Keşfet

Balik eklemesi tür uyumu acilll yardim

darstorm

Yeni Üye
Ad Soyad
yusuf vardar
Arkadaslar 250 litre akvaryumum var 3ay önce tankima 2ocelaris 1 yellow tail damsel ve 1sboy singapur angel ekledim. sorum şu bugun tankima conwic tang s/m aralığinda 1adet sboy blue tang eklicem ve 1 yada 2 ay sonra son olarak fox face eklemeyi düşünüyorum  bugun eklenecek baliklara singapur angel bisey yaparmi ve 1bucuk ay sonra eklenecek fox face sıkınti cikarmi acil üstadlardan yardimlarinizi bekliyorum tesekkurler 

Singapur angel tankinızda mercan varsa onlara vurabilir. Onun haricinde diger baliklar ile yeni eklenen baliklar arasında her zaman bölge -alan sürtüşmesi yaşanabilir. Bununda tankınızın üzeri kapalı ise ölümle sonuçlanacagını düsünmuyorum.

Singapur angel tankinızda mercan varsa onlara vurabilir. Onun haricinde diger baliklar ile yeni eklenen baliklar arasında her zaman bölge -alan sürtüşmesi yaşanabilir. Bununda tankınızın üzeri kapalı ise ölümle sonuçlanacagını düsünmuyorum.
Cevabiniz icin sağolun tankimda şuan mercan yok ve ustu kapali sistem merak ettigim angel , blue tang ve convic tang le uyumlu olurmu tabiki ufak didismeler basta olur ölum olmadiktan sonra problem olmaz 

Tangleri olabildiği kadar ufakken ve birlikte tanka eklemek gerekiyor ki alan sürtüşmeleri olmasın, herkes kendi bölgesini seçsin ve birbirlerini tanıyarak büyüsünler. Her balığın karakteri olduğunu da unutmamak gerek. Aynı türün dünya uysalı ve huyu pis olanı çıkabiliyor.

Bir Amerika tankında Blue Tang'i 700 litre altına koyduğunuzda tang polisleri tarafından taşlanırsınız. Bizde 100 litreye 2-3 tang rahat olur deniliyor. Tabi kaya tasarımı da önemli, girip çıkabilecekleri, saklanabilecekleri ne kadar alan olursa sürtüşmenin de o kadar az olacağını düşünüyorum.

Dipnot: Üstad değilim, okuduklarım bu yönde. ????‍♂️

Tangleri olabildiği kadar ufakken ve birlikte tanka eklemek gerekiyor ki alan sürtüşmeleri olmasın, herkes kendi bölgesini seçsin ve birbirlerini tanıyarak büyüsünler. Her balığın karakteri olduğunu da unutmamak gerek. Aynı türün dünya uysalı ve huyu pis olanı çıkabiliyor.

Bir Amerika tankında Blue Tang'i 700 litre altına koyduğunuzda tang polisleri tarafından taşlanırsınız. Bizde 100 litreye 2-3 tang rahat olur deniliyor. Tabi kaya tasarımı da önemli, girip çıkabilecekleri, saklanabilecekleri ne kadar alan olursa sürtüşmenin de o kadar az olacağını düşünüyorum.

Dipnot: Üstad değilim, okuduklarım bu yönde. ????‍♂️
Umut bey cevabiniz icin tesekkurler suan akvaryumumda tang yok bugun ayni anda blue ve convic tang wklemeyi dusunuyom baskada tang eklenmicek cekincem elimdeki singapur angel sm boy arasi şuan bu iki bağliga zarar verirmi en son 1 ay sonra fox face ekleyip balik olayini bitiricem 

Meraklanıp biraz araştırdım. Çoğu kişi balığın alışmasının zor olduğunu yazmış, uyum konusunda sıkıntı olmamış. Bir arkadaş 350 Galonluk tankında kendisinden büyük tangleri huzursuz ettiğini belirtmiş. Biri de çok agresif olduğunu yazmış. Öbür okuduklarım, alıştıktan sonra diğer angellar gibi demişler.

Konu görüntüleyen kullanıcılar