Keşfet

Balık sayısı ve skimmer değişimi

ONUROS

Yeni Üye
Ad Soyad
ONUR
Akvaryum 60x50x50, Sump 50x40x45. Ortalama 180 litre civarı net su aldı. Şuan BM Curve A5 kullanıyorum. Akvaryumda  1 Yellow Tang 1 Midas Blenny 2 percula 1 sixline 2 cleaner shrimp 1 Kum Deniz Yıldızı 10 Conch 4 turbo snail var Kurulum yapalı bir ayı geçti. Hiç su değişimi yapmadım Nitrat ve fosfatım sıfır. Bu balıkların üzerine 1 safilin tang 2 bangai kardinal 1 anemon crab ve 2 fire shrimp ve 2 de yellow watchman goby ekleme planlarım var. Curve A5 yok artık daha neler diyip iflas bayrağını çekermi ? Yapar ise Curve A9 alsam yinede canlı yükü nedeniyle problem yaşarmıyım ?

rahat kaldırır bana göre

Bence sistemlemden önce başta 2 adet tang o kadar dar alanda rahat olacak mı acaba? 

Bende şöyle bir örnek vereyim ortalama bir oturma odasında 20 kişisiniz ama içeri çok temiz bir havalndırma sistemi ile havalandırılıyo oksijen vs.çok Iyi seviyelerde yemek su var wc var ama içerde dönnecek alan yok bir hareket edeyim bunaldım diyosunuz kendinizi şöyle gerecek bacak açacak bir alan yok 

Mesela..... 

Sailfin büyür, 

en küçük tang türleri yellow, Brown ve blue tang...

gerisi alıp başını gider...

bir de achilles fazla büyümüyor ama bakımı çok zor...

Bu söylenen ortamı sağlayacaksanız ben kalabilirim, aralıksız yatarım ☺ Şaka bir yana tabiki sonuna kadar haklısınız. Balıklarım çok küçük. Önceki Yellow Tangimi 1 yıla yakın baktım. Sonra sattığım kişide 7-8 ay baktı. Yeniden kurulum yapınca balığımı geri satın aldım. Bir 6-7 ay daha baktım ki anca s boydan L boya geldi. Benim için 1 yıl bakmak bile keyif almak için yeterli bir süre ilerleyen zamanda daralma ve büyüme yaşarsam ya çıkartır yada s boy alıp devam edebilirim. Yada büyük sözü dinleyip sadece sarı civcivle devam edeyim.  Ama akvayum balık olarak çok boş görünüyor gözüme.

Curve9 değil bking de koysan yazık balıklara. Hem balıklara yazık hem siz ikerde ipin ucunu kaçırırsınuz. Zaten şuanki populasyon sınıra dayanmış. 

4 lü Üretim setlerimden birini tuzluya çevirdim. 90x35x35, isteğim bir kaç balığı burda besleme kararı aldım. Kayalar eklendikten, su oturduktan sonra Kardinaller ve yellow watchman goby ile başlayacağım. Belki bir set daha kurarım. Başka balık heveslerimi burda alayım bari ?

ojYGg9.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar