Keşfet

Balık Akvaryumunda Filtrasyon

serengeti

Yeni Üye
Ad Soyad
aydın
Arkadaşlar merhaba, 

Uzun süredir tuzlu su akvaryumuyla uğraşmadığım için bilgilerimin de çoğunu unuttum. Elimde bulunan 70*35*35 cama cam akvaryumda sadece balık ve karides beslemeyi düşünüyorum. 

Balıklar da tabi ki nanoya uygun olanlardan seçeceğim ve en fazla 4-5 balık olacak. İlk etapta Ps kullanmayacağım. İleride belki Tunze 9001 düşünebilirim. Bir kaç parça kaya kullanacağım. 

Elimde Fluval c4 askı filtre var. Baya güçlü ve büyük bir filtre.  İçinde elyaf, karbon ve bakteri tutucu materyellerden mevcut. Ayrıca elimde hydor nano dalga motoru var. 

Bu şekilde bir sistem kurmayı düşünüyorum. Sizden ricam özellkile filtrasyon noktasında ve olabilirliği ve sürdürebilirliği noktasında nasihatlarınızı yazmanız. Şimdiden teşekkürler. 

Ne tür balıklara bakmayı planlıyorsunuz? Balık yükü ekipman seçimini ve kurulumu etkileyecektir.

Bakımı kolay balıklar dahi seçseniz öncelikle sudaki biyolojik dengenin oturması gerekir bunun için forumdaki yeni başlayanlar veya tuzlu su akvaryumu kurulumu gibi konuları okumanızı öneririm  bu arada karidesler aşırı sıcaklara duyarlı canlılardır  karidesler için  suyun 26 maximum 27 derecede sabit olmasına özen gösterin 

Balık olarak percula, gobi vb. türler olacak. Sıcaklıkta sorun olacağını düşünmüyorum. 1 ay kadar canlı düşünmüyorum. 

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar