Keşfet

Balıklarım neden ürkek.?

gorkembora

Yeni Üye
Ad Soyad
GÖRKEM BORA TANER
Arkadaşlar, tankımda yellow tang, blue tang, sailfin tang, azure damsel, 2 palyaço ve doktor karides var.

Akvaryumda çok ürkekler camın önüne yaklaşınca bile kaçışıyorlar. Bunun sebebi ne olabilir acaba?

37521a0f3935b6a931503217928e1531.jpg
eee68b3ef35b508b364d06d63d822074.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Akvaryum evinizde nerde? Gun icinde akvaryumun bulundugu odaya ne sıklikta giriliyor. Baliklar sizi aksamdan aksama goruyorlarsa normaldir bence

Moderatör tarafında düzenlendi:
Walla salonun ortasında, sık sık gelip geçtiğimiz yerde.. yani nadir değil sıklıkla insan görüyorlar :)

evde çocuk olması veya gelen misafirin bile cama vurarak sözde balık sevmeleri , balıkların sizi görür görmez kaçmalarına sebeptir.. o yüzden bu olasılıklar ortadan kalkarsa zamanla normale dönerler..

bendekiler hep aynı yerden yem verdiğim için akvaryumun yanından bile geçerken hemen o noktaya geliyorlar..

Yani bu durumda cam onunden gecenlere alisik olmalari beklenir. Benim nanoda salonda. Aksama kadar kimseyi gormuyorlar. Hatta aksamda kimseyi gormuyorlar. Salona girip oturamayan eski aile yapimiz varda :) ama ona ragmen masallah cam onune gidince perculalar kafa tutuyor resmen. Hatta elimi suya hoturdugumde gelip isirmaya calisiyor. Bir iki defa isirildim hatta

Evde çocuk yok, balıkları vurarak seven kimsede yok. Yada misafir olupta cama vurma yine söz konusu değil. Yemlemeyi de mümkün mertebe tek noktadan yapıyorum ancak çokça ürkekler çözemedim bir türlü....

Senin tankta kavga problemi vardi o cozulduyse baris geldiyse (birbirlerinden urkme daha kotudur cozumu yok) sadece sizden urkuyorlarsa;

Sorunu yemlemeyle cozebilirsin. Yem verirken yem kutusunu gostereceksin. İconden yem cikardigini gorecekler. Ozellikle ilk baslarda sari renkli kutular cok etkili oluyor. 

Tanka yaklas tek basinayken odanin ve tankin isiklari bir suredir acik olmasi sart. Yem kutusunu salla akvaryumun degisik yerlerine goster yem oldugunu anlasinlar. Kucucuk uc bes parca yem ver yarim metreye koydugun sandaliyeye otur. Fazla kipirdama. Bir kac saniyede biter zaten yine ver ama verirken suyu sapirdat. Parmaklarin azicik girsin icine. Sapirdamadan sonra da yem geldigini bilsinler. Tekrar otur. Bu arada sari kutiyu surekli gorsunler yemi onun icinden cikarttigini gorsunler.  Camdan ustte degilde yaninda cikar yani yemleri kutudan. Yem verme isini boyle oyunla uzun sureye yay. Sabret. Birazcik ta yem konusunda simart. Sana guvensinler. Bir kac haftaya yoluna girecek hersey muhtemelen.  

Yav ustad bunlar balik beyinli deme:) şu anda beni esimden bile ayirabiliyorlar. Ben yem verirken suyun disina sicriyacaklar neredeyse. Esim geline umursama yok:) ben cama yaklasinca opucuk verecek kadar dibime giriyorlar. Yem icin tabi. Ama artik guveniyorlar da.  Tankin etrafinda gezerken hemen 3 bi tarafinda yanima geliyorlar.  Whatsapptan video bile atabilirim bi ara:)

Oldukca buyuk bi tankim vardi eskiden. Sari bir yem kutusunu tankin cevresinde gezdirerek baliklara topluca vals yatirirdim. Guzel bir goruntu olurdu. 15 balik birden yem kutusunun hizasinda tek suru halinde yuzerdi. 

Bir sure sonra elden yem yer yazili ilanlardakilere ozenmene gerek bile kalmaz :)

Sailfin ve yellow tang kapışıyordu alıştılar ara ara depişme dışında bişey yok :)

Yem ile alıştırmayı denemeyi düşünüyordum hatta tek yerden yemleme yaptım ama önerilerini de bir uygulayacağım Serkan üstat :)

Onemli olan sabir. Uc gun sonra birsey degismiyor dememeli. Bu isi ritüel haline getirmeli. Bir zaman sonra yem vermek oyuna donusuyor. Her iki taraf-lar icinde..

Tankın hacmi yeterli gelse bi sohal tang yada clown tang koysanız bu ürkeklik olmaz. Hepsi alışır. Sizi umursamazlar. Balıklar birbirinden cesaret alır... Örneğin balıklardan biri elden yem yiyorsa diğerleri de onu görüp yemeye başlarlar... ama tabi hacim meselesi ...

Sohal tang düşünüyorum aslında belki bir değişim yapabilirim. Bu ürkekliklerinin kalkmasına yardımcı olur mu sizce ?

Sohal tang düşünüyorum aslında belki bir değişim yapabilirim. Bu ürkekliklerinin kalkmasına yardımcı olur mu sizce ?

Sohal tang hareketli kıpır kıpır cesur bi balıktır. Diğerlerine de örnek olacaktır. Eğer alacaksanız tanıkınızın boyutuyla orantılı bi canlı almanızı tavsiye ederim. 100 50 50 ise akvaryum sohal için ufak :(  antihas, chromis gibi sürü balıklarıda olabilir.

100*50*50 ewet :( bende yellow tang var onlada uyum sağlamaz zaten sanırım. Çok sevdiğim bir tür sohal ama genelde yorumlar benim tanka olmayacağı yönündeydi. Antihas, Chromis türleride tipsiz geliyor bana be üstat :)
Bi tür var ama resmini atsam türünü bilir mi ahali acaba ?

Tankin icine elinizi cokmu sokuyorsunuz

2 ay kadar evvel kaya düzeni değiştim ve elimi soktum evet ama sonrasında hiç elimi sokmadım.

halen ürkeklermi benim yaklaşık 2 hafta sürdü bu süreç şimdi elimin içinden yiyorlar.

Bilerek suya bırakmıyorum. elimde ucunda tutuyorum tırtıklıyorlar.

Walla bende epeydir sürüyor bu durum. Kurulumdan beri tam bir alışma olmadı. O yüzden bu başlığı açtım. Asıl ürkek davranan yellow tang ondan dolayı diğerleride ürküyor. Ama ilginç bi şekilde tankta hakimiyet sağlayanda o :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar