbest bir sekilde yuzen canlilar degil, firsat tanimak lazim tutunmalari icin. Biodigest kutusunda tercihen kapatin diyor bu arada. 

Sürekli Bakteri kültürü girmiyorum ama, eklediğimde 2 saat kapatıyorum. 

Sanırım genelde herkes kapatıyor en az birkaç saatliğine. Benim mantığıma göre de PS bir süre kapatılıp bakterilere kayalara vb. tutunacak kadar zaman verilse daha iyi olacağı yönünde ama haberiniz olsun, yukarıda yazdığım gibi, bana Prodibio Ar&Ge Müdürü = ürünü icad eden adam gerek yok dedi :)

Belki de sadece biodigest icin kapatin diye yazmislardir, sonucta agirlikli aneorobic bir urun. 

Kapatın diye yazmıyor ki???

Moderatör tarafında düzenlendi:
Enteresan, Turkiye'den alınmış ürün değil mi? Ben Almanya'dan almıştım, yazmıyor üstünde gerçekten. 30 lu küp şeklindeki büyük kutu bendeki...

Ben bu sene turkiyeden almistim evet. Demek ki firma da emin degil :)

İşin içine ticari durumlar giriyor bence.

Mesela aspirin tarzı çok basit ilaçlarda bile hamileler ve çocuklarda kullanmayın yazıyor.Zararı olmamasına rağmen firmalar bu tür risklere girmiyor.

Aynı durum besin destek ürünlerinde de var.Genelde içeriği yazıyor ama ne için kullanıldığı yazmıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar