Keşfet

Balık alırken dikkat edilmesi gerekenler, hassas noktalar...

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese iyi forumlar :)

Hobide yeni/eski herkesi ilgilendiren bir konuya değinmek fikir almak istedim. Malum balık alımı yapıyoruz ve bu tuzlu su balıkları tatlısu gibi değil ne yazıkki videolarda fotğraflarda gördüğümüz canlıları ya hiç bulamıyoruz yada bulduğumuzda da 1 veya bikaç adet gelmiş oluyor belkide abartısız geldiği gün satılmış veya ayrılmış oluyor :)  fakat biliyoruz ki çok uzun yollarda farklı şartlar altında geliyorlar. Belli bir süre beklemeli mi alınan balıkların çoğu ölüyor mu ? En basit percula bile snowflake olsun lekesi farklı olan modeller olsun ilk başta bitiyor onu haftalarca petshopta bekletip almamız söz konusu değil. Hemen alırsakta fiyatı bikaç yüz liraları bulan canlıların ölmesi hiç hoş olmuyor.... Peki ne yapacağız ? Gelmiş balığı aldığımızda bir sorunla karşılaşırmıyız zira başka şansımız yok sanırım...Özellikle farklı goby türleri gibi balıklar hem az hem nadir geliyor 1 aydır Ankarada baktım bu sefer gelmedi dediler 1-2 tane gelmiş ben göremeden satılmış. Nasıl takip edip edinebiliriz acaba ?

Ayrıca Ankarada Eksttrem ve Dost dışında bilindik güvenilir alışveriş yapılacak biryer varmı ? 

Teşekkürler.. .  :fish:    :fish:

Bunun önüne geçmek mümkün değil maalesefki,sadece ufak önlemler alabiliyoruz.Mesela önceden alan arkadaşların yorumları gibi..Burada karantina tankı devreye giriyor bence,yabancı forumlarda baktığım kadarıyla ilk alınan balık neredeyse 1,5-2 ay karantina tankında gözlemleniyor,tedavi ediliyor,alıştırılıyor ancak gördüğüm kadarıyla bunu yapan çok az insan var ülkemizde.Havalar düzelince Ankara dışında İstanbuldanda birçok güvenilir akvaryum dükkanlarının stoklarına bakmanı tavsiye ederim,paketlemeleri çok iyi yapan ve memnun kalan birçok kişi var. :)

selam

birde şöyle bir durum var , bazı petshoplar gelen balıkları ilaçlı su içinde satışa sunuyorlar yani mikofish sarı su içinde..

bu su içinde balıklar akvaryum ortamında oluşan bakterilerle tanışmadan sıfır parazit şeklinde size satılıyor ..sonrasında alınıp akvaryumunuza koyulan balık tankınızdaki parazitlerle tanışıyor ve bir anda hepsi balığın mokozasına tamamına yapışıyor .. sonrasında balığın hayatta kalması biraz şans beslenme ile belli süre mücadele verip ya hayatta kalır ortama uyum sağlar yada yüzlerce lira verdiğiniz o cana ve paranıza yazık olur..

ama belli petsohlarda kendi karantina tanklarında normal su şartlarında ilaçsız bi şekilde balığı alıştırıp satışa sunuyor normalide budur zaten.. o yüzden çok dikkat etmek gerek malum para kolay kazanılmıyor hem canlara hem cebimize yazık oluyor...

Tesekkurler cevabınız icin. 

Ben o söylediğiniz sıvılar içerisinde olan henüz gormedim Ankara'da. Normal tuzlu su içerisinde oluyor. Fakat cok karantina tankına aldıklarını da zannetmiyorum. Satınca veriyorlar sanırım ilk gelen günde olsa. 

O halde, bu durumda her şekilde sansa bağlı sanırım. Geldiği gün almak veya 1 hafta beklemek arasında cok fark olacağını sanmıyorum. Biraz da şans diyelim o zaman :)  

balığın ilk zamanları sağlam atlatması icin ilk gün verilecek özel bisey yok sanırım degil mi ? Yoksa hiç mi yemleme yapmamak gerekiyor ? :)  

tesekkurler ... :fish:

Konu görüntüleyen kullanıcılar