Keşfet

Bakteri Kültürü

lofns

Yeni Üye
Herkese iyi günler,akvarumumu kuralı 1 ay oldu ancak herhangi bir diatom başlangıç işareti göremedim.Malzemeler:

PS:Bubble Magus Hero 7(curve 7 ile aynı)

Dalga Motoru=Hsbao EW-28

Kafa Motoru:Eheim Compact ON 3000

Kum: Reeflowers Beyaz Kum 

Bakteri Kültürü:prodac bacteria culture

Ölü kaya kullandım

Işıklandırma 6 tane t5 kullanıyorum 5 tanesi giesemann ,1 i ATI   (2 si beyaz ışık) beyaz olanlar 5 saat geri kalan 4 ü ise 8-9 saat yanıyor

Akvaryum Ölçüsü:80x60x50(su seviyesi 45 te)

216 litre akvaryum

Sorun ise 1 aydır diatom ile ilgili bir şey görmedim,başka bir bakteri markaso olan prodibio startup gibi daha kaliteli bakteri girmeli myim veya reeflowers bacteria feeder mı girmeliyim yoksa sadece beklemeli miyim ikilemde kaldım. sizce ne yapmalıyım?? birde son olarak bakteri girişini ilk başta 30ml kullandım kayalrı girdikten sonra 10ml daha ekledim herhangi  bir hareketlilik göremeyince 10ml daha eekledim

Ekli dosyayı görüntüle 59931

Testlerini yaptin mi. Nitrit veya nitrat var mi tankta

Deniz akvaryumuyla ilgisi, alakası olan birisi bana gerek yok demişti ben sorduğumda,eğer nitrat 0.5 in altındaysa bacteria feeder ın da bir işe yaramayacağını okudum bu yüzdden yapmalı mıyım diye sorduğunda hayır gerek yok cevabını verdi.Bende bir şey yapmadım şu an sadece beklemedeyim ayrıca ceavbı veren kişi tankımın kurulumunu yapan kişi.Sizin fikriniz nedir ve ölçüm kiti olarak sizce hangisi en doğru sonucu verir?

Bu testler hobinin abc si. Nasil gerek yok diye bilir anlamiyorum. Sundan dolayi sordum cycle surecinin baslamasi icin amonyagin patlamasi lazim. Amonyak nitrite nitrit te nitrata doner eger sistemde nitrit veya nitrat var ise amonyak patlamis olmasingerekir. Her kurulumda diatom olmasi gerekmiyor. Kullandiginiz bakteriyi hic kullanmadim. Yorum yapamayacagim. 1 ayda cycle baslamistir. Bakteri feeder icin neye dayanarakta oyle birsey soyledigini bilmiyorum. Belkide siz yanlis anlamissinizdir. Ama icim rahat etsin diyorsan kuma bir prca karides gom bir kac gun bekle. Karides yok ise ufak bir balik parcasida olur. 

Bu testler hobinin abc si. Nasil gerek yok diye bilir anlamiyorum. Sundan dolayi sordum cycle surecinin baslamasi icin amonyagin patlamasi lazim. Amonyak nitrite nitrit te nitrata doner eger sistemde nitrit veya nitrat var ise amonyak patlamis olmasingerekir. Her kurulumda diatom olmasi gerekmiyor. Kullandiginiz bakteriyi hic kullanmadim. Yorum yapamayacagim. 1 ayda cycle baslamistir. Bakteri feeder icin neye dayanarakta oyle birsey soyledigini bilmiyorum. Belkide siz yanlis anlamissinizdir. Ama icim rahat etsin diyorsan kuma bir prca karides gom bir kac gun bekle. Karides yok ise ufak bir balik parcasida olur. 
En iyisi nitrit  testi yapmak diye düşünüyorum.JBL in test kitini kullancağım yüksek ihtimalle.Eğer nitrit normal düzeyde çıkarsa reeflowers in bactreia feeder ı kullanmayı düşünüyorum.Eğer nitrit olması gerekenden az çıkar ise yeni bakteri girmeli miyim sizce?

Nitrit sifir cikada bilir. Normalde istedigimiz zaten nitritin sifirlanip nitrata donmesi. Nitrat yesti alin

Nacizane deneyimi mi bahsetmek istiyorum. Doğrudur yanlıştır, katılmayanlar olabilir.

Akvaryum kurulumunu en kaliteli malzemeler ile tamamladım. ve akvaryuma Prodibio Bakteri kültürü ve bakteri besini girmeye başladım.

60 Gün boyunca akvaryumda hiç bir şey olmadı. Diatom u bırakın normal yosun bile oluşmadı. Testler harikaydı. NH4 , NO2, NO3, PO4 hepsi sıfırdı. 

Fazla temiz bir kurulum yaptığımı geç farkedip. suya karides girmeye ve ara sıra yem atmaya başladım. bir 15 günde böyle geçti. Yine her hangi bir ne verilerde yükselme gördüm ne de diatom. skimmer'ı kapadım yine değişen birşey olmadı. 

En sonunda bakteri kültürümü değiştirip, Aquaforest Pro Bio S ve NPpro girişine başladım. ürün içeriğinde ilk kurulum yapılan 15 gün her gün 100 lt e 1 damla yazıyordu. Harfiyen uyguladım. 12.gün bir anda diatom oluşmaya başladı. geçen 3.günde komple diatom sardı heryeri. 

Acil olarak temizlik ekibi soktum. 140lt akvaryumum var. 15 conch 2 snail ile 1 haftada akvaryum tertemiz oldu. o gün bugündür aynı bakteri kültürünü haftada 2 damla olarak kullanıyorum. 1.5 senedir su değerlerim şahane. 

NH4 : kuruluğu günden beri 0
NO2 : Kurulduğu günden beri 0,01
NO3 : kurulduğu günden beri 3-4 ppm i geçmedi.
PO4 : kurulduğu günden beri 0,15 i geçmedi (ilk 1 yıl komple sıfırdı)

sonuç olarak bence diatom oluşumunda ilk kullanılan bakteri kültürü çok önemli. Prodibio önde gelen markalardan biri ama çoğu insanda işe yararken, bende hiç işe yaramadı malesef. 

NOT: bir dönem (2 ay kadar) prodibio ürünlerine geri dönmek zorunda kaldım. akvaryum bir anda sakal yosun patlamasına sebep oldu. Bakteri birikimi yok edemedi. Tekrardan Aquaforest a geçtim ve acil müdahale olarak her gün akvaryuma bakteri girdim. 4.gün sakal yosundan iz bile kalmadı.

Nacizane deneyimi mi bahsetmek istiyorum. Doğrudur yanlıştır, katılmayanlar olabilir.

Akvaryum kurulumunu en kaliteli malzemeler ile tamamladım. ve akvaryuma Prodibio Bakteri kültürü ve bakteri besini girmeye başladım.

60 Gün boyunca akvaryumda hiç bir şey olmadı. Diatom u bırakın normal yosun bile oluşmadı. Testler harikaydı. NH4 , NO2, NO3, PO4 hepsi sıfırdı. 

Fazla temiz bir kurulum yaptığımı geç farkedip. suya karides girmeye ve ara sıra yem atmaya başladım. bir 15 günde böyle geçti. Yine her hangi bir ne verilerde yükselme gördüm ne de diatom. skimmer'ı kapadım yine değişen birşey olmadı. 

En sonunda bakteri kültürümü değiştirip, Aquaforest Pro Bio S ve NPpro girişine başladım. ürün içeriğinde ilk kurulum yapılan 15 gün her gün 100 lt e 1 damla yazıyordu. Harfiyen uyguladım. 12.gün bir anda diatom oluşmaya başladı. geçen 3.günde komple diatom sardı heryeri. 

Acil olarak temizlik ekibi soktum. 140lt akvaryumum var. 15 conch 2 snail ile 1 haftada akvaryum tertemiz oldu. o gün bugündür aynı bakteri kültürünü haftada 2 damla olarak kullanıyorum. 1.5 senedir su değerlerim şahane. 

sonuç olarak bence diatom oluşumunda ilk kullanılan bakteri kültürü çok önemli. Prodibio önde gelen markalardan biri ama çoğu insanda işe yararken, bende hiç işe yaramadı malesef. 

NOT: bir dönem (2 ay kadar) prodibio ürünlerine geri dönmek zorunda kaldım. akvaryum bir anda sakal yosun patlamasına sebep oldu. Bakteri birikimi yok edemedi. Tekrardan Aquaforest a geçtim ve acil müdahale olarak her gün akvaryuma bakteri girdim. 4.gün sakal yosundan iz bile kalmadı.
Fikrinizi belirttiğiniz için çok teşekkür ederim,şu an öncelikli olarak testleri yapacağım nitrit ve nitrat testi aldım birkaç güne gelir umarım.Eğer nitrat 0.5 in altında ise yeni bakteri girmeyi düşünüyorm.Ya aquaforest ya da prodibio start up eğer aquaforest alırsam yanında aqua forest bacteria feeder ile almayı düşünüyorum beraber kullanınca başlangıç süresünü gerçekten iyi bir oranda kısalttığını okudum.Eğer nitrat 0.5 in üzeride ise reeflowers ın bacteria feeder ını almayı düşünüyorum.Aquaforest daha kaliteli ama yukarıdada belirttiğim gibi beraber kullanılması öneriliyor.Geri dönüş yaptığınız için çok teşekkür ederim aklımdaki soru işaretlerini giderdiniz testleri yaptıktan sonra tekrar bilgilendirmeye devam edeceğim. 

Not. Gerçi sizin nitrat 0.5in üzeerinde olmasına rağmen epey vakit almış 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Normal bakteri kullanırken probiotik sisteme dönüp sistemi resetlemişsiniz bu yüzden tekrar diyatom başlamış. Kullandığınız iki üründede sıkıntı yok. farklı bakteri ırkları farklı yöntemler

İyi Günler,testler çoktan geldi buraya yazamadım.Şöyleki:

Nitrit:0.2

Nitrat:8-9

Böyle olduğunu görünce reeflowers bacteria feeder aldım 2 haftadır kullanıyrum herhangi bi değişiklik yok(2 günde 1 6 ml kullanıyorum kullanım talimatına göre)

Bacteria feeder ı 85 ml almıştım bitene kadar kullanacağım olmazsa yeni bakteri almayı düşünüyorumm.Büyük ihtimalle aquaforest kullanacağım herhangi bi öneriniz var mıdır??

NOT: 1 hafta boyunca yem attım ancak yine bir değişiklik gözlemleyemedim

Konu görüntüleyen kullanıcılar