Keşfet

Balik ölümleri

korhan_kaya

Yeni Üye
Ad Soyad
Korhan Kaya
Arkadaslar 3 hafta once tankima canli girisi yaptim aldigim canlilar 1 blue tang 4 paylaco 10 tane conch son bir hafta icinde ilk olarak blue tang beyaz benek hastaligina yakalandi ve digerlerine de bulastirdi. 3 paylaco ve 1 blue tang olduler. Bunun sebebi nedir sizce? Daha once aldiklarin ps dan dolayi olmustu ama bunlarin neden oldugunu anlayamiyorum. Yardim ederseniz cok sevinirim.

Su degerlerim gayet normal.

Kullandigim ekipmanlar:

Tunze 9004 ps

13 kg canli kaya

Tetra ex 700 dis filtre

Dalga motoru

Isitici ( 100w)

Tank im 141 lt

Tuz oranim 1.024

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Öncelikle geçmiş olsun. 

Yeni kurulan akvaryumlara ilk balık olarak blue tang koymak en büyük yanlışlardan biridir. Blue tang dayanıklı bir hayvandır ama daha hiçbir değeri oturmamış 3 haftalık akvaryuma eklenmez. Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. 

- Su değerlerinize ait testleri yaptınız mı? Özellikle amonyak, nitrit ve PH çok önemli. Amonyak ve nitrit doğrudan zarar veren zehirli maddelerdir, Ph dalgalanması ise (yeni kurulan akvaryumlarda son derece yoğun yaşanır) balığın metabolizması üzerinde olumsuz etkiler yaratır ve direncini düşürerek tüm hastalıklara zemin oluşturur

- Akvaryumunuzu nasıl bir suyla kurdunuz? Musluk suyu mu, damacana içme suyu mu? Ters ozmoz arıtma suyu mu? 

- Aldığınız balığın boyu neydi? yem yiyor muydu? Geldiğinde hasta mıydı? 

141 lt akvaryuma niçin blue tang koydunuz? Balığı nerden aldınız, akvaryum boyutunuzu alırken satıcı biliyormuydu? Neden 4 adet palyonço balığı aldınız? Balıkları eklemeden su değerleriniz ne idi, kuralı nekadar olmuştu tankı? Dış filtre niye kullanıyorsunuz, içinde ne var dış filtrenin? Lütfen yeni kurulumlarda yaşanan sorunları araştırın tuzlu suda yapılması gerekenler alınmaması gereken canlılar bunları inceleyin. Umarım daha fazla canlı kaybetmezsiniz kolay gelsin. 

Öncelikle geçmiş olsun. Yeni kurulan akvaryumlara ilk balık olarak blue tang koymak en büyük yanlışlardan biridir. Blue tang dayanıklı bir hayvandır ama daha hiçbir değeri oturmamış 3 haftalık akvaryuma eklenmez. Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. 

- Su değerlerinize ait testleri yaptınız mı? Özellikle amonyak, nitrit ve PH çok önemli. Amonyak ve nitrit doğrudan zarar veren zehirli maddelerdir, Ph dalgalanması ise (yeni kurulan akvaryumlarda son derece yoğun yaşanır) balığın metabolizması üzerinde olumsuz etkiler yaratır ve direncini düşürerek tüm hastalıklara zemin oluşturur

- Akvaryumunuzu nasıl bir suyla kurdunuz? Musluk suyu mu, damacana içme suyu mu? Ters ozmoz arıtma suyu mu? 

Akvaryumu kurali 6 ay oldu ve su degerlerini devamli kontrol ediyodum ph 8 nitrat 5 tuz oranim 1.024. Suyu ro da aritip 5 lt lik bidonlarda bekletiyorum. Aldigim baliklarin boylari yaklasik 2cm civarindaydi.

141 lt akvaryuma niçin blue tang koydunuz? Balığı nerden aldınız, akvaryum boyutunuzu alırken satıcı biliyormuydu? Neden 4 adet palyonço balığı aldınız? Balıkları eklemeden su değerleriniz ne idi, kuralı nekadar olmuştu tankı? Dış filtre niye kullanıyorsunuz, içinde ne var dış filtrenin? Lütfen yeni kurulumlarda yaşanan sorunları araştırın tuzlu suda yapılması gerekenler alınmaması gereken canlılar bunları inceleyin. Umarım daha fazla canlı kaybetmezsiniz kolay gelsin. 
Blue tang cok sevdigim bi balik oldugu icin ve heves edip koydum aslinda :-( palyacolari da nitekim oyle heves edip aldim dis filtrenin icinde  içerisinde sünger, seramik, biobal ve karbon var

Satici biliyordu fakat herhangi bir bilgi vermedi bana:-(

Öncelikle geçmiş olsun.  Yeni kurulan akvaryumlara ilk balık olarak blue tang koymak en büyük yanlışlardan biridir. Blue tang dayanıklı bir hayvandır ama daha hiçbir değeri oturmamış 3 haftalık akvaryuma eklenmez. Aşağıdaki sorulara cevap verirseniz yardımcı olmaya çalışırız. - Su değerlerinize ait testleri yaptınız mı? Özellikle amonyak, nitrit ve PH çok önemli. Amonyak ve nitrit doğrudan zarar veren zehirli maddelerdir, Ph dalgalanması ise (yeni kurulan akvaryumlarda son derece yoğun yaşanır) balığın metabolizması üzerinde olumsuz etkiler yaratır ve direncini düşürerek tüm hastalıklara zemin oluşturur

Akvaryumu kurali 6 ay oldu ve su degerlerini devamli kontrol ediyodum ph 8 nitrat 5 tuz oranim 1.024. Suyu ro da aritip 5 lt lik bidonlarda bekletiyorum. Aldigim baliklarin boylari yaklasik 2cm civarindaydi.HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Baliklar geldiginde hasta degillerdi yem yiyorlardi

selamlar

önce temizlik ekibi ile başlamanızda fayda var

aldığınız balıkları aşılama yaptınız mı ?

yaptığınız kova içersine bu havalarda ısıtıcı koydunuz mu?

hava verdiniz mi?

ne sürede aşılama yaptınız ?

amonyak testiniz var mı ?

bakıkları aşılarken en dikkat edilmesi gereken husus aşılamadır özellikle tang,surgeonfish türlerini aşılarken aşılama süresini min 2 saat loş ışıklı bir ortamda aşılamak gerekir özellikle kış aylarında aşılama yspacaksanız mutlaka 50 watt mini bir ısıtıcı edinin ve birde hava motoru

akvaryuma balıkları koyarken ışıkların kapalı veya min seviyede olmasıda önemlidir 

strese bağlı

ısıya bağlı

ph  bağlı

tuzluluğa bağlı

bir çok neden ile beyaz benek olabilirler

umarım bir daha böyle bir sorunla karşılsşmazsınız sağlıklı hobiler dilerim selamlar

Gemış oldun aynı olay başıma geldı ve anladm kı marin tanklar daha buyuk ve uzun olmalı ne kadar saglıklı olursa olsun balık bıanda yukşeme yapınca tanka kesınlıkle stresden tum balıklar sıra ıle gıdıyor balık eklerken kesınlıkle arasnda 3-5 hafta olmalı kı balık ortamına alıssın yeme alışsn ,stres yapmasn bende 2-3 gun ara ıle 250 lt tankıma beğendıkce balık aldm gayet saglıklı yem yıyen beyaz benksz balklar ıdı 5 ıncı balığı eklememle bı anda sıra ıle beyaz benk olup olduler malesef 2 balıgım kaldı onlarda hobbycı balıgı atlattılar ama bıdaha asla yapmam olan canım guzelım balklara oldu

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar