Keşfet

Balık mikropları insana gecermi

sonofpoison

Yeni Üye
Ad Soyad
Sohal tang
Selamlar üstad we hobici arkadaslar

balık tubörkulozu insana bulasırmı

hatta akwaryumdan insana sudan mikrop gecermi

dün baya konuştuk net bir cewap bulamadık

birşekılde mutlaka suyla temas oluyor

filtre yıkama,motor temizliği vs

Kardesim Tlc kanalında ( vİçimdeki Canavarlar)  program vardı. Cocuk sabah kalktığında bilinçini yitiriyor. halsiz ve bitkin. Doktora götürüyorlar herşey uygulanıyor ama nedeni bulunamıyor. ünlü bir doktor virüs beynine yerleştiğini ve beynini normal kullanamadığını, nedenininde akvaryumdan gelen bir bakteri olduğunu söylüyordü.. Ona göre tedavi uyguluyorlardı. 5. ayda nedeni buldular. İzlediğim bu kadar yorum sizin...

Ekli dosyayı görüntüle 53617

Çok dikkat etmeli
Akvaryuma temas ettikten sonra ellerinizi mutlaka yıkayınız. Göze, ağızda ve burun bölgesine kesinlikle temas etmeyiniz. Temastan sonra en kısa süre de yıkayınız.
Göz yakın yere bile temasında direk kızarıklık ve yanma olur.
Küçük çocuklu evlerde özellikle bebekli evlerde akvaryum kurulmamalı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

???? ozaman hobiyi bırakmak lazım

bukadar tehlikeliyse

Hemen hemen her hobicide çocuk wsr

Uzmanlar belli bir yaş altında evde çocuk var ise aynı oda da asla, farklı odalar da ise yaş aralığı getiriyorlar

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arkadaslar weterinere sordum

bir sıkıntı olmaz dediler

anca leş gibi olması gerekiyormuş suyun 

ozaman belki dedi

dahiliyeci zannetmiyorum dedi

Su temiz gözükür milyon bakteri olur, su kirli gözükür zararlı bakteri olmaz. biz kirli sansakta balığın sevdiği su yararlı bakterili sudur. Sorduğun dahiliyeci hayatında belki deniz akvaryumu görmemiştir.. Anlayacağın yapmak istiyorsan yap, bu hobi iyisiyle kotusuyle hersey başına gelir.. hayırlı olsun şimdiden

Bile bile lades diyeceğimi sanmıyorum

araştırıyorum

Belki somut bilgisi olan arkadas wardır diye yazdım buraya daha önceden arastırılmıştır diye

hiç bir unsur sağlığın ötesine geçmemeli diye düşünüyorum

Siz nekadar zamndır bu hobiyle uğrasıyorsunuz

Basit bir google araması ile bulabilirsiniz.

Alttaki linkte balık tüberkülozu ile ilgili Örnek bir çalışma var. Malesef Suyun olduğu her yerde risk vardır.

Tabi dikkatli olmalı. Ancak ülke sınırları içerisine giren her türlü canlı için veteriner onayı bulunduğu suyun test sonuçları olumlu çıktıktan sonra girişi yapılıyor. Hastalık olasılıkları milyon da bir ama çoluk çocuğu çok yaklastirmamak lazım. Mesela ben her akvaryuma elimi soktuğumda güzelce yıkıyorum.ve oğlumla yemleme yaptığımda hemen hiçbir yere değmeden yıkıyoruz. Nede olsa temizlik güzeldir ???? evdeki sumplar ve akvaryumun çocuklar içinde önlem alıp öyle kurmak lazım.

Değerli paylaşımlar için tesekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar