Keşfet

balik bakimi hk

canercakir

Yeni Üye
Ad Soyad
caner
arkadaslar merhaba, 

tecrubeli arkadaslara sormak istedigim birkac soru var fairy basslet ve bicolour blenny`im var uzun suredir tanktalar fakat gormesi neredeyse imkansiz. basslet sadece yemleme yaptigim zaman arada cikip birseyler kaparsa kapiyor blenny ise surekli kaya deliklerinde sakli duruyorlar bu baliklarin aciga cikip yuzmesini saglamanin bir yolu varmidir guzel goruntuleri var ve ortalikta gorunsun istiyorum.

bir diger konu ise su degerlerim normal (tankda maintenance olmamasi sebebi ile asiri yosunlanma var) yosun harici gozle gorulur bir sorun yok 3 palyaco ve 1 surgeon tank, fairy basslet ve blenny var balik olarak bunlar disinda cok sayida hermit, bir adet ne oldugunu bilemedigim kaya uzerinde sakli sekilde tanka girmis bir yengec birkac deniz yildizi 2 tane boxer shrimp gibi canlilar var, uzun suredir saglikli yasiyorlar fakat bazi turler var ki bir turlu yasatmayi beceremiyorum. mesela cardinal fish birkac denemem oldu fakat hic yem almadan olduler hep. cok sayida blue chromis girdi tankima fakat hir birisi yasamadi buyuk cogunlugu tanktan atlayarak oldu yada bir sekilde kayboldular iceride. kendi yakaladigim blue tang ve carribean tang`da ayni sekilde bir sure sonra oldu yellow tang satin aldim oda malesef dayanamadi. bunun nedenini cozemedim. bazi turler guzel yasiyor iken digerlerini neden yasatamiyorum ve baliklari yasatabilmemi ne etkiler? 

yazimin basinda da belirttigim gibi son olcumde de su degerlerim normal cikti sadece tuzluluk biraz dustu (1,020) nerede yalnis yapiyorum bilen yada tecrubeli arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim.

saygilar;

Tankınızla ilgili teknik bilgi verirseniz iyi olur bence. Kaç litre ? Ekipmanlar neler ? Gibisinden .. 

Caner Bey tank ölçüleri ve ekipman hakkında daha fazla bilgi verirseniz daha sağlıklı yorumlar yapılacaktır.

Tuzluluk düşük ancak bu onların ölümüne tek başına neden olmaz, test yapıyor musunuz?

Su değerleriniz nedir? Sıcaklık nedir?

Türünü bilmediğiniz yengeç balıklar için geceleri ciddi bir tehdit olabilir, chromisleri ürkütüp atlamalarına neden olabilir de.

Cardinalleri çift olarak almanız daha iyi olacaktır.

Ayrıca satın alınan yada yakalanan tüm balıkları doğal ortamlarından alıp bambaşka su değerleri olan bir tanka alıyoruz ve onlara doğada hiç karşılaşmadıkları yemlerden yemelerini istiyoruz.

Canlıları alırken yem yemeleri tercih sebebi olmalı, tankınızda da farklı tiplerde yemler deneyerek alıştırmaya çalışmalısınız.

Blenny'nin genel huyudur kayalarda saklanmak, yada onları tankta rahatsız eden bölgesini savunan başka balıklar olabilir.

Tankınızla ilgili teknik bilgi verirseniz iyi olur bence. Kaç litre ? Ekipmanlar neler ? Gibisinden .. 
Berk Bey,

tankim yaklasik 200 galon, kumunu kayasini kendim denizden getirip kurulumu yaptim. ekipmanlar PS: aquamaxx cones q-2 isiklar full spectrum beyaz ve mavi 2 adet, 2 adet jebao rw15 dalga motoru var idi ancak birtanesi yandi. digeri de gereginden fazla dalga yapiyor tanka. aquatop mr 20 media reaktoru icinde twolittle fishies bioplastik ve sumpta aktif karbon, phosban ve amonia tutucu var

bicolor blenny konusunda birkaç kelam edeyim

bölgeci bir balıktır fakat 200g tankta yeni gelen balıkların kaybolmasına etkisi olacağını sanmam, ama ben purple dotty back'i nano tankta bir günde paramparça ettiğini gördüm.

bendeki bicolor büyüdükçe özgüveni de yerine geldi, 2 ay ortalıkta yokken artık diğer balıkların arasında sürekli yem arar halde geziyor hiç saklanmıyor, hatta akvaryuma elimi sokarsam ısırıyor o denli yüzsüz, bence biraz büyümesini bekleyin çok keyifli eğlenceli bir canlıdır.

bicolor blenny konusunda birkaç kelam edeyim

bölgeci bir balıktır fakat 200g tankta yeni gelen balıkların kaybolmasına etkisi olacağını sanmam, ama ben purple dotty back'i nano tankta bir günde paramparça ettiğini gördüm.

bendeki bicolor büyüdükçe özgüveni de yerine geldi, 2 ay ortalıkta yokken artık diğer balıkların arasında sürekli yem arar halde geziyor hiç saklanmıyor, hatta akvaryuma elimi sokarsam ısırıyor o denli yüzsüz, bence biraz büyümesini bekleyin çok keyifli eğlenceli bir canlıdır.
Osman Bey merhaba,

cevabiniz icin cok tesekkur ederim ancak sanirim ufak bir yanlis anlasilma olmus bicolor blenny`nin kaybolan baliklara bir etkisi oldugunu bende dusunmemistim zira kendisi de kaybolanlarin basinda geliyor du ki canli ve hala akvaryumda oldugunu yine bugun teyit ettim kendisi bir kaya deligine saklaniyor sadece kafasinin kucuk bir bolumunu cikartiyor yem yemeye bile ciktigini gormedim. ne ile nasil besleniyor bilemiyorum haliyle ama yasiyor bari :)  diger soruma gelince bu baliklar yasarken bazi turleri yasatmayi bir turlu beceremiyorum bu turler cardinal ve cromis kardinalleri satin aliyorum bizim denizlerde bulunmuyor cromisleri de hem tuttum hem satin aldim, ayrica kendi tuttugum blue tang`lar da cok saglikli gorunuyorlerken birden oluyorlar sebebini bir turlu cozemedim. su degerlerim normal gorunuyor ekipmanim iyi protein skimmerim oldukca iyi hersey normal gorunuyor yosun harici hic bir s1k1nti yok

Caner bey yazıyı okurken Tang yakalıyorum kısmını okuyunca bi garip oldum bu hobide hayat size güzel olsa gerek ?

Caner bey yazıyı okurken Tang yakalıyorum kısmını okuyunca bi garip oldum bu hobide hayat size güzel olsa gerek [emoji41]
Tugrul bey dediginiz gibi degil aslinda yakalayabiliyorum diye bilgisizce doldurdum surekli degisik canlilar girdi cikti simdiki belkide bedava olmasala daha dikkatli olucak insan. Bedava olmalarina yani kendim cikartabilmeme encok sevindigim tek canli mavi bacak be kirmizi bacak hermitler bu hafta daha fazla toplamaya gidicez :)

Sent my SM-G935P using Tapatalk

:) Balıklarda sağlık sorunu gözlemliyormusunuz. Ben mesela en çok benekten balık kaybettim. Sizdeki sıkıntıda sıcaklık olabilir. Soğutucunuz varmı bilmiyorum ama ekvatora yakın olduğu için sıcaklık yükselmesi çok olur.  Biz 25-28C arasında tutmaya calışıyoruz akvaryumlarımızı. 

Birde sumpta okadar malzemeye gerek varmı. Biz temiz deniz suyuna kolay ulaşamadığımız için okadar filitre malzemesi kullanıyoruz. Sizin denize ulaşımınız kolaymıdır bilmiyorum ama denizden su değişimi ve PS ile akvaryumu idare edersiniz gibime geliyor. Tabi bu kısım beni aşar dediğiniz malzemeleri kullanmadım. 

Balıkların atlamaması içinde üstünü örtmek gerekiyor. Akvaryuma uyun bi cam yada ağ ile filan yapabilirsiniz.

Googleden resimlere filan baktımda harika yerler. Karayiplere selamlar...

:) Balıklarda sağlık sorunu gözlemliyormusunuz. Ben mesela en çok benekten balık kaybettim. Sizdeki sıkıntıda sıcaklık olabilir. Soğutucunuz varmı bilmiyorum ama ekvatora yakın olduğu için sıcaklık yükselmesi çok olur.  Biz 25-28C arasında tutmaya calışıyoruz akvaryumlarımızı. 

Birde sumpta okadar malzemeye gerek varmı. Biz temiz deniz suyuna kolay ulaşamadığımız için okadar filitre malzemesi kullanıyoruz. Sizin denize ulaşımınız kolaymıdır bilmiyorum ama denizden su değişimi ve PS ile akvaryumu idare edersiniz gibime geliyor. Tabi bu kısım beni aşar dediğiniz malzemeleri kullanmadım. 

Balıkların atlamaması içinde üstünü örtmek gerekiyor. Akvaryuma uyun bi cam yada ağ ile filan yapabilirsiniz.

Googleden resimlere filan baktımda harika yerler. Karayiplere selamlar...
Kenan Bey merhaba,

cevabiniz icin tesekkur ederim. Baliklarda her hangi bir saglik problemi son ana kadar gozlemlemedim hic bir zaman. ozellikle kendi yakaladigim blue tang ve carribean tang, surgeon tang baliklari son ana kadar hiperaktif cocuklar gibi yuzuyorlar guzel yem yiyorlar. akvaryumum biraz fazla yosunlu ve bu baliklar yosunlara da guzel saldiriyor fakat ne oluyorsa birgunde olu buluyorum. birtek ara sira satin aldigim cardinaller huzursuz gorunuyor ve yem almiyorlar yuzusleri de cok isteksiz gibi surekli. onun disinda sorun yok. 

temiz deniz suyuna benimde ulasimim zor. denizin yaninda olsam da o hacimde deniz suyunu eve tasimak cok zor neredeyse imkansiz hali ile bende satin aldigim tuz cozelti ile sizler gibi ro su ile hazirlayarak yapiyorum. sumptaki malzemelerin cok oldugunu bilmiyordum acikcasi ben herkez de bu malzemelerden var saniyorum. sonucta media sumplarda kullaniliyor ama kotu diyorsaniz cikartayim. 

sicaklik konusunda haklisiniz biraz sicak 30 derecelerde genelde bazen yukseliyorda ve malesef sogutucum yok nereden alacagimi yada ne yapacagimida bilemiyorum bu konuda fakat anlamadigim konu eger sicaklik ise sorun neden sadece bazi baliklar bu sicakliga tepki verirken digerleri mutlu gorunuyor.

baliklarin atlamamasi icin uzerini ortmeniz gerekir demissiniz, sanirim belirtmeyi unutmusum plexi glass ile orttum son 1 aydir bu sorunum yok daha iyi oldu.

karayipler guzel yerler de bu hobi icin uygunlugu tartisilir siz sansli diyorsunuz fakat ben kendimi okadar sansli hissetmiyorum hoby konusunda. zira sadece denizlerde bulabildigim canlilar var bulamadiklarimi satin almak istiyorum fakat ulkeyede cok fazla ithal canli gelmiyor bu konuda gelismis bir yer degil hobiyi yapanda cok yok sanirim yani sizler gibi mercan fraglayarak takas yapamiyorum vs vs.

son olarak sormak istedigim 2 adet boxer shrimp dedikleri banded coral shrimp`lerden var ve ben bugun birtane cleaner (scarlet skunk) shrimp almak istiyorum banded`lar buna saldirirmi? 

simdiden tesekkur ederim

Her canlının dayandığı sınırlar başka olabilir. Goby, blenny türleri sığ sularda yaşadığı için sıcaklığı telore edebiliyordur belki. 

Sump malzemesi konusunda kesin bişey diyemeyeceğim o kunuda bilgim pek yok. Bende PS var sadece.

Boxer ler çift sanırım okuduğuma göre eş tutmazsa birbirlerine saldırıyorlarmış. Eşlerse akvaryumu sahiplenmiştirler. Cleaner e sıkıntı çıkartırlar gibi.

Her canlının dayandığı sınırlar başka olabilir. Goby, blenny türleri sığ sularda yaşadığı için sıcaklığı telore edebiliyordur belki. 
Sump malzemesi konusunda kesin bişey diyemeyeceğim o kunuda bilgim pek yok. Bende PS var sadece.
Boxer ler çift sanırım okuduğuma göre eş tutmazsa birbirlerine saldırıyorlarmış. Eşlerse akvaryumu sahiplenmiştirler. Cleaner e sıkıntı çıkartırlar gibi.
Malesef bu yaziyi cok gec okudum.. 50 dolari cope attim.. cleaneri parcalarina ayirdilar simdi yiyorlar.. [emoji22]

Sent my SM-G935P using Tapatalk

Konu görüntüleyen kullanıcılar