Keşfet

Bakteri Kültürü Sorunsalı

agah61

Yeni Üye
Ad Soyad
Agah
Merhabalar. 90x45x45 ölçü ile reef e dönüş yapıyorum. herşey tamam, bugün suyu dolduruyorum fakat sistemin başlaması için prodibio 3 tüp bakteri kültürü eklemek istiyorum. ama bulamıyorum hiçbir yerde. acaba alternatifi var mıdır. ne yapabilirim farklı olarak . yardımlarınızı bekliyorum

Bulabilirsen başka bir akvaryumda aşılama suyu akvaryum hacmine göre %10. Aynı akvaryumdan ufak bir kaya ve az bir kum. Bir kaç gün balık varmış gibi az dozda yemle. Bu süre zarfında RF bakteri feeder kullan. Bunu bir ay kadar kullan. Sonrasında su değişimlerinde. Tatlı su ve deniz de ben bu yöntemle kısa sürede sistemin temelini atıyorum. Unutmaki akvaryuma il su giris inde zaten bakteri olmaya başlar.

Redmi Note 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aşılama su ile yapabilirsiniz eğer istanbuldaysaniz yardımcı olurum su değişiminde 40 litre verebilirim yapmanız gereken kardeşimin de dediği gibi az yem atıp nitrat testi yapmak nitrat oluşmaya başlamışsa döngü başlamıştır,ürün olarak ben full aquaforest kullaniyorum ürünlere bakın kurulum için olan galiba bio s ti bı göz atın

Konu görüntüleyen kullanıcılar