Keşfet

Balık Kapanı

dalix

Yeni Üye
Ad Soyad
Dali
Selam arkadaşlar,

fotoğrafta görünen damızlık :) blue tang i yakalamak için kapana ihtiyacım var. elinde olan haber verirse sevinirim.

iyi günler

kerem

Ekli dosyayı görüntüle 4791

Zor Dostum Zor ...

:)

bir camcıda kendiniz yaptırabilirsiniz. kuş kapanı gibi önünde açılan bir cam ipi bırakınca cam aşağı düşüp kapanıyor. oldukça basit ve başarılı.

Bu damızlık kaç cm :)

Bu damızlık kaç cm :)
kuyruğu da katayım mı?
default_tongue%20(1).gif
aşağı yukarı 25 cm.

bir camcıda kendiniz yaptırabilirsiniz. kuş kapanı gibi önünde açılan bir cam ipi bırakınca cam aşağı düşüp kapanıyor. oldukça basit ve başarılı.
siz daha önce hangi balıkları yakalamak için kullandınız acaba? sormamın nedeni acaba yem olarak ne kullanabilirim ya da başka nasıl bir yöntem izleyebilirim diye bilgi almak istemem.

tangler, sixline, chromis vb balıkları yakaladım. kuru yem kullanabilirsiniz. birkaç gün kapan akv.da durur balıklar alışır. yem verirkende kapanın içine koyarsınız / doğru bırakırsınız. 2 gün sonra her balık içine girer çıkar zaten. benim gördüğüm en kolay yöntem budur.

Nori ile L boy Naso Tang'i kapanla yakaladım, bu arada yellow tang'de girdi zorla kovaladım.

bi tane camcıya yaptırıyorum. kapanı mecburen kumun üzerine koyacağım. içine karides nori filan atıp öyle deneyeceğim.

ilgilenenlere teşekkür ederim tekrar.

kerem

Konu görüntüleyen kullanıcılar