Keşfet

Bakteri kulturu secimi

Erc@n

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Merhaba bircok markada farkli bakteri kulturleri satiliyor.

Takip ettigim reefcentral ve reef2reef forumlarinda biobakter8 ve prodibio urunlerinin cok kullanildigini goruyorum

Bu iki marka haricinde sizlerin kullandigi ve tavsiye edebileceginiz markalar ve kullanici olarak yorumlarinizi paylasabilir misiniz?

Ayrica kafami karistiran bir husus; bazi markalarda ayni urunun hem tatli hemde tuzlu suda kullanima onerilmesi... bu durumu bir turlu anlayamadim. Tuzlu ortam ile tatli su ortami tamamen farkli nasil oluyorda ayni urun icinde inhibe durgun bir bakteri popilasyonu oluyor?

Oneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum

Bol tuzlu gunler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ne için kullanacaksınız bakteri kültürünü?

70-45-45 tankimda hep bir sorun cikiyor.[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Tanktaki tum canlilari cikarttim, arkadasim kutluda hepsi...[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Yakin sure icinde %50 yada %80 su degisimi yapicam[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Diy bir reaktor yaptim bu rektorde biopellet calistiracagim[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Sureci dogru ilerletmek adina biopellet ile birlikte yada daha oncesinde bkteri kulturu girip boscalistirip kum ve kayalarda biriken nitrati sifira yaklastirmaya calisacagim[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Suan nitrat ve fosfat testim yok alacagim[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Bu asamada bakteri kulturunu 15 gunde bir aşılama gibi yapabilmek icin maliyeti de yuksek olmayan bir bakteri kulturu arastiriyorum[SIZE=9pt][/SIZE]

[SIZE=9pt][/SIZE]

Bu yuzden kimlerin ne kullandigini sordum[SIZE=9pt][/SIZE]

Anladimki nano tank biopellet ve bakteri kultursuz baya bir zor olacak...[SIZE=9pt][/SIZE]

Kayada nitrat pek sanmam ama fosfat emebilir...

kum da aynı şekilde...

kum eğer çok eski ise en kestirme yol kum değişimi ...

biopellet ağırlıklı nitrat için faydalı... Fosfat için rowa veya aluminyum fosfat tutucu lazım...

reaktörü fosfat tutucu için kullanabilirsiniz... Nitrat aşırı yüksekse zarar veriyor...bende aylarca 50 üzerinde kaldığı oldu hiç kayıp yaşamadım, sps renkler koyulaştı, lps ler aşırı gelişti...

fosfat yüksekse sorun...

bakteri yöntemleri benzer:

votka/ votka+sirke/ biopellet (bunlar hazır şeker bakteri için)

kültür olarak da Nyos bac/kz zeobak/ biodigest kullandım, en etkili hep biodigest oldu, şişelemesi fark yaratıyor olabilir...

bakteri yöntemleri önünde sonunda bir yere tosluyor, ya limatasyon ya bileşenlerden biri limatasyon veya aşırı şekerden cyano...

Kh yüksekse bakteri popülasyon oluşumu zorlaşıyor...

fosfat tutucu daha etkin çözüm oluyor, alüminyumlar hızlı düşürüyor, demir olanlar uzun vade çalışıyor...alüminyumlar silikatı da daha etkili indiriyor...

derdiniz nitratın aşırı yükselmesi ise 30-50-100 ppm, ps inizi gözden geçirin bakteri çözümleri düşünün...

derdiniz fosfat ise alüminyum fosfat tutucu (seachem ve Ati var, Ati çok sağlam etkili şu an kullanıyorum) ve fosfat istenen değerde iken uzun vade için rowa /phosban tipi Demir bazlı devam edilebilir...

düşük fosfat paha biçilemez, geri kalan herşey için MasterCard :)

En güzeli hafta sonu bir nitrat ve fostat testi alıcam.

Test sonucuna göre burada tekrar sizlerle bu konuyu irdeleyerek devam edeceğim.

Sonra kumu mu değiştirelim? %50 üzerinde su mu değiştirelim. burda hep beraber bir karar verelim.

Çünkü yanlış her adım her türlü yanlışı arkasında getiriyor.

Fosfat testi şu an Ada'm gibi ölçen Nyos var...Nyos high precision fosfat kit

nitrat için de tropik Marin tavsiye edebilirim,

fosfatta başka şans pek yok desem yeridir hanna olabilir alternatif diğerleri pek okumaz ...

nitratta da tropik Marin haricinde o kadar hassas bu var diyen varsa desin, benim denediklerimde tm tek nitratta...belki Nyos tm gibi olabilir kullanan varsa yazsın...

önünüze gelen testi alıp ondan çıkan değerle para harcamayın yoksa paralar havaya gider uzun süre :)

Fosfat testi şu an Ada'm gibi ölçen Nyos var...Nyos high precision fosfat kit

nitrat için de tropik Marin tavsiye edebilirim,

fosfatta başka şans pek yok desem yeridir hanna olabilir alternatif diğerleri pek okumaz ...

nitratta da tropik Marin haricinde o kadar hassas bu var diyen varsa desin, benim denediklerimde tm tek nitratta...belki Nyos tm gibi olabilir kullanan varsa yazsın...

önünüze gelen testi alıp ondan çıkan değerle para harcamayın yoksa paralar havaya gider uzun süre :)
Nitratta nyos baya basarili. Fosfatta yuksek cozunurluk istiyorsaniz kesinlikle hanna checker, nyos fosfati da yeni kullanmaya basladim iyi gozukuyor. Bu arada tankta canli olmayinca nitrat ve fosfat girisi de olmayacak, nitrat fosfat sifirlandiktan sonra da bakteri kolonisi besin bulamadigi icin gerileyecek. Nitrat dustukten sonra bence baliklari ekleyin, bakteri koloninizi gelistirecek besin girisi olsun. Biodigest ve aquaforest probio s bence en iyi bakteri kulturleri. Bactiv8den de memnun kalmistim zamaninda. Biopellet de en son canlilari girdikten sonra devreye alin bence, yoksa kumda yeterince aneorobik bakteriniz olmaz.

Testleri aldim, tropic marin nitrat ve amonyak, nyos fosfat testleri aldim.

Ayrica prodibio bioclean aldim

Ro filtrenin silikat recinesi biraz eskimis 12tds olctum, dayanamadim recineyi zatek ten daha once almis oldugum recine ile degistirdim tds aninda sifir oldu...

Yarin vakit olursa 80 litre su degisimi yapicam.

Daha sonra testleri yapip sizlerle paylasacagim

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar